عادل پیغامی رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، در نخستین و بزرگترین گردهمایی دریانوردان و لنج سازان با عنوان گماش در جزیره جهانی قشم اظهار کرد: همچنین ارائه تصویر قشم به عنوان کانون اقتصاد دریاپایه یکی دیگر از مواردی است که در برندسازی جزیره باید مورد توجه قرار بگیرد چراکه تمامی شاخه های اقتصاد دریاپایه در جزیره فعال است.
وی ادامه داد: لنج سازی نیز یکی از شاخه های مهم اقتصاد دریاپایه است که دانش و فناوری ساخت آن بیش از هزاران سال در جزیره قدمت دارد و حتی از هند نیز برای ساخت لنج به لنجسازان قشمی مراجعه می کردند و لنج سازان جزیره همچون مرواریدی هستند که باید شان و منزلت آنها حفظ و در سطح ملی و بین المللی ارائه شود.
مدیرعامل سازمان در بخشی دیگری از سخنان خود تاکید کرد: قلمرو ایران فرهنگی در جنوب کشور تاکنون مورد غفلت قرار گرفته، این قلمرو تا مرزهای یمن ادامه داشته و با توجه به جایگاه موثر قشم در منطقه خلیج فارس، ارائه تصویر جزیره قشم به عنوان دروازه تمدن ایران فرهنگی یکی دیگر از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
پیغامی تصریح کرد: باید تاریخ و هویت جزیره قشم را بازیابی کنیم و از این فرهنگ و دانش چندهزارساله برای ترسیم مسیر آینده استفاده کنیم. دریانوردان جزیره و دانش و فناوری دیرینه آنها نیز از جمله مواردی است که باید به منظور پاسداشت ثبت و ضبط شود.
به گزارش ایسنا، رویداد فرهنگی «گماش» به معنای مروارید با میزبانی جامعه محلی جزیره جهانی قشم، معرفی دریانوردان و لنج سازان منطقه تمدنی تنگه هرمز و خلیج فارس و پاسداشت میراث ناملموس و گنجینه های میراث انسانی باحضور عادل پیغامی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، احمد مرادی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، آتوسا مومنی، رییس مرکز مطالعات منطقه ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای مرکزی و غربی یونسکو، رضا مختاری، پژوهشگر میراث ناملموس و سردبیر سابق مجله تخصصی «سرزمین من»، شیخ محمدعلی امینی از عالمان اهل سنت جزیره و جمعی از علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ قشم در کارگاه لنج سازی مام وطن روستای تاریخی پی پشت برگزار شد.
انتهای پیام