برگزاری سومین نشست مدیران تحقیق و توسعه در همایش هوشمندسازی صنایع

معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با اشاره به برگزاری همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی، گفت: در این رویداد سومین جلسه شبکه مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مهدی الیاسی در نشست خبری همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی تمرکز معاونت علمی در یک دهه گذشته را بر شکل‌دهی زیست‌بوم دانش‌بنیان و افزایش و ارتقای شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و گفت: با اقدامات صورت گرفته در یک دهه گذشته امروزه ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال شده است که البته تنها ۱۰ درصد آنها را شرکت‌های بزرگ تشکیل می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه زیست بوم فناوری کشور نیازمند حضور بنگاه‌های بزرگ است، اظهار کرد: برای این منظور با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱، پیوند بین بازیگران شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ اولویت یافت.

الیاسی با تاکید بر اینکه در قانون جهش تولید دانش‌بنیان ابزارهایی برای تقویت این پیوند تعیین شده است، ادامه داد: یکی از ابزارها ماده ۱۱ با تاکید بر قانون اعتبار مالیاتی است و ما بر مبنای ماده ۱۱ قانون جهش، شبکه‌ای را تحت عنوان مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور راه‌اندازی کردیم و تقریبا ۲۰۰ بنگاه بزرگ کشور، تعداد زیادی از معاونین تحقیق و توسعه شرکت‌ها، معاونین سرمایه‌گذاری، شتاب‌دهنده‌ها و اجتماعی از فعالان نوآوری اعم از شرکت‌های دانش‌بنیان و غیر دانش‌بنیان را گردهم آوردیم و تا کنون دو جلسه از این مجمع برگزار شده است.

معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری محور این دو جلسه را جهت‌گیری‌های سیاست‌گذاری، تسهیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان و تسهیل سرمایه‌گذاری ذکر کرد و یادآور شد: سومین جلسه شبکه مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری همزمان با برگزاری همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی برگزار خواهد شد.

وی، تلاش برای کاهش شکاف و خلأهای موجود در زیرساخت‌های ملی پردازشی، بالا بردن ظرفیت دانشی و فنی خصوصا در نسل جدید و نفوذ هوش‌ مصنوعی در بخش‌های مختلف اقتصاد را سه رویکرد معاونت علمی در حوزه هوش مصنوعی عنوان کرد و افزود: هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی یکی از مگاترندهای جهانی، تأثیرات قابل‌توجهی بر آینده جهان خواهد داشت و کشورهای مختلف تلاش می‌کنند اقدامات مؤثری در این راستا انجام دهند.

معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی ریاست‌جمهوری ادامه داد: ایران نیز با توجه به سیاست‌های علم و فناوری به‌عنوان یکی از راهبردهای اصلی، توسعه هوش مصنوعی را در دستور کار خود قرار داده است و باید برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های این فناوری و همراهی با پیشرفیت‌های روز دنیا همه ظرفیت‌ها و داشته‌های کشور را برای این موضوع به کار گرفت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403111510516
  • خبرنگار : 30057