توسعه زیرساخت‌های فضایی در دستور کار سازمان فضایی

رئیس سازمان فضایی ایران از توسعه زیر ساخت‌های مهم صنعت فضایی خبر داد و گفت: این برنامه در دستور کار سازمان قرار دارد و طی آن توسعه پایگاه فضایی چابهار و آزمایشگاه‌های فضایی صورت خواهد گرفت و در حال حاضر ۸۰ درصد از فاز اول این پایگاه پایان یافته است.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن سالاریه در مراسم روز ملی فناوری فضایی که از صبح امروز یکشنبه ۱۴ بهمن در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، گزارشی از فعالیت‌های سازمان فضایی در یک سال گذشته ارائه کرد.

وی پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره پارس ۱ در اسفند سال ۱۴۰۲ را یکی از اقدامات کشور در حوزه فضایی دانست و گفت: ماهواره پارس ۱ یک ماهواره سنجشی با قابلیت تصویربرداری با دقت ۱۵ متر و با قابلیت تصویربرداری از سطح زمین است. این ماهواره که برای مدیریت منابع طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، با موفقیت در مدار تزریق شد و تست‌های آن به صورت موفقیت‌آمیزی پاس شده است.

سالاریه با تاکید بر اینکه ساخت نمونه دوم این ماهواره که نمونه ارتقاءیافته آن است، در همین مراسم رونمایی می‌شود، یادآور شد: پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره چمران-۱ از دیگر دستاوردهای دانشمندان فضایی کشور است. این ماهواره یک ماهواره تحقیقاتی است که با هدف تست عملکرد زیرسیستم‌های مربوط به کنترل و اصلاح مدار توسط ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ پرتاب شد. ماهواره بر قائم ۱۰۰، یک ماهواره‌بر با سوخت جامد است.

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره چمران از دو جنبه دارای اهمیت است، خاطر نشان کرد: جنبه اول آن پرتاب سه‌باره متوالی ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ است که با موفقیت صورت گرفت و با این اقدام تثبیت آن در مدار تضمین شد و جنبه دیگر این ماهواره عملکرد موفقیت‌آمیز ماهواره چمران بود که برای نخستین بار تست‌های اصلاح مداری توسط این ماهواره انجام گرفت. این مساله برای ساخت منظومه‌های ماهواره‌ای بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

وی با اشاره به پرتاب دو ماهواره بخش خصوصی هدهد و کوثر در آبان‌ماه ۱۴۰۳، یادآور شد: برای نخستین بار بخش خصوصی یک سیستم کاملا ماهواره‌ای را ساخت. در گذشته زیرساخت‌ها توسط بخش خصوصی ساخته می‌شدند، اما این برای نخستین بار است که ماهواره‌ای توسط بخش خصوصی ساخته و در یک تعامل بین‌المللی به فضا پرتاب می‌شود.

سالاریه خاطر نشان کرد: آذر سال جاری با همکاری صنایع دفاع عملیات موفق تزریق ۳۰۰ گرم جرم را به ارتفاع مدار پایین انجام دادیم. این اتفاق با دومین پرتاب موفق ماهواره‌بر سیمرغ انجام شد که به همراه بلوک انتقال مداری سامان بوده است. 

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه برای دستیابی به مدارهای ارتفاع بالا به بلوک انتقال مداری نیاز داریم، اضافه کرد: در یک سال اخیر چند زیرساخت مهم فضایی در کشور در حال تکمیل است که یکی از این زیر ساخت‌های مهم، پایگاه فضایی چابهار است که ۸۰ درصد از فاز نخست آن به بهره‌برداری رسیده و می‌توان از آن برای پرتاب استفاده کرد.

به گفته وی، این پایگاه فضایی دروازه پرتاب‌های بین‌المللی ایران در آینده خواهد بود.

سالاریه، توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی را از دیگر برنامه‌های این سازمان نام برد و گفت: امسال توانستیم آزمایشگاهی با ظرفیت یک‌ تن را در دستور کار پژوهشگاه فضایی قرار بدهیم. علاوه بر آن آغاز ساخت ۲ پایگاه دریافت تصاویر ماهواره‌ای را در حال انجام داریم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403111409866
  • خبرنگار : 30057