میکروپلاستیک‌ها در جفت نوزادان نارس

محققان گفتند: میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها در غلظت‌های بالاتری در جفت نوزادان نارس در مقایسه با نوزادان ترم وجود دارند.

در دنیای امروز، میکروپلاستیک‌ها، ذرات ریز پلاستیکی کوچک‌تر از پنج میلی‌متر به‌طور فزاینده‌ای همه جا حضور یافتند و واقعیت نگران‌کننده این است که میکروپلاستیک‌ها در هر گوشه‌ای از محیط زندگی ما نفوذ یافتند.

این ذرات آنقدر کوچک هستند که بدون میکروسکوپ قابل مشاهده نیستند، با این حال، اثرات آنها بر محیط زیست و سلامت انسان به هیچ وجه قابل مشاهده نیست. نتایج تحقیقات نوظهور، میکروپلاستیک‌ها را با آسیب سلولی، التهاب و خطرات بالقوه طولانی‌مدت سلامتی مرتبط کرده است.

میکروپلاستیک و زایمان زودرس به‌عنوان موضوع مهمی برای بررسی محققان این تحقیق بود و یافته‌ها نشان داد که میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها در غلظت‌های بالاتری در جفت نوزادان نارس در مقایسه با تولدهای ترم وجود دارند.

میکروپلاستیک چگونه به رحم می‌رسد؟

وجود میکروپلاستیک‌ها در جفت سوالات مهمی را ایجاد می‌کند ازجمله اینکه، چگونه این ذرات ریز به بدن انسان نفوذ می‌کنند و مهم‌تر از آن، چگونه به یک کودک متولد نشده می‌رسند؟

نتایج تحقیقات منتشر شده در سایت ارث نشان می‌دهد که میکروپلاستیک‌ها از طریق غذای آلوده، آب آشامیدنی و حتی هوایی که تنفس می‌کنیم وارد جریان خون مادر می‌شوند. این ذرات می‌توانند به جریان خون نفوذ کرده و در اندام‌های متعدد ازجمله جفت رسوب کنند.

نتایج تحقیقات پیشین نشان داده است که افراد روزانه مقادیر قابل‌توجهی میکروپلاستیک را مصرف می‌کنند. قرار گرفتن در معرض این مواد، همچنین می‌تواند از طریق استنشاق میکروپلاستیک‌های موجود در گرد و غبار خانگی که از منابعی مانند پارچه‌های مصنوعی و انتشارات صنعتی سرچشمه می‌گیرد، رخ دهد.

میکروپلاستیک‌ها ممکن است با توجه به اندازه کوچک و ترکیب شیمیایی خود، فرآیندهای بیولوژیکی بدن را با حمل مواد افزودنی مضر یا عملکرد به‌عنوان ناقل سایر مواد سمی مختل کنند. این نگرانی در مورد اثرات طولانی‌مدت آنها بر رشد جنین و پیامدهای بارداری ایجاد می‌کند.

شناسایی مسیرهای میکروپلاستیک‌ها

درک مسیرهای میکروپلاستیک در بدن انسان برای توسعه راهبردهایی در کاهش مواجهه و کاهش خطرات برای مادران و نوزادان ضروری است. فناوری‌های پیشرفته اکنون متحصصان را قادر می‌سازد تا میکروپلاستیک‌ها را به روش‌هایی که در گذشته قادر به اندازه‌گیری دقیق آن نبوده‌ایم، اندازه‌گیری کنیم.

میکروپلاستیک در جفت زودرس

هنگامی که محققان اطلاعات جمع‌آوری شده از جفت‌ها را تجزیه‌وتحلیل کردند، دریافتند که سطح میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها در نوزادان زودرس به‌طور قابل‌توجهی بالاتر بود. محققان این نظریه را مطرح کردند که این ذرات پلاستیکی در طول بارداری در جفت جمع می‌شوند و در موارد زایمان زودرس تجمع و قرار گرفتن در معرض آن افزایش می‌یابد. بیماری قلبی و سکته از مهمترین خطرات واقعی قرار گرفتن انسان در معرض پلاستیک است.

نتایج مقاله «میکروپلاستیک و سلامت انسان: درک خطرات و پیامدها» منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی نشان داد که رشد زیاد تولید و استفاده از پلاستیک در زندگی انسان با توجه به اینکه میکروپلاستیک‌ها در طبیعت از تجزیه پلاستیک‌های بزرگتر به وجود می‌آیند، تجزیه آنها نیز به چندین سال زمان نیاز دارد. انتظار می‌رود در صورت کاهش یا توقف تولید پلاستیک نیز تا سال‌ها شاهد این افزایش حضور باشیم، پس باید خطرهای قرارگیری در معرض آنها را به درستی بشناسیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403111510872
  • خبرنگار : 50105