به گزارش ایسنا، مریم جلیلی مقدم - رئیس سازمان حفظ نباتات - در یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی نهاده ها، ماشین آلات کشاورزی و سامانه های آبیاری اظهار کرد: یکی از مهمترین چالشهای امروزه در بحث کشاورزی بحث تغییر اقلیمی، افزایش دما، کاهش بارندگی، نوسانات بارندگی، افزایش خشکسالیها و ... است. همه این موارد به درصدی از کاهش بارش، عواملی هستند که میتوانند امنیت غذایی و تولید پایدار را مورد تهدید قرار دهند.
وی افزود: بر اساس آمار، از ابتدای سال آبی تا ۱۲ بهمنماه و مقایسه این بازه زمانی با بارشهای سال گذشته و بلندمدت نشاندهنده این است که تمام استانها به جز مازندران بهطور میانگین ۸ درصد نسبت به سال گذشته کاهش بارندگی داشتهاند. در حوزه مقایسه با آمار بلند مدت نیز میانگین بلند مدت 51.1 درصد کاهش بارندگی را نشان میدهد و این به ما این هشدار را میدهد که اگر ما الان تغییر اقلیمی را در برنامههای خود نیاوریم قطعا با مشکل مواجه میشویم.
جلیلی مقدم ادامه داد: مهمترین وظیفه ما در سازمان حفظ نباتات، کنترل آفات و بیماریها و بحث آفتکشها است که ما آن را با جدیت دنبال میکنیم و توقع ما از بخش صنعت این است که با در نظر گرفتن تغییر اقلیم و کیفیت آفتکشها، به سمت آفتکشهای سبز و کم خطر حرکت کنند.
وی با تاکید بر اولویت قرار دادن سلامت انسان و محیط زیست مطرح کرد: ما باید تلاش کنیم میراثی که به ما رسیده و میخواهیم به آیندگان تحویل دهیم، میراثی نباشد که با آبهای آلوده، خاکهای فرسوده و اکوسیستم تخریب شده به آیندگان تحویل دهیم.
رئیس سازمان حفظ نباتات در پایان گفت: موثرترین تبلیغات در حوزه آفتکشها، بحث کیفیت آفتکش است که این بحث بسیار مهم است و باید بخش صنعت ما آن را بررسی کنند که ایراد کار کجاست و آن ها را برطرف کنیم.
انتهای پیام