کلنگ احداث اتاق بازرگانی غرب مازندران در تنکابن بر زمین زده شد

مراسم کلنگ‌زنی و آغاز احداث اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی غرب مازندران در تنکابن با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی و فعالان اقتصادی شهرستان‌های تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در سالن فرهنگی پارک مادر تنکابن برگزار شد.

پیام باقری، نایب رئیس اتاق بازرگانی کشور پنج‌شنبه ۴ بهمن در این مراسم با بیان اینکه، مازندران استان سراسر فرصت است، اظهار کرد: از گردشگری، دریا و صنعت گرفته تا استعدادهای فراوان، تصویری است که از استان داریم اما معتقدیم در حوزه اقتصاد، جای کار فراوان برای فعالیت و ایجاد بستر و زیرساخت وجود دارد.

باقری، تاسیس اتاق بازرگانی را زمینه مطلوبی دانست تا فعالان به بلوغ و شکوفایی برسند و افزود: عمده اقدامات باید در حوزه زیرساختی باشد. امیدواریم راه‌اندازی اتاق بازرگانی نویدبخش اتفاقات خوب برای استان و غرب مازندران باشد.

وی از استقبال خوب هیات رئیسه اتاق بازرگانی کشور برای تاسیس این واحد در تنکابن یاد کرد و گفت: راه‌اندازی اتاق در تنکابن ترسیم یک ایده و بستر اقتصادی برای فعالان منطقه و نماد فعالیت‌های اقتصادی غرب استان مازندران خواهد بود.

اتاق بازرگانی مامن فعالان اقتصادی و کارآفرینان است

نایب رئیس اتاق بازرگانی کشور، اتاق بازرگانی تنکابن را خانه فعالان اقتصادی، جوانان، کارآفرینان و کشاورزان و همه کسانی که در حوزه افتصاد فعالیت دارند دانست و اظهار کرد: این واحد مامن و ماوای فعالان خواهد بود و می‌تواند در حوزه تبادلات غیرنفتی با کشورهای سی‌ای‌اس مفید و مثمرثمر باشد.

در ادامه این مراسم، سیدشمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن قدردانی از فعالان اقتصادی و همراهی همه مسئولان برای تغییر کاربری زمین محل احداث اتاق، گفت: نهادسازی برای ماندگار کردن فعالیت‌ها لازم است و در همین راستا ایجاد اتاق بازرگانی غرب مازندران در تنکابن در دستور کار قرار گرفت.

حسینی با بیان اینکه عمران و سازندگی این منطقه در راستای توسعه کشور است، خاطرنشان کرد: این اتفاق یک رسالت بشری است، فکر منطقه‌ای نباید داشت و فلسفه خلقت هم این‌ است که منافع عمومی باشد و منفعت این اتاق برای شهرستان‌ها و استان‌های مجاور و کشورهای دیگر خواهد بود.

وی احداث اتاق بازرگانی غرب مازندران را یک ظرف و ظرفیت برای منطقه دانست و با بیان اینکه محتوای آن جهد و تلاش و مردم و اندیشه پاک است، افزود: به فرموده رهبری هر اتفاق خوب بوسیله بخش خصوصی خواهد افتاد و ما الزام داریم موانع را از پیش پای بخش خصوصی برداریم.

نماینده تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در مجلس شورای اسلامی، درباره حمایت از سرمایه‌گذاران یادآور شد: دستگاه‌های نظارتی بعضا با سختگیری بیش از حد مانع اجرای کار می‌شوند و فقط بخش خصوصی درگیر نیست، حتی یک استاد دانشگاه هم برای ارتقای رتبه باید مجدد گزینش شود، به نظر می‌رسد نگاه نظارتی در حیطه افراط قرار گرفته است.

حسینی، وظیفه مجلس را شامل ۲ حوزه تقنین و نظارت دانست تا گره‌گشای مشکلات باشد و در ادامه خطاب به هیات رئیسه اتاق بازرگانی کشور گفت: انتظار داریم که متولیان اتاق منتظر احداث ساختمان نمانده و کارهای آن را اکنون انجام دهند تا فعالان مشارکت کنند.

