استاد دانشگاه‌های آذربایجان شرقی:

دانشجویان از مشروطه تصور درستی ندارند

استاد دانشگاه‌های آذربایجان شرقی مطرح کرد: دانشجویان از مشروطه تصور درستی ندارند و از آن به عنوان رویدادی که هزار سال پیش رخ داده است، یاد می‌کنند و همچنین از نقش تبریز در این اتفاق بزرگ و تاثیرگذار مطلع نیستند.

میکائیل جمال‌پور روز یکشنبه ۱۴ بهمن‌ در سومین نشست از سلسله نشست‌های پژوهشی "در مسیر مشروطه"، با موضوع بررسی نسبت انقلاب اسلامی با انقلاب مشروطه که در خانه موزه مشروطه برگزار شد، گفت: جای خالی مباحث نهضت مشروطیت در شهر تبریز کاملا احساس می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در اصفهان برای نهضت مشروطه مجموعه‌های بسیار ارزنده‌ای را احداث کردند همچنین نشست‌ها و همایش‌های وسیعی را تشکیل می‌دهند در حالی که در تبریز اقدامات بیشتری باید انجام می‌گرفت.

وی از مسئولان خواست تا از نهضت مشروطیت غفلت نکنند و بعد از گذشت این همه سال با روایت درست از مشروطیت یاد کنند.

وی تاکید کرد: ما موظفیم تا تمامی رویدادهای نهضت مشروطه را به نسل فعلی در شرایطی که در دانشگاه‌ها هم به طور محسوسی کمبود اطلاعات در این باره احساس می‌شود، منتقل کنیم.

وی با بیان اینکه نهضت مشروطه، نهضت کوچکی به شمار نمی‌رود، ایران را جزو کشورهای پر تاریخ دنیا دانست و گفت: هر کشوری اگر صاحب تمدنی هم شده فقط یک بار بوده اما ایران یک بار قبل از اسلام و یک بار بعد اسلام تمدن‌سازی کرده است که می‌توان گفت هیچ کشوری به اندازه ایران صاحب تمدن نیست.

جمال پور با بیان اینکه نهضت مشروطیت اولین قدم برای از بین بردن استبداد داخلی بود، گفت: قبل از مشروطه در کشور، فرمان ملوکانه حاکم بود که با روی کار آمدن نهضت مشروطیت به دیدگاه حاکم بودن قانون در کشور رسیدند که یکی از عوامل و دستاوردهایی است که انقلاب اسلامی از نهضت مشروطیت بهره‌مند شد. 

وی همچنین خاطرنشان کرد: از نهضت مشروطیت با اصطلاح نهضت تلخ و شیرین یاد می‌کنند به این دلیل که به صورت شیرین و زیبا متولد و پیروز شد اما به تلخی رسید چون تنها سه سال مقاومت کرد و نتوانست از خود محافظت کند. 

وی اذعان کرد: بقای انقلاب‌ها در مباحث سیاسی و انقلابی، موضوع مورد توجهی است که چگونه یک انقلاب پایدار می‌ماند؟ و آیا تلخی به اتمام رسیدن انقلاب مشروطیت می‌تواند در انقلاب اسلامی ایران هم رخ دهد؟ 

جمالپور ادامه داد: پاسخ این سوال این است که اگر از انقلاب اسلامی ایران دقت، محافظت و مراقبت نشود، انقلاب اسلامی به سرنوشت نهضت مشروطه دچار می‌شود.

وی یادآوری کرد: همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، انقلاب در نیکاراگوئه هم پیروز شد اما یک سال هم نتوانست ایستادگی کند، البته شاید علت فروپاشی انقلاب آن‌ها این بود که پشتوانه‌ای همانند مشروطیت را در تاریخ خود نداشتند که اگر تجربیات نهضت مشروطه نبود طبیعتا این پیروزی‌ها هم رخ نمیداد.

وی تاکید کرد: باید مراقب باشیم تا ادبیات مردم دگرگون نشده و خواسته مردم تغییر نکند.

وی در خاتمه سخنان خود بیان کرد: یکی از عواملی که باعث ناکامی نهضت مشروطه شد و باعث کامیابی انقلاب اسلامی بود، اختلاف رهبران و ادبیات‌سازی بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403111410199
  • خبرنگار : 50643