دکتر بهتاش خانیآباد با اشاره به اینکه متاسفانه در ۱۰ ماهه امسال ۳۷ نفر در کرمانشاه بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادهاند، گفت: از این تعداد ۱۵ نفر زن و ۲۲ نفر مرد بودهاند.
وی افزود: تعداد موارد مرگ بر اثر مسمومیت با قرص برنج، نسبت به مدت مشابه سال قبل که این تعداد ۴۹ نفر (۱۴ زن و ۳۵ مرد) بوده، کاهش داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه از ویژگیهای خطرناک قرص برنج یاد کرد و ادامه داد: آلومینیوم فسفید که از آن برای ضد عفونی کردن و جلوگیری از آفتزدگی غلات و خصوصا برنج استفاده میشود و در ایران به نام قرص برنج مشهور است، با نامهای تجاری مختلفی همچون کوئیک فوس (Quickphos) و سلفوس (Celphos) در بازار موجود است.
وی افزود: فسفید آلومینیوم با اثربخشی زیاد و قیمت ارزان برای از بین بردن آفات، در انبارها و منازل مورد استفاده قرار میگیرد و همین امر باعث شده به دلیل افزایش استفاده از این ماده، حوادث منتهی به مسمومیت و مرگ نیز افزایش یابد.
وی با بیان اینکه مصرف قرص برنج در مدت سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و قلب را دچار اختلال میکند، یادآور شد: فردی که قرص برنج خورده، مرگی دردناک و سخت را تجربه خواهد کرد.
خانیآباد با اشاره به اینکه مسمومیت با قرص برنج بر اثر خوردن و استشمام بوی آن ممکن است ایجاد شود، خاطرنشان کرد: اگر سم از بدن فرد مسموم خارج نشود، مرگ فرجام کار خواهد بود.
وی گفت: قرص برنج در اثر تماس با رطوبت یا اسید معده، گازهای خطرناک فسفین، آمونیاک و دی اکسیدکربن تولید میکند که حتی در غلظتهای پایین هم کشنده هستند.
مدیرکل پزشکی قانونی کرمانشاه به افراد توصیه کرد، هنگام استفاده از این ماده برای کنترل آفات، نکات ایمنی از جمله عایقبندی محیط و رعایت فاصله را مد نظر داشته باشند.
انتهای پیام