فاطمه ایرانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت موضوع جوانی جمعیت، فرهنگسازی را اصلیترین مسأله در جوانسازی جمعیت برشمرد و گفت: چنانچه موضوع فرزندآوری را صرفاً به اقتصاد و رفاه گره بزنیم، مساله جمعیت حل نخواهد شد چرا که میزان فرزندآوری با رفاه رابطه مستقیمی ندارد.
وی بر لزوم ترغیب جوانان به ازدواج با اقدامات فرهنگی و اقناعی تاکید کرد و یادآور شد: بخشی از نبود رغبت در میان جوانان برای ازدواج مربوط به ترویج سبک زندگی غربی است که باید این نگاه اصلاح شود.
وی بر ضرورت استفاده از ظرفیت دانشگاهها، نخبگان و مؤسسههای علمی استان در زمینه پژوهشهای مرتبط با جمعیت و آسیبشناسی مشکلات تأکید کرد و افزود: طرحهای پژوهشی و پایاننامههای دانشگاهیان در حوزه جوانی جمعیت از سوی دانشگاهها حمایت شوند.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری لرستان با اشاره به مشوقهای لازم برای جوانیجمعیت گفت: اعطای زمین به خانوادههای دارای سه فرزند به بالا در صورتی که از ۲۰ آبان ۱۴۰۰ به بعد متولد شده باشند، در کنار آن اعطای تسهیلات بانکی برای تولد فرزند دوم به بعد و واگذاری خودرو به مادران دارای فرزند دوم به بعد از مهمترین مشوقهای افزایش جمعیت در کشور است.
ایرانی ادامه داد: حمایت ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی بخش دولتی در درمان رایگان ناباروری و بالا بردن سقف مرخصیهای زایمان از دیگر مشوقهای دولت در حمایت از رشد جمعیت و جوانی جمعیت است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۲ به منظور حمایت از خانواده و تحقق جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف است در سال ۱۴۰۲ یک قطعه زمین یا واحد مسکونی به صورت رایگان در قالب شرایط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به خانوادههای دارای چهار فرزند و بیشتر زیر ۲۰ سال اختصاص دهد.
انتهای پیام