معاریو: پاراگون، متهم به جاسوسی، توسط افسران سابق اسرائیلی تأسیس شده است

روزنامه معاریو نوشت شرکت پاراگون که متهم به جاسوسی است توسط افسران سابق اسرائیلی تأسیس شده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه عبری معاریو روز شنبه فاش کرد شرکت Paragon Solutions که توسط واتس‌اپ متهم به جاسوسی از ۹۰ خبرنگار و فعال مدنی در ۲۰ کشور جهان است، توسط افسران سابق اسرائیلی تاسیس شده است.

بر اساس گزارش منتشر شده توسط این روزنامه، سرتیپ «ایهود شنیرسون» فرمانده سابق واحد ۸۲۰۰ اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی، این شرکت را با همکاری گروهی از افسران سابق در همان واحد تأسیس کرد.

همچنین «ایهود باراک» نخست وزیر پیشین این رژیم، سهامی در این شرکت اسرائیلی دارد.

به گزارش این روزنامه، این شرکت یکی از ارائه دهندگان نرم افزارهای جاسوسی است که فناوری خود را به بهانه مقابله با تهدیدات ملی به دولت‌ها می‌فروشد اما اغلب فاش می‌شود که از آن علیه فعالان، خبرنگاران و سیاستمداران استفاده می‌شود.

این گزارش همچنین اشاره کرد که این شرکت در تلاش است خود را به عنوان یک شرکت اخلاقی معرفی کند و در وبگاه خود ادعا می‌کند که ابزارهای اخلاقی برای مقابله با تهدیدات غیرقابل حل را ارائه می‌دهد اما کارشناسان در این زمینه نسبت به این ادعاها تردید دارند.

روز جمعه، واتس‌اپ این شرکت اسرائیلی را به دست داشتن در یک رسوایی جاسوسی متهم کرد که بیش از ۹۰ روزنامه‌نگار و فعال مدنی را که از برنامه پیام‌رسانی آن استفاده می‌کردند، هدف قرار داد.

واتس‌اپ اعلام کرد اطمینان بالایی دارد که این کاربران توسط نرم‌افزارهای جاسوسی که توسط Paragon Solutions اداره می‌شود، هدف قرار گرفته‌اند و احتمالا در معرض هک قرار گرفته‌اند.

واتس‌اپ از افشای محل خبرنگاران و اعضای جامعه مدنی که مورد حمله قرار گرفتند خودداری کرد.

همچنین تأیید کرد که نامه‌ای قانونی به Paragon Solutions که دفتری در چنتیلی، ویرجینیا، ایالات متحده دارد، ارسال کرده و از آن خواسته است تا این فعالیت‌های جاسوسی را متوقف کند.

واتس‌اپ خاطرنشان کرد که در حال مطالعه گزینه‌های قانونی خود برای مجازات این شرکت است.

واتس‌اپ افزود که این حملات در ماه دسامبر خنثی شد اما مشخص نکرد که چه مدت اهداف در معرض خطر باقی مانده‌اند.

نرم افزار جاسوسی Paragon Solutions به عنوان Graphite شناخته می‌شود و پس از آلوده شدن موبایل به آن، اپراتور این برنامه کنترل کامل دستگاه را به دست می‌آورد، از جمله خواندن پیام‌های ارسال شده از طریق برنامه‌های رمزگذاری شده مانند واتس‌اپ و سیگنال.

در سال‌های اخیر، رسوایی‌های جاسوسی مکرر مربوط به شرکت‌های اسرائیلی متخصص در هک برنامه‌های کاربردی مانند NSO و Candiru بوده است که از جاسوس‌افزارهای پیشرفته برای هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران، فعالان و مقامات دولتی در چندین کشور استفاده می‌کردند.

یکی از برجسته‌ترین این برنامه‌ها «پگاسوس» وابسته به شرکت NSO است که امکان هک گوشی‌های هوشمند و دسترسی به تمامی داده‌های آن‌ها را فراهم می‌کرد که جنجال جهانی به پا کرد و آمریکا را بر آن داشت تا محدودیت‌هایی را برای این شرکت‌ها اعمال کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403111409795
  • خبرنگار : 71516