وی با تاکید بر این نکته که امروز باید پای مردم رها کنیم و دست آنان را بگیریم، اظهار کرد: مسئولان اجرایی استان تدوین و معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری بدون نام را جدی بگیرند؛ زمانی که سرمایه‌گذار در مناقصه‌ای برنده شد نباید دیگر مجوز بگیرد و دنبال نهاد نظارتی برود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور توسط رهبری خبر داد و با تاکید بر جدی تلقی‌کردن این موضوع از سوی مسئولان ساحل‌نشین، افزود: فرمانداران و استانداران مستحضر باشند فقط سواحل جنوب نیست. سیاست دریامحور در برنامه هفتم توسعه هم آمده و ما مزیت فراوانی داریم.

حسینی یکی از بندهای این سیاست‌ها را حمایت از سرمایه‌گذاری در دریا و سواحل عنوان و خاطرنشان کرد: توسعه باید در راس امور مسئولان باشد. از اتاق بازرگانی تقاضامندیم به اقتصاد دریامحور بپردازند.

برای انتقال پایتخت نباید از جاهای دیگر غافل شد

وی در بخشی از سخنرانی گریزی به موضوع انتقال پایتخت زد و تصریح کرد: در راستای انتقال پایتخت به مکران باید گفت برای آباد کردن یک مکان از جاهای آباد غافل نشویم.

در ادامه این آیین، عبدالله مهاجر دارابی، عضو هیات رئیسه و خزانه‌دار اتاق بازرگانی کشور،‌ با ابراز خرسندی از راه‌اندازی اتاق بازرگانی غرب مازندران، این منطقه را مظلوم توصیف کرد و گفت: بخش خصوصی حالا با این اتفاق به خود می‌بالد و قول می‌گیریم افتتاح این اتاق تا کمتر از یکسال انجام شود.

مهاجر احداث اتاق را یک وظیفه جامانده این نهاد برشمرد و افزود: ظرفیت‌های استان مازندران می‌تواند از همینجا مدیریت شود. بخش خصوصی معتقد است اگر پای آنها را نبندند نمی‌خواهند دستشان را بگیرند.

وی با بیان اینکه ۲ موضوع تحریم و اف‌ای‌تی‌اف، ۵۰ درصد مشکل بخش خصوصی است و باید حل شود، تصریح کرد: باید بپذیریم با اتاق دربسته و انسان‌های کوتاه نظر نمی‌توان پیشرفت کرد. چند ده میلیارد پول مملکت بخاطر همین اف‌ای‌تی‌اف درگیر است و جالب اینکه عده‌ای نامه‌نگاری می‌کنند که این مسئله حل نشود.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی کشور خواستار شنیدن حرف‌ها و درددل‌های بخش خصوصی توسط متولیان شد و گفت: برای کارشناس توانمندی حق قائلیم که حرف ما را درک کنند.

در ادامه رضا گنجی‌جویباری، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران از اعلام آمادگی استانداری جهت هماهنگی‌های لازم اتاق بازرگانی استان و شهرستان خبر داد و ییان کرد: سرمایه‌گذاری که فقط ۳ سال معطل یک تصمیم از جانب مسئولان مانده و جالب اینکه نه نیازی به اعتبار و زمین و غیره دارد. متاسفانه ما حتی در انجام وظایف اداری خودمان هم کوتاهی کردیم.

گنجی با تاکید بر جذب سرمایه‌گذار گفت: سرمایه‌گذار ناز داریم و اگر ما مسئولان ناز کشیدن را بلد نیستیم باید کناره‌گیری کنیم. بعضا مراجعات به استانداری بخاطر مسائل بسیار پیش‌پا افتاده است.

وی عمده ایراد فعالان اقتصادی را مرتبط با بانک‌ها دانست و خاطرنشان کرد: دستگاه‌های نظارتی باید اجازه دهند مدیران ما اختیار عمل داشته باشند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران یکی از وظایف اتاق را تشویق به سرمایه‌گذاری برشمرد و گفت: با توجه به زیرساخت‌های موجود کمک کنیم سرمایه‌گذاری جدید شکل گیرد و نترسیم از اینکه سرمایه‌گذار به منطقه ما وارد شده است.

گنجی، نقطه ضعف مدیران را تصمیم‌گیری دانست و تدبیر را مهمترین مشکل آنان برشمرد و افزود: موضوعات صادراتی باید اولویت قرار گیرد به ویژه در بخش محصولات باغی و مرکبات که اولویت منطقه است.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم، کلنگ احداث اتاق بازرگانی غرب مازندران در قطعه زمینی واقع در خیابان شهید حیدری شهر تنکابن بر زمین زده شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403110403180
  • خبرنگار : 50200