کنترل دیابت با ورزش و پیاده‌روی

رئیس اداره تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: ورزش هوازی با کاهش مقاومت به انسولین و بهبود کنترل گلوکز خون، تأثیر مثبتی بر وضعیت متابولیک بیماران دیابتی دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر ریحانه ذوقی در مورد تاثیر ورزش بر بیماران دیابتی گفت: بیماران دیابتی می‌توانند با شروع پیاده‌روی متناوب به مدت ۳۰ دقیقه در روز و فعالیت هوازی سه بار در هفته، به‌تدریج شدت و مدت ورزش را افزایش دهند.

 ذوقی با تاکید بر اینکه بیماران دیابتی می توانند یک تا سه ساعت بعد از صرف غذا فعالیت ورزشی داشته باشند گفت: بهترین زمان ورزش برای این افراد معمولاً بین وعده ناهار و شام است. 

 وی افزود: بهترین عضلات جهت تزریق انسولین در حین ورزش عضلات ناحیه میانی بدن است. از تزریق انسولین در عضلات فعال و درگیر مستقیم در ورزش خودداری شود.

وی خاطر نشان کرد: افراد دیابتی در هنگام ورزش مواد غذایی دارای کربوهیدرات ۲۰ تا ۴۰ گرم و مواد قندی زودجذب مصرف کنند و اگر قندخون کمتر از ۸۰ باشد فورا موادقندی مصرف شود و اگر بیشتر از ۲۴۰ باشد ورزش را متوقف کنند. در صورت بروز علائم افت قند مثل لرزش، تعریق، تپش قلب، رنگ پریدگی، اختلال در بیان و سستی زانو جهت جلوگیری از آسیب جدی ورزش را کاملا متوقف کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403110704646
  • خبرنگار : 50022

برچسب‌ها