بسته اخبار علمی و دانشگاهی

تماشای خورشید گرفتگی از منظر فضا/ جراحی تومور مغزی از طریق چشم

در روز پنجشنبه چهارم بهمن ماه در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا اخبار گوناگونی از دنیای علم مخابره کرد که قصد داریم در اینجا مروری بر خلاصه‌ای از این اخبار داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا به اخبار حوزه‌های گوناگونی همچون علم، فناوری، صنفی، فرهنگی و دانشجویی و هوش مصنوعی پرداختیم که در اینجا نگاهی خواهیم داشت به خلاصه‌ای از این اخبار. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

آمادگی جهاددانشگاهی برای «پیش‌بینی و مدیریت بلوم‌های جلبکی با استفاده از هوش مصنوعی»

جهاددانشگاهی در کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران جهاددانشگاهی آمادگی خود را جهت اجرای کلان پروژه ملی " پیش بینی و مدیریت بلوم‌های جلبکی با استفاده از هوش مصنوعی" اعلام کرد.

ویدئوی خیره کننده‌ خورشید گرفتگی از منظر فضا

ماموریت بلو گوست یا شبح آبی (Blue Ghost) شرکت فضایی فایرفلای (Firefly Aerospace) که در اوایل این ماه برای ماموریتی به ماه پرتاب شد، ویدئوی خیره کننده‌ای از خورشید گرفتگی زمین از منظر فضا ثبت کرده است.

امضای ۱۸ تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه‌های عراق

در جریان برگزاری رویداد هفته علم ایران و عراق، ۱۸ تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه های عراق منعقد شد

جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در بریتانیا

پزشکان بریتانیایی برای اولین بار در جهان تومور مغزی را از طریق حفره چشم خارج کردند.

اقدامات وزارت علوم برای بهبود وضعیت معیشتی دانشگاهیان

وزیر علوم با بیان اینکه در مورد مسائل حقوقی استادان با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم و نیاز به اصلاحات در حقوق‌ها احساس می‌شود، از اقدامات وزارت علوم برای بهبود وضعیت معیشتی دانشگاهیان خبر داد.

دانشگاه‌ها باید از دخالت نهادهای غیرمسئول مصون بمانند

دبیر کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران، با اشاره به مسأله دخالت نهادهای غیرمسئول در دانشگاه‌ها گفت: ما مکرراً نگرانی خود را درباره استقلال و آزادی عمل دانشگاه‌ها ابراز کرده‌ایم.

شاهکار نانومهندسی؛ ساخت زره مولکولی

در فیلم‌های قدیمی، جنگجویان برای دفاع از خود زره به تن می‌کردند که دارای زنجیرهای ریز به هم بافته‌ای بودند که استحکام بالایی در برابر ضربه داشتند. تصور کنید چنین ساختارهایی در مقیاس نانومتری ایجاد شود، قطعا کاربردهای زیادی برای آن می‌توان تصور کرد.

ضرورت ایجاد مناطق آزاد علم و فناوری در کشور/ناترازی‌های علم و فناوری‌های پیشرفته با کمک دانشگاهیان حل می‌شود

رئیس کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران به ضرورت ایجاد مناطق آزاد علم و فناوری اشاره کرد و گفت که باید تلاش شود تا این مناطق به پتانسیل‌های علمی کشور پاسخ دهند.

برگزاری نشست تخصصی «جایگاه اقتصاد دانش بنیان در رشد اقتصادی»

نشست تخصصی با عنوان "جایگاه اقتصاد دانش بنیان در رشد اقتصادی" توسط سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی برگزار می شود.

نصب سپر محافظ در برابر زباله‌های فضایی روی ایستگاه فضایی چین

فضانوردان چینی در طول یک پیاده‌روی فضایی ۸.۵ ساعته، سپرهای محافظ در برابر زباله‌های فضایی را بر روی ایستگاه فضایی تیانگونگ نصب کردند.

نگاهی به جایگاه ایران در شاخص جهانی آمادگی دولت در زمینه هوش مصنوعی سال ۲۰۲۳

تازه‌ترین گزارش موسسه «آکسفورد اینسایتس» از شاخص جهانی آمادگی دولت‌ها در زمینه هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۳، نشان می‌دهد ایران در سال ۲۰۲۳ با کسب امتیاز ۴۲.۰۷، در رتبه ۶۴ جهانی قرار گرفته است. این در حالی است که در سال ۲۰۲۲، ایران با امتیاز ۴۵.۳۰ در رتبه ۷۵ قرار داشت.

شروط دریافت وام کمک هزینه تحصیلی دانشجویان اعلام شد

دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی تا هشتم اسفندماه جاری در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانند برای دریافت کمک هزینه تحصیلی (وام شرافت)  اقدام کنند.

رازهای منطقه نادیده جو زمین درباره شفق‌های قطبی

پژوهشگران ژاپنی اولین مجموعه داده‌های بلندمدت را درباره کل اتمسفر زمین ایجاد کرده‌اند و به یک منطقه نادیده از جو زمین پرداخته‌اند که می‌تواند اطلاعات جدیدی را درباره شفق‌های قطبی ارائه دهد.

تمرکز بر کلیت هوش مصنوعی در کنفرانس «هوش مصنوعی برای همه»

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی تمرکز بر کلیت هوش مصنوعی را به عنوان هدف اصلی در برگزاری کنفرانس «هوش مصنوعی برای همه» عنوان کرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۰:۰۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403110403115
  • خبرنگار : 71654