به گزارش ایسنا، ابراهیم حاتمیکیا امسال با فیلم «موسی کلیم الله» قرار است بعد از پنج سال دوری به جشنواره فیلم فجر بیاید. این فیلم که نسخهای از سریال تاریخی «حضرت موسی (ع)» است، قرار است بعد از تکمیل، از تلویزیون پخش شود.
پروژه «موسی کلیمالله» ـ تولید سیمافیلم ـ از فیلمهای راهیافته به بخش سودای سیمرغ است. مجموعه تلویزیونی که پس از حواشی بسیار و گذشت هفت سال، ساختش در نهایت به ابراهیم حاتمیکیا سپرده شد و سومین همکاری این کارگردان پس از «خاک سرخ» و «حلقه سبز» با سازمان صداوسیما شکل گرفت.
همانطور که از عنوان اثر مشخص است، این مجموعه تلویزیونی روایتگر زندگی حضرت موسی (ع) است و اکنون فیلم سینمایی «موسی کلیمالله» برشی از دوران کودکی آن حضرت آماده اکران در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شده است.
فیلم سینمایی «موسی کلیمالله» ژانری تاریخی ـ مذهبی دارد و جزو پربازیگرترین فیلمهای سینمایی این دوره از جشنواره قرار میگیرد. مریلا زارعی، علیرضا کمالی، بهنام تشکر، بهاره کیان افشار، فرهاد آئیش و شکیب شجره از جمله بازیگران این بخش از سریال و فیلم سینمایی هستند.
عنوان میشود که حاتمیکیا نسخه سینمایی «موسی کلیمالله» را با بهرهگیری فناوری مجازی (Virtual Production) و به کمک هوش مصنوعی ساخته است و از این جهت سریال طولانی و پردردسری در دوره پیشتولید بوده؛ تیم تولید تصمیم گرفتند ایده تغییر فناوری تولید کار را از روش سنتی به تولید مجازی (Virtual Production) اجرا کنند. تکنولوژی تولید مجازی (Virtual Production) تکنیکی جدیدی است که در چندسال اخیر توسط استودیوهای بزرگ فیلمسازی بینالمللی استفاده میشود اما اینکه در نهایت چقدر در اجرایی کردن ایده موفق شدهاند، باید انتظار کشید و دید.
یادآوری حواشی ساخت «موسی کلیمالله»
بعد از درگذشت فرجالله سلحشور که از او به عنوان نخستین کارگردانی یاد میشود که قرار بود سریال موسی (ع) را بسازد، کار به جمال شورجه سپرده شد. شورجه و سیداحمد میرعلایی، در مقام تهیهکننده وقت، تلاشهایی برای ساخت انجام دادند اما بیماری و مسائلی از این دست در نهایت اجازه نداد که کار جلو برود. پس از آن پروژه «موسی کلیمالله(ع)» از جمال شورجه به دست حاتمیکیا رسید و البته این جابهجایی حاشیههایی هم با خود به همراه داشت؛ چراکه حاتمیکیا تصمیم گرفته بود، فیلمنامه را بار دیگر بازنویسی کند.
در ادامه سیدمحمود رضوی، تهیهکنندگی سریال را برعهده گرفت و حدود سه سال پیشتولید این سریال تاریخی و پرهزینه طول کشید.
«اشک هور» فیلمی با مضمون دفاع مقدس
فیلم «اشک هور» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیهکنندگی مجتبی فرآورده، یکی از آثار جشنواره فیلم فجر سال ۱۴۰۳ محصول سازمان سینمایی سوره با مشارکت سیمافیلم است و به زندگی شهید علی هاشمی میپردازد و برشی از روزهای پایانی زندگی این فرمانده دوران دفاع مقدس را روایت میکند.
داستان فیلم «اشک هور» در فضایی احساسی روایت میشود. ننه علی، مادر چشمانتظار شهید علی هاشمی، در فضای بمباران و صدای آژیرهای قرمز، با نگرانی بر روی سکوی جلوی در خانه نشسته و منتظر بازگشت فرزندش از جبهه است. این انتظار که بیش از دو دهه ادامه دارد، در بستری از خاطرات و امیدهای مادرانه به تصویر کشیده شده است. فیلم با تأکید بر ارتباط عاطفی میان ننه علی و پسرش، تلاش دارد عمق دلبستگیهای انسانی و سختیهای دوران جنگ را به نمایش بگذارد.
رویا افشار، رضا ثامری، تورج الوند، میثم رازفر، شبنم گودرزی و ساره رشیدی از جمله بازیگرانی هستند که در «اشک هور» ایفای نقش کردهاند.
برخی فیلمهای پروسروصدای صداوسیما در ادوار جشنواره فیلم فجر
صداوسیما امسال در حالی با دو فیلم در جشنواره چهلو سوم حضور دارد که در ادوار گذشته نیز با فیلمهایی چون «مهمان مامان» به کارگردانی داریوش مهرجویی، «شمعی در باد» به کارگردانی پوران درخشنده، «دوئل» کاری از احمد رضا درویش، «اشک سرما» ساخته عزیزالله حمید نژاد، «مزرعه پدری» به کارگردانی رسول ملاقلی پور در به دست آوردن گیشه و جوایز جشنواره فیلم فجر موفق عمل کرده بود.
این فیلمها آثاری بودند که تلویزیون یا به صورت مستقل آنها را تولید کرد و یا در تولید آنها مشارکت داشت.
فیلم سینمایی «مهمان مامان» ساخته داریوش مهرجویی غیر از جوایزی که کسب کرد، در سال ۸۳ به عنوان چهارمین فیلم پرفروش سال معرفی شد. این فیلم مضمونی اجتماعی داشت و وجه خندهآور و کمدی داستان باعث جذابیت فیلم شده بود.
فیلم سینمایی «یک تکه نان» که کارگردانی آن را کمال تبریزی بر عهده داشت، از حال و هوایی متفاوت برخوردار بود و اثری در ژانر معناگرا به شمار میرفت.
فیلم سینمایی «شمعی در باد» به کارگردانی پوران درخشنده اثر دیگری است که تلویزیون آن را تهیه کرده بود. این فیلم که به پدیده ناخوشایند استفاده از مواد توهم زا (اکستازی) اشاره داشت، عنوان فیلم پر فروش را هم به خود اختصاص داده بود.
«اشک سرما» کاری از عزیزالله حمیدنژاد هم اثر دیگری در ژانر دفاع مقدس بود که تلویزیون در ساخت آن مشارکت کرده بود. این فیلم هم با آنکه اثر قابل قبولی در عرصه دفاع مقدس به شمار میرفت، نامزد دریافت جایزه شد.
فیلم سینمایی «مسیح» به کارگردانی نادر طالبزاده هم که در اصل بخشی از مجموعه تلویزیونی «بشارت منجی» محسوب میشود که پیش از این بخشی دیگر از آن در قالب فیلم سینمایی «بشارت منجی» ادوار گذشته به جشنواره فیلم فجر آمده بود.
همچنین «موقعیت مهدی» از جمله آثاری بود که با مشارت سیمافیلم ساخته شد و در چهلمین جشنواره فیلم فجر برنده پنج جایزه، از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم شد و توانست در اکران، عنوان پرفروشترین فیلم دفاع مقدس تاریخ سینمای ایران را از آن خود کند.
انتهای پیام