شهرام غفاری در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: به موجب قانون برنامه هفتم، متولی اجرای برنامه پزشک خانواده، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. در صورتی که وزارت بهداشت بخواهد و بتواند برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع را اجرا کند، سازمان تامین اجتماعی نیز به عنوان یکی از سازمانهای بیمهگر، به موجب قانون، در اجرای برنامه مذکور، با وزارت بهداشت همراهی و همکاری خواهد کرد اما در صورتی که این وزارتخانه به هر دلیلی از اجرای این برنامه منصرف شود، سازمان تامین اجتماعی با هدف ساماندهی نظام ارائه خدمات و مدیریت بهینه منابع خود، ناگزیر است نظام ارجاع را پیاده سازی کند.
وی با بیان اینکه پیادهسازی نظام ارجاع با نظام پزشک خانواده عجین است، در توضیح بیشتر این طرح گفت: با ثبتنام بیمهشدگان و بویژه بیماران مزمن، ما میتوانیم مسیر حرکت بیماران را تعیین و در صورت حرکت بیماران از این مسیر تعیین شده، خدمات بیشتری یا خدمات را با هزینه کمتری به آنها ارائه کنیم. بدیهی است بیماران، خدمات بهداشتی را کماکان میتوانند از شبکههای بهداشتی دریافت کنند.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی معتقد است که برای اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، سازمان برنامه میبایست منابع لازم را در اختیار مجریان طرح بگذارد. بدون وجود منابع کافی و پایدار امکان اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور وجود ندارد. در صورتی که منابع مالی لازم تامین شود سازمان تامین اجتماعی و سایر بیمههای پایه میتوانند با راهبری وزارت بهداشت نقش مهمی در اجرای این طرح داشته باشند.
غفاری یادآور شد: رشد روزافزون هزینههای درمان و لزوم مدیریت بهینه منابع محدود، استفاده از پزشکان gatekeeper را برای نظام سلامت و بویژه سازمانهای بیمهگر ضروری کرده است.
انتهای پیام
آمادگی تامین اجتماعی برای اجرای «نظام ارجاع و پزشک خانواده» در صورت تامین منابع
درحالی سازمان تامین اجتماعی قصد دارد «نظام ارجاع و پزشک خانواده» را که در چند دهه گذشته جزو اهداف و برنامههای کلان کشور مطرح شده را با برنامهریزی دقیق و مبتنی بر زمانبندی، اجرا کند که به گفته معاون درمان این سازمان، متولی اجرای برنامه پزشک خانواده وزارت بهداشت است و در صورتی که این وزارتخانه بخواهد و بتواند برنامه مذکور را اجرا کند، تامین اجتماعی نیز به عنوان یکی از سازمانهای بیمهگر، به موجب قانون، در اجرای آن، با وزارت بهداشت همراهی و همکاری خواهد کرد.