به گزارش ایسنا به نقل از پویان زرفام، بلوک های ساختمانی، به عنوان یکی از اصلی ترین اجزای هر سازه، تاثیر مستقیمی بر دوام کیفیت، سرعت و کارایی، سه عامل مهم در موفقیت پروژه های ساختمان سازی هستند. انتخاب مصالح ساختمانی مناسب در هر پروژه نه تنها به بهبود کیفیت و عملکرد سازه کمک می کند، بلکه می تواند هزینه و زمان اجرا را به طور چشمگیری کاهش دهد. بلوک های ساختمانی، به عنوان یکی از اصلی ترین اجزای هر سازه، تاثیر مستقیمی بر دوام، کیفیت و عملکرد ساختمان دارند. با توسعه فناوری و نیاز به سازه های مقاوم و اقتصادی، استفاده از بلوک سبک ساختمانی مورد توجه قرار گرفته است. این بلوک ها، تحولی عظیم در صنعت ساختمان سازی ایجاد کرده و به یکی از اولویت های اصلی معماران و سازندگان تبدیل شده اند.
اهمیت نوع بلوک ساختمانی
بلوک سبک ساختمانی انواع مختلفی دارند که هر یک برای کاربردهای خاصی تولید شده اند. انتخاب نوع مناسب بلوک ساختمانی نه تنها بر استحکام و دوام ساختمان تاثیر دارد، بلکه می تواند هزینه های اجرایی و زمان ساخت را کاهش دهد. در میان انواع بلوک های ساختمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بلوک سفالی: یکی از رایج ترین و قدیمی ترین انواع بلوک، بلوک سفالی است که از خاک رس و مواد معدنی دیگر تولید می شود و پس از قالب گیری در کوره پخته می شود. این بلوک قیمت نسبتا پایینی دارد و به همین دلیل از گذشته مورد استفاده قرار می گرفت. اما باید در نظر داشت که گرچه این بلوک قیمت نسبتا پایینی دارد، اما به دلیل معایبی که دارد، هزینه های تمام شده پروژه را افزایش می دهد. بلوک سفالی سبک و شکننده است و در حین حمل و اجرا با کوچکترین ضربه می شکند. این بلوک عایق مناسبی برای حرارت و برودت، رطوبت و همچنین صوت نیست و نیاز به پوشش های عایقی دارد.
بلوک سیمانی چند جداره: بلوک سیمانی چندجداره از مخلوط سبک دانه، سیمان و آب تولید می شود. برای حفظ سبکی، ریزدانه های طبیعی از بتن حذف شده و محصول نهایی دارای تخلخل بالاتری نسبت به بتن نیمه سبک است. بلوک چند جداره وزن بالایی دارد. این بلوک قیمت نسبتا پایینی دارد و در بسیاری از پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. بلوک سیمانی چند جداره به سبب ویژگی هایی که دارد هزینه های جانبی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. به عنوان مثال برای اجرای این بلوک حتما بایستی از میلگرد بستر استفاده نمود که موجب پرداخت هزینه اضافی می شود.
بلوک سبک اتوکلاوی (AAC):بلوک سبک اتوکلاوی از بتن هوادار اتوکلاو تولید می شود که در دما و فشار بالا فرآوری می شود. این بلوک سبک است و عایق مناسبی برای حرارت و برودت و صوت است. ویژگی هایی مانند مقاومت در برابر حریق باعث شده است که از این بلوک در پروژه های مختلف استفاده شود. این بلوک قیمت پایینی دارد، اما دارای معایبی است که بهتر است پیش از خرید بلوک آن را دانست. بلوک های اتوکلاو شده برای اجرا باید زنجاب شوند، این فرآیند موجب مصرف حجم زیادی از آب می شود و زمان بر است. آب جذب شده توسط بلوک ها نازک کاری ساختمان را مخدوش کرده و موجب طبله شدن، زرد شدن و ترک خوردن دیوار می شود و نیاز به تعمیر را در بازه زمانی کوتاه ایجاد می کند. همچنین جهت اجرا نما به وال مش نیاز دارد که هزینه بر است.
بلوک سبک غیر اتوکلاوی (NAAC): بلوک سبک غیر اتوکلاو از مخلوط مواد اولیه ای مانند سیمان و سایر ترکیبات معدنی مانند سیلیس دانه بندی شده در رنج های مختلف، میکروسیلیس و فیلرهای متخلخل همچون دانه های پلی استایرن و اصلاح کننده های شیمیایی که شامل شتاب دهنده ها هستند و سایر مواد تولید می شود. این بلوک برخلاف بلوک سبک اتوکلاو تحت فشار و دمای بالا قرار نمی گیرد. بلوک NAAC وزن سبکی دارد و در پروژه هایی که استحکام و دوام، سبک بودن سازه ساختمان و بودجه اهمیت دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. بلوک های غیر اتوکلاو شده در ابعاد بزرگ (پانل) و کوچک (بلوک) تولید می شوند. بلوک سبک ساختمانی میکسونال در قالب بلوک در ابعاد استاندارد تولید می شود. بلوک سبک غیراتوکلاوی مزیت های فراوانی دارد که باعث شده امروزه جایگزین سایر بلوک های ساختمانی گردد. مزیت هایی که این بلوک را به انتخابی مطمئن برای ساختمان های مدرن تبدیل کرده است شامل موارد زیر می باشد.
برخی از مزایای بلوک سبک ساختمانی NAAC یا غیراتوکلاو
کاهش وزن سازه: بلوک سبک به دلیل وزن پایین خود، بار مرده وارد بر ساختمان را کاهش داده و موجب سبک شدن وزن سازه می شود. این ویژگی برای ساختمان های مرتفع مزیت بزرگی محسوب می شود.
عایق حرارت و برودت: بلوک سبک NAAC عایق مناسبی برای حرارت و برودت است. از این رو دیوارهایی که با این بلوک اجرا می شوند نیازی به پوشش حرارتی ندارند. عایق بودن این بلوک باعث می شود تا در مناطق سردسیر و گرمسیر مصرف انرژی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
عایق صوت: جذب صوت در بلوک سبک غیراتوکلاوی تا 50 دسی بل است. بدین معنا صدا از دیوارهایی که با بلوک ساختمانی غیراتوکلاوی اجرا می شوند عبور نمی کند. در ساختمان های مسکونی، اداری، درمانی و آموزشی که آرامش و سکوت نقش مهمی دارد، این بلوک می تواند کاربردی باشد.
ضدحریق بودن: مطابق ارزیابی های انجام شده توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، بلوک NAAC یا بلوک سبک غیراتوکلاوی به طور 100درصد ضدحریق است. ضدحریق بودن این بلوک باعث می شود تا در هنگام بروز آتش سوزی، از توسعه حریق جلوگیری کرد و خسارات جانی و مالی را به حداقل رساند.
افزایش سرعت اجرا: ابعاد استاندارد 30 در 60 سانتی متر بلوک سبک ساختمانی NAAC اجرای دیوارچینی را آسان می سازد. این امر علاوه بر افزایش سرعت اجرای کار، نیاز به نیروی اضافی برای اجرا را کاهش می دهد.
دوستدار محیط زیست: فرآیند تولید بلوک سبک با مصرف کمتر انرژی همراه است و مواد اولیهی آن ها کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می کند.
انتهای رپرتاژ آگهی