به گزارش ایسنا، جنبش حماس با نحوه آزادسازی اسرای صهیونیست میخواهد این پیام را به جهانیان برساند که همچنان در نوار غزه مسئول است. حماس آزادسازی اسرا را به منظرهای تبدیل کرده است که رژیم صهیونیستی قادر به توقف آن نیست.
این روند حدود ۲ هفته پیش آغاز شد، زمانی که اولین اسرای صهیونیست بر اساس مرحله اول توافق آتشبس آزاد شدند که شامل آزادی اسرای فلسطینی در بند اسرائیل میشد و انبوهی از مردان در اطراف خودروهای حماس که اسرای صهیونیستی را حمل میکردند، جمع شده بودند.
روز پنجشنبه نیز این روند ادامه یافت. اعضای حماس ۲ صهیونیست را که یک زن ۲۹ ساله و یک پیرمرد ۸۰ ساله بودند، مقابل آوار خانه «یحیی سنوار» آزاد کردند که در جریان جنگ ۱۵ ماهه علیه نوار غزه به شهادت رسید.
این بار، اسرا برای خروج از خودروهای حماس تلاش بیشتری کردند. در حالیکه جمعیت دوباره به استقبال آنها آمدند، خودروهای صلیب سرخ در نزدیکیشان نبودند و اسرا وادار شدند تا از میان انبوه مردم عبور کنند.
به نشته وال استریت ژورنال، تحلیلگران منطقهای میگویند که حماس هر دور از آزادی اسرا را در غزه به رویدادی مفصل تبدیل میکند که قدرت خود را به نمایش بگذارد و دشمن خود را تحقیر کند و در عین حال، تهدید میکند که میتواند آتشبس شکننده در نوار غزه را از مسیر خارج کند.
رژیم صهیونیستی به شدت به این نمایش واکنش نشان داد و اعلام کرد که ۱۱۰ اسیر فلسطینی را که قرار بود به عنوان بخشی از توافق آزاد شوند، آزاد نخواهد کرد. میانجیها، از جمله «استیو ویتکاف» فرستاده آمریکا در خاورمیانه تلاش کردند تا توافق را حفظ کنند. اسرائیل سرانجام اسرا را آزاد کرد.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیزدر واکنش گفت: من با نهایت تاسف صحنههای تکاندهنده در جریان آزادی گروگانهایمان را مشاهده میکنم. من از میانجیها میخواهم که اطمینان حاصل کنند چنین صحنههای وحشتناکی تکرار نمیشود و امنیت گروگانها را تضمین کنند.
روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: اسرائیل با خاموش شدن اسلحهها و سربازانش در حومه غزه، کار چندانی نمیتواند انجام دهد تا حماس را از نمایش دادن اسرا در مقابل چشمان فلسطینیان و دوربینها بازدارد. «هیو لووات» کارشناس ارشد سیاست در شورای روابط خارجی اروپا گفت که «حماس میخواهد قدرت و جایگاه خود را در غزه به نمایش بگذارد.»
حماس پس از آزادی اسرا در بیانیهای اعلام کرد که تصمیم آن برای آزادی اسرا در نقاط مختلف غزه در یک روز و در میان انبوه جمعیت فلسطینی برای این هدف طراحی شده است که «به جهان نشان داده شود که مردم ما در سرزمین خود باقی میمانند».
حماس تاکید کرد: حضور گسترده مردم فلسطین پیامی از عزم، قدرت و تسلیم نشدن است.
این اظهارات در پی آن مطرح شد که «دونالد ترامپ» در روزهای اخیر پیشنهاد بحثبرانگیز جابجایی فلسطینیان را برای مدتی از غزه ویران شده به کشورهای همسایه، ازجمله مصر و اردن ارائه کرد. این ایده بهطور گسترده توسط کشورهای عربی رد شد.
مساله اصلی پیرامون آزادی اسرا این است که آیا رژیم صهیونیستی و حماس میتوانند برای پایان دائمی جنگ در غزه مذاکره کنند یا خیر. انتظار میرود که ۲ طرف روز دوشنبه مذاکرات خود را در مورد یک توافق دائمی آغاز کنند که به جنگ برای همیشه پایان میدهد و بقیه اسرای اسرائیلی را آزاد میکند، وضعیتی که به گفته کارشناسان، بسیار شکننده است.
انتهای پیام