گردشگران با سفر به گلستان ضمن آنکه می توانند در مناظر طبیعی و بکر این استان آرامش بی نظیری را تجربه کنند، می توانند با خرید سوغات و صنایع دستی این استان لذت سفر خود را تکمیل کرده و با فرهنگ و هنر این مرز و بوم بیش از پیش آشنا شوند.
اکثر گردشگران در انتهای سفر خود به این شهر سوغاتیهایی را تهیه میکنند و یکی از اصلیترین سوغات گرگان شیرینیهای خوشمزه این استان است، علاوه بر گردشگران مردم استان گلستان نیز در مراسم مختلف از عروسی گرفته تا مجالس دعا و عزا از انواع شیرینی سنتی برای پذیرایی از مهمانان خود استفاده می کنند.
«جز حلوا»، «آغوز حلو» یا «حلوا گردویی»
آغوز حلوا یکی از شیرینی ها و حلواهای سنتی منطقه بندرگز و کردکوی در غرب استان گلستان است که به عنوان میراث معنوی (میراث فرهنگی ناملموس) در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
زنان غرب گلستان به ویژه در بندرگز در شب نشینی ها، عروسی و ختنه سورانی ها ،جشن ها و اعیاد نوروز، برای پذیرایی از میهمانان و در آیین های عزاداری برای خیرات اموات این شیرینی سنتی را می پزند که طرفداران زیادی هم در این مناطق دارد.
نان زنجبیلی(لوزی)، یک نان خوشمزه با طعم زنجبیل
نان زنجبیلی(لوزی)، یک نان خوشمزه با طعم زنجبیل است که ظاهری لوزی شکل دارد. این نان سنتی خوشمزه از آرد گندم، روغن، زنجبیل و شکر تهیه میشود. نان زنجبیلی علاوه بر این که سوغات گرگان محسوب میشود معمولا در بیشتر جشنها و پایکوبیهای مردم این شهر هم جایگاه ویژهای دارد.
نان خرمایی، یک خوراکی خوشمزه و مقوی
نان خرمایی، یک خوراکی خوشمزه و مقوی است که در تهیه آن از خرما، آرد سفید، شکر، روغن جامد، گردو، آب، دارچین و پودر هل استفاده میشود. این نان خوشمزه با عطر و طعمی بینظیر یکی از اصلیترین سوغات گرگان است و به علت وجود دارچین و پودر هل طبع گرمی دارد. به طور کلی آب و هوای سرد گرگان باعث شده مردم این منطقه غذاها و شیرینیهایی با طبع گرم درست کنند. بدون شک خوردن یک نان خرمایی خوشمزه با یک فنجان چای داغ در طبیعت سرسبز گرگان برای مسافران تجربهای بسیار لذتبخش خواهد بود.
حلوای اوماج، یکی از خاصترین سوغات گرگان
حلوای اوماج، یکی از خاصترین سوغات گرگان است که با حلواهای دیگر بسیار فرق دارد. این حلوا نه رنگ قهوهای دارد و نه عطر و طعم آن مشابه حلواهای دیگر است. در گذشته که شیرینیهای مختلف مثل امروز وجود نداشتند بانوان گرگانی برای جشن نوروز شیرینی حلوای اوماج درست میکردند و شادیهایشان را با این شیرینی جشن میگرفتند. حلوای اوماج یک شیرینی بسیار مقوی و پرانرژی است و در تهیه آن از عسل، آرد گندم، پودر پسته، بادام، گلاب، هل و روغن استفاده میشود. این شیرینی به عنوان یکی از خوشمزهترین شیرینیهای سنتی گرگان در اکثر قنادیهای این شهر موجود است و گردشگران به راحتی میتوانند آن را تهیه کنند.
نان پادرازی، یکی از رژیمیترین سوغات گرگان
نان پادرازی، یکی از رژیمیترین سوغات گرگان است زیرا این شیرینی سنتی بسیار کمشیرین درست میشود و افرادی دیابتی به راحتی میتوانند از آن استفاده کنند. ترکیبات این خوراکی لذیذ شامل موادی مانند کره حیوانی، آرد گندم، سیاه دانه و شکر خیلی کم است. وجود سیاه دانه در نان پادرازی باعث شده این شیرینی خوشمزه خواص دارویی هم داشته باشد چون سیاه دانه از ابتلا به دیابت نوع ۲، سرطان روده بزرگ و سردرد پیشگیری میکند. در گذشته این نان با زحمت زیادی پخته میشد اما امروزه با وجود دستگاههای مکانیکی، هم مدت زمان پخت و هم نحوه تهیه آن سادهتر از گذشته شده است.
بشمه ترکمنی(پیشمه یا همون پیراشکی)
نان بیشمه یا پیشمه یکی از انواع نان های شیرین و محلی استان گلستان به خصوص قوم ترکمن است که هم به عنوان سوغات گرگان و هم به عنوان نان محلی مصرف می شود.
سرغبیلی، یک شیرینی متفاوت و خوشمزه
سرغبیلی، یک شیرینی متفاوت و خوشمزه است که افراد مختلف آن را کمتر میشناسند. این سوغات گرگان از مایه خمیر، آرد، شیر، شکر، پودر هل و پودر قند درست میشود و ظاهری شبیه به یک تخممرغ کوچک دارد. جالب است بدانید در گرگان طعم و عطر سرغبیلیهای قنادیها با نوع خانگی آنها متفاوت است. زیرا معمولا سرغبیلیها قنادیها در فر یا تنور پخته میشوند اما نوع خانگی آن معمولا در روغن سرخ میشود.
نان شیرمال، یکی از اصیلترین سوغات گرگان
نان شیرمال، یکی از اصیلترین سوغات گرگان است. اگر چه این نوع نان در دیگر نقاط ایران هم پخته میشود اما طعم نان شیرمالهای گرگان بسیار متفاوت است. گرگانیها این نان را با موادی مانند آرد، کشمش، تخممرغ و شیر درست میکنند و برخی از افراد هم به آن خرما اضافه میکنند. پیشنهاد میکنیم نان شیرمال گرگانی را با چای تازه نوش جان کنید.
انتهای پیام