امید رضاییفر در همایش هوش مصنوعی در دانشگاه سمنان اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم برای رسیدن به سرعت جهانی، این است که پیشساخته بودن ساختمان را جدی دنبال کنیم و ساختمان را شبیه محصولات دیجیتال تحویل دهیم؛ یعنی صنعتیسازی را محدود به اجزای ساختمان نکنیم.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی نظام مهندسی سمنان، وی که در اختتامیهی دومین همایش ملی فناوریهای نوین و بهینهسازی انرژی با تاکید بر هوشِ مصنوعی در صنعت ساختمان سخن میگفت، ادامه داد: ما امروز منطبق بر سرعت تغییرات جهانی حرکت نمیکنیم. لازم است نظام فکری و اجرایی قویتری برای صنعت ساختمان رقم بزنیم. این اتفاق با خطرپذیری در حوزههای فناوری رقم میخورد در حالی که ما در زینت و ظاهر ساختمان تا حدی به روز شدهایم اما در مسائل زیرساختی هنوز به روز نیستیم.
وی افزود: ساختمان، به عنوان یکی از محرکهای اقتصادی، بسیار راهگشا است که در دنیا به عنوان راهبرد برون رفت از بحرانها مورد توجه است.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هوشمندسازی صنایع ساختمان و استفاده از هوش مصنوعی در دنیای امروز بسیار فراگیر است.طراحان و مصرفکنندگان میتوانند با استفاده از هوش مصنوعی به دادههایی دسترسی پیدا کنند که تعیینکنندهی آینده است بنابراین نباید از داده محوری غافل شویم.
رضاییفر تصریح کرد: حتی در قالب مشاوره و نظارت نیز میتوان از هوش مصنوعی استفادهی موثر داشت. در وزارت علوم، طی 2 سال گذشته، یکی از محورهای شناخته شدهی فناوری که مورد توجه قرار گرفت، مشاهده و آزمایشگاهی و خدمات مبتنی بر داده ها و پردازش و مرتبسازی دادهها بود.
وی افزود: محور دیگری که در راستای ناترازیهای انرژی و چالشهای موجود مطرح است، حوزههای زیستمحیطی است که دیر یا زود با آن واجه خواهیم شد.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قطعا در صنایع مربوط به ساختمان، باید از قبل در تولیدات محصولات ساختمانی سرمایهگذاری میکردیم ولی این اتفاق نیفتاده است.
وی اظهار کرد:آیین نامه های روز دنیا از ۲۰ سال پیش به عنوان آییننامههای ارزیابی زیستمحیطی و انرژی ساختمانها در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده است ما در کشور چنین آییننامهای نداریم.
رضاییفر اضافه کرد: در دنیا، مدیریت کارگاهها توسط هوش مصنوعی و به صورت هوشمند رقم میخورد و این روش میتواند بسیاری از مشکلات اجرایی کنونی کشور را در حوزهی طراحی و بهینهسازی و ارزیابی ساختمانها مرتفع کند.
وی با بیان اینکه تاکنون از ظرفیت مجموعههای مهندسی، برای صادرت خدمات فنی و مهندسی غفلت کردیم اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در کشورهای اطراف ایران، شرایط برای تبدیل شدن به یکی از صادرکنندگان خدمات فی مهندسی در کشور فراهم است اما ما از این ظرفیت با وجود برخورداری کشورمان از نیروهای متخصص، فاصله گرفتهایم در حالی که این موضوع آوردههای زیادی برای اقتصاد و صنعت ساختمان در پی دارد.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در مرکز همکاریهای علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با همکاری پارکهای علم و فناوری و وزارت راه و شهرسازی، میتوان مسیر صادرات را برای مهندسان و خدمات فنی و مهندسی باز کرد.
مهدی حکیمی رئیس نظام مهندسی ساختمان استان سمنان نیز گفت: یکی از موضوعات مهم مورد پیگیری نظام مهندسی ساختمان استان سمنان این است که سازمان ملی هوش مصنوعی یک پایگاه در استان سمنان داشته باشد و کاربردهای این فناوری در صنعت ساختمان را آموزش دهیم تا به صورت عملی نمود کند.
حکیمی با اشاره به برگزاری دومین همایش ملی فناوریهای نوین و بهینهسازی انرژی با تاکید بر هوشِ مصنوعی در صنعت ساختمان اظهار کرد: این همایش حاصل دسترنج دبیرخانهی فناوریهای نوین و انرژی است که نظاممهندسی استان سمنان از همایش سال گذشته به دست آورد.
وی از هوش مصنوعی به عنوان یکی از علوم روز دنیا نم برد و افزود: تاکید دور اول این همایش، بر تجاریسازی در صنعت ساختمان بود و به مهندسان تاکید شد که از فرصت کسب و کار در صنعت ساختمان استفاده کنند.
وی افزود: امسال، با توجه به تاثیر هوش مصنوعی در علم مهندسی و ارائهی خدمات مهندسی ساختمان و سرعت پیشرفت این علم، رویکرد همایش، هوش مصنوعی شد و از اساتید بنام کشور و استان دعوت شد که به موضوع بهینهسازی انرژی در ترکیب با هوش مصنوعی بپردازند.
رئیس نظام مهندسی ساختمان استان سمنان با بیان اینکه این همایش بمدت سه روز برگزار شد گفت: در روز نخست همایش، آموزشهایی در حوزهی معماری و برق و مکانیک ارائه شد و روز دوم موضوع مهندسی عمران نیز به کارگاهها اضافه شد. امید است مهندسان بتوانند این آموزشها را که مطابق با علم روز است، به کار ببندند و هدف همایش، عملی کردن کاربرد این آموزشها در استان سمنان است.
وی ادامه داد: در فرصت کوتاه این همایش، فقط آشنایی کلی مهندسان رقم میخورد ولی فناوری هوش مصنوعی به قدری جاذبه دارد که هرروز بهینهتر میشود. زمینهی کاربرد این دانش دارد روز به روز بیشتر در کشور فراهم میشود و سرعت پیشروی آن به قدری زیاد است که لازم است مهندسان خود را به این دانش برسانند زیرا اگر از این علم باز بمانند، روزی میرسد که از چرخهی خدمات مهندسی باز میمانند.
انتهای پیام