رییس سازمان جهاد کشاورزی استان:

تولیدات کشاورزی کرمانشاه پس از انقلاب بیش از ۶ برابر شده است

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به افزایش ۶.۸ برابری تولیدات کشاورزی کرمانشاه نسبت به قبل از انقلاب، گفت: مجموع تولیدات کشاورزی کرمانشاه پیش از انقلاب ۸۰۰ هزار تن بود که اکنون به بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده است.

علی چاله چاله در آستانه دهه مبارک فجر، به دستاوردهای بخش کشاورزی استان در دوران پس از  پیروزی انقلاب اشاره کرد و افزود: سال ۱۳۵۷ میزان تولیدات زراعی کرمانشاه ۶۷۰ هزار تن بود که این رقم در حال حاضر به بیش از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده و رشدی نزدیک به هفت برابری داشته است.

وی گفت: میزان تولید گندم استان در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷۰ هزار تن بوده که در سال زراعی گذشته آمار بی سابقه تولید یک میلیون و ۸۵ هزار تن گندم در استان ثبت شده است. همچنین در اوایل انقلاب میزان تولید محصول جو در استان ۷۸ هزار تن بوده که طی سال ۱۴۰۳ تولید این محصول به ۳۵۵ هزار تن رسیده، یعنی رشدی نزدیک به پنج برابری داشته است.

وی سطح باغات استان کرمانشاه را در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۵ هزار هکتار و در حال حاضر بیش از ۴۶ هزار و ۸۱۱ هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان باغ بیش از ۵۰۰ هکتار آن باغ مدرن بوده و بزرگترین باغ سایبان کشور نیز در سطح ۴۰ هکتار در استان کرمانشاه ایجاد شده است.

چاله چاله افزود: تولیدات باغی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷  حدود پنج هزار تن بوده و در حال حاضر در استان سالانه ۳۵۷ هزار تن تولیدات باغی داریم.

وی به توسعه گلخانه‌های استان در سالهای پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: گلخانه‌های کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ محدود به گُل تزئینی بوده، ولی امروز ۱۲۶ هکتار گلخانه در کرمانشاه وجود دارد.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه اظهار کرد: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷ صدم اسب بخار بوده که در حال حاضر به ۲.۳۸ اسب بخار رسیده است.

چاله چاله در ادامه به تولیدات دامی قبل و بعد انقلاب پرداخت و گفت: میزان کل تولیدات دامی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷، ۱۲۹ هزار تن بوده و در حال حاضر بیش از ۵۶۷ هزار تن انواع محصولات دامی در استان تولید می‌شود.

وی افزود: تولید گوشت قرمز استان در سال ۱۳۵۷ تنها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن بوده و امروز سالانه بیش از ۴۳ هزار تن گوشت قرمز در استان تولید می‌شود.

چاله چاله ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب سالانه ۱۵ هزار تن گوشت مرغ به صورت سنتی در استان کرمانشاه تولید می‌شد و این رقم در حال حاضر به ۷۴ هزار و ۴۰۰ تن تولید صنعتی رسیده که رشد نزدیک به پنج برابری داشته است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به تولید ۵۰۰ تنی عسل در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در استان کرمانشاه یادآور شد: تولید عسل استان در حال حاضر بیش از هفت هزار و ۱۰۰ تن است.

وی افزود: سال ۱۳۵۷ صنایع تبدیلی تکمیلی خیلی کمی در بخش کشاورزی داشتیم، ولی در حال حاضر ۳۴۴ واحد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی با ظرفیت فرآوری بیش از دو میلیون و ۶۱۲ هزار تن در استان مشغول فعالیت می‌باشند.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به پیشرفت‌های خوب صورت گرفته در استان در حوزه تولیدات شیلاتی اظهار کرد: سال ۱۳۵۷ میزان کل تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه حدود ۵۰۰ تن بود که این میزان در حال حاضر بیش از ۲۲ هزار و ۸۰۰ تن است.

چاله چاله با اشاره به تجهیز اراضی استان به سیستم های نوین آبیاری تحت فشار گفت: پیش از انقلاب توجه کافی به تجهیز اراضی به سیستم های نوین آبیاری نشده بود، اما پس از انقلاب ۱۳۲ هزار هکتار از اراضی استان به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده‌اند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403111007001
  • خبرنگار :