به گزارش ایسنا، نشست خبری انیمیشن «افسانه سپهر» امروز ۱۳ بهمن ماه در برج میلاد در دومین روز جشنواره فیلم فجر با حضور عوامل این اثر برگزار شد.
در ابتدای این نشست مهدی جعفری جوزانی تهیه کننده «افسانه سپهر» ضمن تبریک به خانواده انیمیشن ایران اظهار کرد: خوشبختانه انیمیشن ایران در سال که هستیم روزهای خوبی را پشت سر میگذارد، ما در اسکار با انیمیشن «در سایه سرو» نماینده داشتیم و پیش از آغاز جشنواره ۳ انیمیشن بر روی پرده سینما بوده است و حالا در جشنواره فیلم فجر هم ۴ انیمیشن به رقابت میپردازند.
وی با بیان اینکه «افسانه سپهر» با ۲۰۰ جوان خلاق این کشور و زحمت ۲۰ماه به پایان رسیده است. ادامه داد: از تمامی اهالی سینما میخواهم به جلوههای ویژه انیمیشن توجه کنند و دبیر جشنواره هم در جریان باشد که بیش از هزار انیمیشنساز امسال درگیر ساخت ۴ انیمیشن جشنواره بودند، این بدان معناست که باید به حوزه انیمیشن جدیتر پرداخت.
جعفری جوزانی بیان کرد: دبیرخانه جشنواره فیلم فجر همچنان نگاه خوبی به انیمیشن ندارند و تعداد و ساعات سانسها کاملا گویا این امر است و اعطای تنها یک جایزه به بخش انیمیشن عادلانه نیست.
وی در مورد جشنواره فیلم فجر هم گفت: جشنوارهی فیلم فجر خاستگاه ما است چون توسط رسانهها و منتقدین دیده میشویم و تاثیر جدی بر روی اکران ما خواهد داشت.
جعفری جوزانی در خصوص اکران انیمیشن «شمشیر و اندوه» ابراز کرد: این انیمیشن از جشنواره فیلم فجر سال گذشته تا به امروز در ۲۲جایزه جهانی جایزه گرفته است و در اسفندماه درچند کشور دنیا هم اکران میشود و ان شاءالله در محرم و صفر سال آینده هم در ایران اکران میشود.
در ادامه این نشست عماد رحمانی کارگردان انیمیشن «افسانه سپهر» با اشاره به اینکه ما به نمایندگی از یک تیم بزرگ در این جشنواره هستیم، خاطرنشان کرد: خوشحالم که برای دومین سال پیاپی در جشنواره هستیم. توجه به این صنعت برای سبد فرهنگی کشور مفید است و باید بپذیریم که یک سوم مخاطب سینما کودک و نوجوان است.
وی ادامه داد: سال گذشته با اثر «شمشیر و اندوه» که یک اثر بزرگسال و تاریخی بود در جشنواره بودیم اما افسانه سپهر یک روایت «خیر و شر» است که برای کودک و نوجوان ساخته شده است.
این کارگردان در مورد نبودن یک داور تخصصی در میان هیات داوران جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: به نظرم هیات داوران هم خیلی با انیمیشن بیگانه نیستند و اگر تمام آثار کنار هم قرار بدهند و ببینند میتوانند داوری کنند.
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه قهرمان داستان در تقابل بین خیر و شر پیروز میشود، بیان کرد: ما یک مشکلی که در انیمیشن داریم این است که اساسا قهرمانپروری نکردیم، بنابراین نشان دادن قهرمان یکم سخت است، سپهر داستان ما هم سوپرمن نیست و مهمترین خصلت آن این است که من یک قهرمان هستم اما یکسری نقصها هم دارم اما این نکته بیان شده درست است و سعی خواهیم کرد در نسخه اکران عمومی تدوینهای جدیدی در این بخش داشته باشیم.
مهرداد محرابی کارگردان دیگر «افسانه سپهر» در بخش دیگری از این نشست در مورد عدم حضور داور تخصصی انیمیشن در هیات داوران جشنواره فیلم فجر گفت: در تمام دنیا انیمیشن هم کنار سایر محصولات سینمایی قرار میگیرد و موسیقی و جلوههای ویژه آن هم دیده میشود، در حالی که در ایران این اتفاق نمیافتد. به هرحال هیات داوران تصمیم دبیرخانه جشنواره است و نمیتوان کاری کرد.
میلاد استخری -طراح صدا انیمیشن «افسانه سپهر»- در مورد صداگذاری و دوبله این اثر گفت: ابتدا یک گلایه دارم از جشنواره فیلم فجر و آن هم جای خالی سیمرغ صدا پیشه است، زیرا صداپیشه حکم یک بازیگر را دارد و کار بسیار دشواری در انتقال حس دارد.
وی افزود: با اعتماد کارگردان و تهیه کننده سعی کردیم از صداپیشگان جوان در این اثر استفاده کنیم، بخش زیادی از صداپیشگان این انیمیشن برای اولین بار کار دوبله را انجام دادند اما سعی کردیم ترکیب دلنشینی از صداها را کنار هم قرار دهیم.
در بخش دیگری از این نشست معین کریمی -مدیر تولید انیمیشن «افسانه سپهر»- در سخنان کوتاهی تاکید کرد: هیچ کسی برای انیمیشن ما اهمیت قائل نمیشود، انیمیشن «در سایه سرو» نامزد جایزه اسکار شد اما هیچکس به این تیم تبریک نگفت و این در حالی که این اسکار با اسکار اصغر فرهادی فرقی ندارد و اگر به این بچهها توجه نشود میبینیم همگی یک روزی خواهند رفت و استعدادها از بین میرود.
انتهای پیام