در گفت‌وگو با ایسنا عنوان شد

در انقلاب مردم ایران، قدرت اجتماعی بر قدرت سیاسی غلبه کرد

سرپرست دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزی با تاکید براینکه در انقلاب مردم ایران قدرت اجتماعی بر قدرت سیاسی غلبه کرد، افزود: جهت‌گیری اصلی انقلاب محور استقلال‌خواهی، حاکمیت ارزش‌های دینی و احیای کرامت انسانی، آزادی بیان و قلم، عدالت و رفع تبعیض و دستیابی به پیشرفت و توسعه کشور بود.

غلامرضا فتح‌آبادی در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا به تبیین روند شکل‌گیری و ریشه‌های انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار کرد: مردم ایران بعد از سال‌ها مبارزه با استبداد و خودکامگی حکومت پهلوی یکی از بزرگترین انقلاب‌های قرن بیستم را رقم زدند.

وی با اشاره به بررسی‌های یکی از جامعه‌شناسان گفت: چارلز تیلی یکی از نظریه‌پردازان تاثیرگذار در مطالعات جنبش‌های اجتماعی است و بیان می‌کند، از ۵۰۰ انقلاب ثبت شده در تاریخ جهان تنها تعدادی توانستند در فهرست انقلاب‌های پیروز قرار گیرند و یکی از این انقلاب‌های پیروز، انقلاب ۱۳۵۷ ایران است.

وی با تاکید براینکه در انقلاب ایران قدرت اجتماعی بر قدرت سیاسی غلبه کرد، افزود: جهت‌گیری اصلی انقلاب محور استقلال‌خواهی، حاکمیت ارزش‌های دینی و احیای کرامت انسانی، آزادی بیان و قلم، عدالت و رفع تبعیض و دستیابی به پیشرفت و توسعه کشور قرار گرفت.

سرپرست دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری در پاسخ به این سوال که نقش مردم استان مرکزی را در پیروزی انقلاب اسلامی چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: بررسی و مطالعه اسناد تاریخی نشان می‌دهد، مردم استان مرکزی همپای هموطنان، نقش موثر خود را در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی به خوبی ایفا کرده‌اند و چند ویژگی این نقش را برجسته ساخته است. قرار گرفتن زادگاه رهبرکبیر انقلاب در این استان و وجود نهادهای دینی و مذهبی و حوزه‌های علمیه معتبر در شهرهای این استان، مرجع اصلی خیزش‌های انقلابی مردم و مبارزان بویژه فعالان مذهبی بود و هر کدام جایگاه ویژه‌ای در پیروزی انقلاب داشتند.

وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تلاش‌های انقلابی و جهادی مردم استان مرکزی همچون دیگر شهروندان مبتنی بر این واقعیت بوده است که برای اداره بهتر جامعه و فاصله گرفتن از جامعه نامتعادل و نامتوازن زمان پهلوی، باید سیادت نهاد دین را پذیرفت و نظام اسلامی در تمامی ارکان حکومت برقرار شود، اما به رغم همه فراز و نشیب‌ها، مردم استان مرکزی همچون سایر مردم و کارگزاران نظام اسلامی برای دستیابی به اهداف و آرمان‌های نظام اسلامی و توسعه اقتصادی، اجتماعی و ... در تلاشند و مطالبه‌گری در تمامی سطوح و  لایه های اجتماعی جریان دارد و طبق مطالعات اخیر، برآیند وضع موجود حاکی از انقلابی و مذهبی بودن مردم استان مرکزی است.

فتح آبادی در ادامه در اثبات این وضعیت افزود: بر اساس نتایج موج چهارم پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان که در سال گذشته انجام شد و در نوع خود از معتبرترین پایش‌ افکار عمومی ایرانیان است، مردم استان مرکزی از لحاظ انقلابی و مذهبی بودن از میانگین کشوری، جایگاه بهتر و بالاتری دارند.

وی افزود: در حالی که ۵۶.۱ درصد مردم کشورمان در حد زیاد و خیلی زیاد معتقدند استقلال کشور در اثر انقلاب افزایش یافته است، این میزان در استان مرکزی معادل ۵۹.۲ درصد است. میانگین اعتقاد به نقش ولایت فقیه در تامین امنیت و اقتدار کشور معادل ۶۱ درصد است، اما این میزان در استان مرکزی معادل ۶۴.۳ درصد است.

فتح آبادی تصریح کرد: ۶۲.۵ درصد مردم کشورمان معتقدند، اهداف و آرمان‌های انقلاب باید به فرزندان انتقال یابد ولی این آمار در استان مرکزی ۶۴.۸ درصد است. همچنین باور هموطنان به نقش مذهب در انتخاب دوست صمیمی، ۵۱.۳ درصد است که این رقم در استان مرکزی معادل ۵۳.۴ درصد است. معادل ۸۷.۵ درصد مردم ایران به توکل به خدا در امور مهم زندگی باور قلبی دارند که این رقم در استان مرکزی معادل ۸۸.۸ درصد است.

وی بیان کرد: در سایر شاخص های مذهبی و دینی از جمله قرائت قرآن کریم، نماز خواندن، روزه گرفتن، شرکت در هیات ها و مراسم عزاداری، ارادت و محبت اهل بیت، زیارت اماکن متبرکه و امامزاده ها و... مردم استان مرکزی نسبت به میانگین کشوری جایگاه بالاتری دارند.

فتح آبادی در پایان، خاطرنشان کرد: به رغم همه مسائل اقتصادی و اجتماعی و ... در جامعه، هنوز مردم بر آرمان‌های انقلاب اسلامی و مسیری که امام خمینی(ره) ترسیم کرده و رهبر معظم انقلاب آن را پرشتاب تداوم می‌دهند، پای‌بند هستند و این مهم مسئولیت و وظیفه مدیران و کارگزاران نظام اسلامی را بیش از پیش خطیر و با اهمیت می‌کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403110704747
  • خبرنگار : 50212