به گزارش ایسنا، «ریچارد گرنل» فرستاده ریاست جمهوری ایالات متحده در مأموریتهای ویژه گفت که او با شش آمریکایی که قبلا در ونزوئلا بازداشت شده بودند، از ونزوئلا به خانه میرود.
گرنل در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) گفت: «ما با این ۶ شهروند آمریکایی به خانه میرویم. آنها فقط با دونالد ترامپ صحبت و از رئیسجمهور ایالات متحده تشکر کردند.»
همچنین «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا گفت که از این پرواز مطلع شده است.
ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «به تازگی مطلع شدم که ما شش گروگان را از ونزوئلا به خانه میآوریم. از گرنل و تمام کارکنانم تشکر میکنم.»
رئیسجمهور ایالات متحده این کار را «یک کار بزرگ» خواند.
خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از «نیکولاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا گزارش داد: «دیدار من با فرستاده ترامپ مثبت بود و امیدواریم توافقهای جدیدی به نفع ۲ کشور و منطقه منعقد کنیم.»
در اواخر سال ۲۰۲۳، دولت ونزوئلا دهها زندانی از جمله ۱۰ آمریکایی را پس از ماهها مذاکره آزاد کرد، در حالی که ایالات متحده یکی از متحدان نزدیک مادورو را آزاد کرد.
مادورو اواخر عصر جمعه در سخنرانی سالانه خود در قوه قضاییه کشورش به مقامات گفت که دیدار او و گرنل «مثبت» بوده است.
رئیسجمهور ونزوئلا گفت: «مواردی وجود دارد که ما به توافقهای اولیه رسیدهایم و زمانی که آنها رعایت شوند، موضوعات جدیدی باز خواهد شد، امیدوارم معاملات جدیدی به نفع ۲ کشور و منطقه باشد.»
مادورو گفت به دنبال این است که ببیند آیا آنچه با گرنل مورد بحث قرار گرفته است، در آنچه از سوی ایالات متحده در مورد این دیدار ارسال شده منعکس شده است یا خیر. نیکولاس مادورو گفت: «رئیسجمهور دونالد ترامپ، ما اولین قدم را برداشتهایم، امیدوارم ادامه یابد. ما دوست داریم ادامه پیدا کند.»
دولت ونزوئلا روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد مادورو و گرنل همچنین در کاخ ریاست جمهوری درباره مهاجرت و تحریمها گفتوگو کردند.
انتظار میرفت سفر یک مقام آمریکایی به کاراکاس، پایتخت، جایی که ایالات متحده از سال ۲۰۱۹ هیچ حضور رسمی در آن نداشته است، پیامی را به مقامات ونزوئلا منتقل کند مبنی بر اینکه ایالات متحده همچنان به شورون و دیگر شرکت های نفتی غربی اجازه می دهد در ونزوئلا فعالیت کنند.
برخی می گویند ترامپ از فشار بر مادورو برای دادن امتیازات دموکراتیک کوتاه مدت، عقب نشینی خواهد کرد. وزارت امور خارجه آمریکا گفت که گرنل در یک مأموریت ویژه قرار دارد تا به دولت مادورو بگوید که ترامپ از آنها انتظار دارد "همه جنایتکاران و اعضای باند ونزوئلا را که به ایالات متحده آمدهاند، پس بگیرند و این کار را صریح و بدون قید و شرط انجام دهند."
مادورو در اوایل سال گذشته با شکست مذاکرات با دولت بایدن، پذیرش پروازهای اخراج را متوقف کرد.
مذاکرات در کاراکاس یک تغییر سیاست برای رئیس جمهور ترامپ است. در دوره اول ریاست جمهوری، دولت او تحریم های اقتصادی «فشار حداکثری» را برای تلاش برای سرنگونی مادورو اعمال کرد و یک دولت موازی را به رسمیت شناخت. یک روز قبل از سفر مارکو روبیو وزیر امور خارجه به آمریکای مرکزی و جمهوری دومینیکن، سفر گرنل به طور غیرمنتظرهای ونزوئلا را به اولین سفر دولت ترامپ به آمریکای لاتین از زمان روی کار آمدن تبدیل کرد.
انتهای پیام