«علی نجفیفر» رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام اظهار کرد: یکی از مهمترین چالشهای مدیریت عرصه کشاورزی در چند دهه اخیر در مناطق غربی کشور بهویژه ایلام و بیشتر در مناطق شمالی استان، خردشدن بیش از حد اراضی کشاورزی است و مجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان بهدنبال راهکار برای جلوگیری از خردشدن و یکپارچهسازی اراضی است.
وی افزود: یکپارچهسازی اراضی یک مورد خاص با مشکلات و چالشهای خاص مربوط به خود محسوب میشود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام خاطرنشان کرد: از نظر مرکز تحقیقات یکپارچهسازی مالکیت اراضی بهدلیل مشکلات فرهنگی و اجتماعی منطقه، یک امری نشدنی است.
نجفیفر ادامه داد: پیشنهاد ما یکپارچهسازی مدیریت این اراضی است و این مهم را میتوان با تشکیل تعاونی تولید روستایی انجام داد که نیاز به ترویج و آموزش دارد و جلسه امروز در این راستا تشکیل شده و ما در این جلسه بهدنبال راهکار و ارائه پیشنهادات اعضاء برای حل این معضل هستیم.
«حمیدرضا شکری» مدیر تعاون روستایی استان ایلام نیز در این نشست اظهار کرد: یکپارچهسازی اراضی یک ایده ایدهآلی است و باید بتوانیم بهصورت هدفمند و با برنامهریزی مناسب آن را انجام دهیم، این پیشنهاد هم جنبه حقوقی و هم جنبه مدیریتی دارد که در سالهای گذشته این ایده در کنار پروژههای تشکل نوسازی انجام شده است.
وی تشریح کرد: موضوع یکپارچهسازی مالکیت اراضی دیم و آبی نیاز به تدوین و قوانین بالادستی دارد و یکی از راهکارهای پیشنهاد شده تشکیل تعاونی برای اراضی روستایی است که خرده مالکی بیشتری دارند و برای یک و یا چند روستای مجاور هم شرکت تعاونی برای اراضی دیم و آبی تشکیل و امتیازاتی برای کشاورزان در نظر گرفته شود که ترغیب و انگیزه به شراکت در این تعاونی داشته باشند.
شکری ادامه داد: سازمان تعاون روستایی هفتاد تشکل تعاونی روستایی بهرهبرداری در سطح استان بهویژه در دهلران، دشتعباس، هلیلان، ایوان و... دارد که از این نظر در سطح کشور پیشرو بوده و حدود ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش این تشکلها است.
«فرزاد اسماعیلی» معاون توسعه امور زیربنایی امور عشایری استان ایلام نیز در این نشست گفت: در قوانین بالادستی تناقض وجود دارد از یکسو یکپارچهسازی اراضی مد نظر بوده و از سوی دیگر ارگانهای هستند که اراضی را سنددار میکنند.
وی افزود: عدم نظام بهرهبرداری بومی در ایلام از مشکلات دیگر است و باید روی این موضوع هم کار شود، پس از انجام این کارها و برنامهها باید شرکت تعاونی تولیدی تشکیل شود و چون با کشاورزان سروکار داریم باید از مزایا و امتیازات ازجمله تسهیلات، یارانه و حق انگیزه در صورت شراکت در این تعاونیها برای ترغیب کشاورزان در نظر گرفته شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، «مهدی نیکسرشت» عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان نیزگفت: یکی از مشکلات اجرای طرحها، برنامهریزی از بالا به پایین است در استان ایلام با توجه به شرایط قومی و قبیلهای و اینکه هر روستا با مسائل و مشکلات خاصی روبرو است نیاز به تشکیل یک کارگروه برای ترویج و آموزش یکپارچهسازی اراضی دارد که ابتدا نظرات روستاییان جمعبندی و سپس با نظر روستاییان قوانین استانی تدوین شود.
انتهای پیام