فرهنگسرا و تیمچه گردشگری تاریخی رفسنجان افتتاح شد

امروز ۱۵ بهمن ماه و در چهارمین‌روز از دهه فجر، فرهنگسرا و تیمچه گردشگری تاریخی معین با حضور محسن موحدی معاون میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان، کهنوجی شهردار رفسنجان، رحیمی رئیس شورای شهر و جمعی‌از مسئولان شهرستان افتتاح شد.

معاون هنری شهرداری رفسنجان در این مراسم اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹ بازسازی این تیمچه از سوی اداره بازآفرینی شهرداری با نظارت اداره میراث فرهنگی آغاز و پس از وقفه‌هایی که به دلایل حقوقی ایجاد شد، عملیات بازسازی دوباره آغاز و با حمایت شهردار و شورای شهر، کار پیش رفت.

سیدعباس حسینی افزود: به جرأت می‌توانم بگویم عملیات بازسازی تیمچه تا به اینجا رسید که یکی از سخت‌ترین کارهای عمر بنده در حوزه‌های مختلف بود. به شدت زیر فشارهای مختلف بودیم اما با حمایت‌های همه‌جانبه شهردار، شورای شهر و هنرمندان این اتفاق زیبا افتاد.

وی افزود:هدف اصلی ما این است که در این تیمچه مشاغل سنتی رفسنجان احیا شوند.

حسینی با بیان اینکه یک‌سری مشاغل در رفسنجان از بین رفته بود، ادامه داد: فراخوان دادیم و به روستاهای مختلف رفتیم تا بتوانیم هنرمندان یا افرادی که در مشاغل قدیمی کار می‌کردند را شناسایی کنیم که عده‌ای شناسایی شده و برخی از مشاغل قابلیت احیا داشتند.

معاون شهردار رفسنجان گفت: در نهایت این مجموعه تحت عنوان فرهنگسرا و تیمچه گردشگری تاریخی معین قطعاً یکی از قطب‌های گردشگری رفسنجان و پاتوق بسیار خوب فرهنگی و هنری خواهد بود.

وی تصریح کرد: اینجا علاوه بر صنایع دستی، هنرهای تجسمی و هنرهای حجمی را داریم، سه گالری تحت عنوان تماشاخانه طراحی شده و در واقع نمایشگاه دائمی هنرمندان رفسنحان است که هم هنرمندان تجسمی و هم صنایع دستی می‌توانند آثار خود را به فروش بگذارند.

حسینی با بیان اینکه فرهنگسرا و تیمچه گردشگری تاریخی معین نمایشگاه دائمی بوده و به‌روزرسانی می‌شود، عنوان کرد: علاوه بر این، بخشی از این تیمچه را برای نویسندگان رفسنجانی در نظر گرفتیم که کتاب‌ها و هنرمندان موسیقی آلبوم‌های خود را به فروش بگذارند.

معاون هنری شهرداری رفسنجان بازگشایی فرهنگسرا و تیمچه گردشگری تاریخی معین را موجب رونق بازار و بافت فرسوده آن خواند و گفت: برنامه‌ها و نشست‌ها نیز هر روز در حوزه‌های گردشگری، ادبی، هنری، موسیقی، تئاتر و ... در این مکان در دستور کار قرار دارد.

معاون اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان نیز در این مراسم اظهار کرد: فرصتی در بازدید از بازار فراهم شد و شاهد بودم که چقدر کارهای خوبی در رفسنجان در حال انجام است و در بسیاری از حوزه‌ها رفسنجان از کرمان پیشی گرفته است.

موحدی افزود: بازسازی بافت‌های تاریخی در بازار کار کوچکی نیست و آینده خوبی در انتظار رفسنجان است چرا که نگاه مسئولان مبتنی بر هویت‌بخشی به بازار، نویدبخش آینده خوب برای رفسنجان است.

وی افزود: وجود تیمچه‌ها در کنار بازارها در گذشته نشان‌دهنده این بود که برای تجّار چقدر ارزش قائل بودند و رونق داشتند.

موحدی بیان کرد: در پنج شهرستان استان شامل کرمان، رفسنجان، سیرجان، راور و حتی شهداد بازار تاریخی داریم و خوشحالیم نگاه‌ها به بحث میراث فرهنگی کشور و اهمیت دادن به آن‌ها شکل گرفته و رفسنجان نیز در استان پیش‌قدم این موضوع بوده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403111510930
  • خبرنگار : 50188