هاشم نیکزاد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به دلایل عوامل مختلف سیاسی و اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شکلگیری انقلاب اسلامی ایران، گفت: استبداد سیاسی، فساد اقتصادی و نابرابری اجتماعی، استقلالطلبی مردم و عوامل فرهنگی و مذهبی مهمترین علل آن هستند.
وی با بیان اینکه رژیم پهلوی فضایی بسته و سرکوبگر ایجاد کرده بود که باعث میشد کسی حق دخالت در امور را نداشته باشد و آزادیهای سیاسی و اجتماعی مردم را محدود میکرد، افزود: همچنین نارضایتی از توزیع ناعادلانه ثروت که به برخی افراد محدود میشد و وابستگی شدید به غرب و بیتوجهی به اقشار ضعیف جامعه که نارضایتی عمومی را تشدید کرده بود و اغلب مردم معترض بودند نیز از جمله این عوامل هستند.
نیکزاد با بیان اینکه ایرانیان از دخالتهای خارجی بهویژه آمریکا و انگلیس در امور کشور ناراضی بودند و به دنبال استقلال سیاسی و اقتصادی بودند تا بتوانند خودشان کشورشان را اداره کنند، تصریح کرد: مردم ایران به دنبال حکومتی بر مبنای ارزشهای اسلامی بودند تا عدالت، آزادی و اخلاق را تأمین کند.
فعال فرهنگی و اجتماعی خاطرنشان کرد: دلایلی که میتوان به متفاوت بودن انقلاب اسلامی اشاره کرد این است که برخلاف انقلابهایی چون فرانسه یا روسیه که ایدئولوژی آنها سکولار و مارکسیستی است، انقلاب ایران بر پایه آموزههای دینی و اسلامی است.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی بدون وابستگی به احزاب و جریانهای سیاسی با مشارکت حداکثری مردم موفق شد، ادامه داد: برخلاف انقلابهای دیگر که تحت تاثیر یا حمایت بلوک شرق و غرب بود، انقلاب اسلامی ایران به استقلال سیاسی تاکید داشت.
نیکزاد گفت: از دلایل پایداری نظام جمهوری اسلامی ایران میتوان به پشتیبانی مردم در عرصههای مختلف چون راهپیماییها و انتخابات که مشروعیت نظام را حفظ کردند، اشاره کرد.
این فعال فرهنگی و اجتماعی افزود: همچنین جمهوری اسلامی ایران توانسته در مقابل بحرانهایی چون جنگ تحمیلی و تحریمها و همچنین تهدیدات خارجی مدیریت و مقابله کند.
فعال فرهنگی و اجتماعی با اشاره به خطراتی که جمهوری اسلامی را تهدید میکند، گفت: دشمنان جمهوری اسلامی با نفوذ فرهنگی سعی دارند اعتقادات مردم را تضعیف کنند. همچنین مسائل اقتصادی مثل بیکاری و تورم باعث بوجود آمدن نارضایتی عمومی شده است.
نیکزاد با تاکید بر اینکه جمهوریت و اسلامیت دو رکن اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: جمهوریت مشارکت عموم مردم در تصمیمگیریها، انتخابات و اسلامیت حفظ قوانین و ارزشهای اسلامی در اداره کشور است که باید توازن و تعادل بین این دو برقرار شود تا مانع استبداد یا انحراف از مسیر انقلاب شود.
وی با بیان اینکه اصول خدشهناپذیر استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی، ولایت فقیه و حمایت از مستضعفان از اصول بنیادی انقلاب است، خاطرنشان کرد: برخی از سیاستهای خارجی، مسائل اقتصادی و فرهنگ ممکن است نیاز به تغییر یا اصلاح داشته باشند، اما نباید به اصول اصلی انقلاب آسیب برسانند.
این فعال فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه با بهبود وضعیت اقتصادی، تقویت شفافیت و عدالت در امور اداری و برخورد قاطع با تبعیض و فساد، میتوان مردم را با خود همراه نگه داشت، گفت: با توجه به ظرفیت های علمی و فرهنگی و اجتماعی توجه به نسل جوان از مهمترین ارکان میباشد.
انتهای پیام