معاون درمان دانشگاه جندی شاپور اهواز خبر داد

افزایش ۳۰ درصدی سالانه مراجعان تنفسی به بیمارستان‌های خوزستان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه تعداد مراجعه‌ بیماران تنفسی به بیمارستان‌های خوزستان سالانه ۳۰ درصد افزایش می‌یابد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۸۰ هزار بیمار به دلیل آلودگی هوا به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند که این افزایش مراجعه‌کنندگان بسیار نگران‌کننده است.

دکتر میثم معزی در نشست خبری که امروز (۱۳ بهمن ماه) به مناسبت دهه فجر برگزار شد، اظهار کرد: ۶۷۸۱ تخت بستری بیمارستان در حوزه این دانشگاه داریم که ۹۷۵ تخت از این تعداد ویژه است. در ۹ ماهه امسال، ۳.۹ میلیون نفر به بیمارستان‌های خوزستان مراجعه کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۱۴ هزار نفری، به سه میلیون و ۹۷۴ هزار نفر رسیده و این آمار در همه دنیا بی‌سابقه است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در این مدت ۳۲۴ هزار نفر از مراجعه‌کنندگان، در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹۵۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است.  

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به انجام ۱۶۵ هزار عمل جراحی در ۹ ماه نخست امسال گفت: ضریب اشغال تخت ۶۶ درصد است که تقریبا به میانگین کشوری نزدیک است. میزان اشغال تخت در سیستم دولتی یک درصد افزایش یافته است که یکی از دلایل اصلی این مسئله، ارجاع بیماران به مراکز دانشگاهی و دولتی است که از سراسر استان به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور درمان در بخش خصوصی است.

معزی با بیان اینکه میزان مرگ مادر یکی از شاخص‌های بسیار مهم است، بیان کرد: در استان خوزستان میزان مرگ مادر از هشت مورد در سال به پنج مورد کاهش یافته است البته حتی یک مورد مرگ مادر هم زیاد است و به جد پیگیر این مسئله هستیم. مرگ نوزاد نیز با توسعه تخت‌های NICU از ۴۲۰ مورد در سال به ۳۱۱ مورد رسیده و ۲۶ درصد کاهش داشته است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: یکی از شاخص‌های بسیار مهم در حوزه سلامت، پیوند اعضا است؛ هر پیوند کلیه ۵۰۰ میلیون تومان و هر پیوند کبد بیش از یک میلیارد تومان هزینه سرباری نظام سلامت را کاهش و یک نفر را از مرگ حتمی نجات می‌دهد بنابراین باید در زمینه ترویج فرهنگ اهداء عضو بیشتر کار شود. در این زمینه، اساتید بنام و مرکز مجهزی هم در اهواز داریم.

معزی بیان کرد: در ۹ ماهه نخست امسال ۳۲ مورد اهدای عضو در خوزستان داشته‌ایم که ۲۴ مورد پیوند عضو انجام و هشت عضو برای پیوند به تهران و شیراز اعزام شده است. همچنین تاکنون چهار مورد پیوند قلب در خوزستان انجام شده است و پنجمین مورد نیز انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: در زمینه آلودگی هوا، تعداد مراجعه‌کنندگان بیماران تنفسی به بیمارستان‌های خوزستان سالانه ۳۰ درصد افزایش می‌یابد و هر سال ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه سرباری بر دوش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور می‌گذارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه آلودگی هوا منجر به بروز عوارض کوتاه‌مدت مانند آسم و حمله قلبی و در طولانی‌مدت منجر به بروز سرطان می‌شود، گفت: دستگاه‌های متولی آلودگی هوا نه تنها باید این هزینه‌ها را جبران کنند بلکه باید برای حل این مسئله اقدام کنند.

وی تصریح کرد: آلودگی هوا یکی از مشکلاتی که است که دانشگاه علوم پزشکی نقشی در آن ندارد و تنها بار بیمارانی که بر اثر قصور دیگر دستگاه‌ها دچار مشکل می‌شوند را به دوش می‌کشد.

معزی بیان کرد: همچنین ۳۶ هزار مصدوم ناشی از حوادث ترافیکی و ۴۰۰ فوتی حوادث ترافیکی در سال جاری داشته‌ایم که در این مسئله نیز نقشی نداریم و تنها بار آن را به دوش می‌کشیم. هزینه هر بیمار تصادفی برای دانشگاه علوم پزشکی، ۵۰ میلیون تومان است.

وی افزود: خدمات در حوزه پیاده‌روی اربعین حسینی (ع) در سال ۱۴۰۳ در حوزه دانشگاه اهواز افزایش حدود ۹۷ درصدی داشته است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۴۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403111309382
  • خبرنگار : 50225