«نسل زِد، نسل امید ایران» منتشر شد

کتاب «نسل زِد، نسل امید ایران» نوشته محمدعلی نویدی منتشر شد.

 به گزارش ایسنا، این کتاب در ۲۲۵ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان در نشر دایره دانش راهی بازار کتاب شده است.

در پیشگفتار کتاب می‌خوانیم: دیدگاه و رویکرد و نگرش و روش و برنامهٔ پژوهشی من در این کتاب، تحقیق و مطالعه و بررسی‌های عقلانی و علمی و عملی معرفتی و مدیریتی بوده است. یعنی، از منظر تفکر اثربخش به تبیین و تحلیل نگرش و کنش نسل زد، پرداخته‌ام. لذا، در این کتاب با دیدگاه و نحوه تفکر و چگونگی اندیشه و واقعیت رفتارها و گفتارها و کردارهای نسل زد و جوان، آشنا خواهیم شد. من با روش علت‌شناسی و ریشه‌یابی به کاوش و پژوهش و پرسش درباره نسل زد پرداخته‌ام و عمر سوده‌ام. چنین نگرش و روشی، به بشر امروز و خصوصاً به گروه جمعیتی نسل و نفر زد و جوان امکان می‌دهد روح و جان و علت تفاوت و تمایز و تغییر نسل خود را، از نسل‌های پیشین و گذشته به‌درستی بشناسد و ژرف‌اندیشی کند و تغییرات را رصد و دیدبانی کند و درتصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های آینده امیدآفرینی کند.

نسل زد و جوان امروز، در تارک زمان و عصر کنونی ایستاده است. این ایستادن و اندیشیدن و نگریستن اگر بر شالوده و شیرازه عقل و برهان و علم و دانش و واقعیت گرانبار از فرد مبتنی باشد، بی‌تردید نسل زِد، نسل اندیشنده و کوشنده و سازنده خواهد بود. تاریخ و جهان و ایران و آیندگان، به چنین نسلی خردورز و دانشور و کوشا و پویا، مباهات و افتخار خواهند کرد. شناخت عمیق و دقیق نسل زد و جوان و نوجوان امروز ایران، در سرآغاز با شناخت علت‌ها و ریشه‌های نسل زد و در سرانجام
با آگاهی از آثار و پیامدهای این نسل، ارتباط وجودی و اثری دارد.

نسل زِد، نسل دوران تغییرات و تحولات و تطورات شگرف و سترگ زمانه و نسل اعتراض مؤدابه دوران ما است. نسل زد و جوان، نفر و نژاد و تبار تفاوت‌ها و تمایزات است. همین تغییرات و تفاوت‌ها، امید به آینده بهتر و زندگی نیکوتر را نویدها می‌دهد. نسل زد و جدید، نسل گشایش‌ها و دگرگونی‌ها و البته نسل ظهور چهره‌ای نو از حقیقت زندگی انسانی است. نسل زد، «نسل نت»، نسل عقل و عشق و علم و فناوری‌های پیشرفته و زندگی مدرن و پسامدرن و دوران هوش مصنوعی است.

کتاب نسل زد، نسل امید ایران، در چهار فصل تحقیق و پژوهش، و تألیف و تنظیم شده است.


فصل اول، نسل زد و تفکر تغییر نام دارد. در این فصل از ریشه‌های ظهور نسل زد و جوان، چگونگی پیوستگی و گسستگی نسل‌ها، نسبت نسل زد با تفکر تغییر، نیاز و حاجت‌مندی نسل جدید به تفکر و تعقل، منطق نسل زد و جوان امروز، ارتباط نسل زد با تفکر تکنولوژیک، طرح و تعبیه یک تصویر واقعی از نسل زد، هویت عقلانی و منطقی نسل زد و فرق آن با هویت‌های احساسی و تله‌های هیجانی و بازگشت به واقعیت اصیل ایرانی مورد بحث‌وبررسی قرار گرفته است.

فصل دوم با عنوان ویژگی‌های واقعی نسل زد. به تحلیل و تبیین در موضوعات مختلف از جمله، حقوق بشر و صلح عصر دیجیتال و نسل جوان، هوش مصنوعی و نسل زد، رابطه عصرها و نسل‌ها، طیف‌های نسل زد در ایران و جهان، تغییر و نسل زد، انواع قانون و نسل جوان و جدید و دغدغه‌های اصلی نسل زد اختصاص‌داده‌ شده است.


فصل سوم با نام نسل زد و زندگی به مباحث و مسائل زندگی نسل جوان می‌پردازد؛ مثل زندگی نسل زد در ایران کنونی، ارتباط کتاب و مطالعه و اندیشه با زندگی، فلسفه بازی در زندگانی نسل زد، مؤلفه‌های استحکام زندگی نسل جوان‌، سازها و سمفونی زندگی نسل زد، چگونگی معیشت و گذران زندگی نسل جدید، آزادی از نظر نسل زد، تصمیمات و انتخاب‌های نسل زد و عدم حسرت‌ها و پشیمانی‌های بنیادین.

فصل چهارم، نسل زد و آینده ایران، نام‌گذاری شده است. اهم موضوعات و مطالب مرتبط با این فصل عبارت‌اند از: نقش آموزش در ایجاد امید و امیدواری و آینده‌سازی نسل زد، نسل زد و امیدهای واقعی ایران، آرزوهای نسل زد و جوان امروز ایران، ارزش‌های گوناگون در نظر و عمل نسل زد، آینده ایران و نسل جوان، آینده اثربخش و نافع و نیک در نگاه و نگرش و منش و کنش و رفتار نسل زد و جوان امروز.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1403111308776
  • خبرنگار : 71573