به گزارش ایسنا، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در نشست سراسری کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران که در دانشگاه تهران برگزار شد،ضمن تاکید بر شعارهای محوری انقلاب اسلامی، استقلال دانشگاه، حفظ کرامت دانشگاهیان و بازگرداندن نشاط به محیطهای علمی را از اولویتهای اصلی این وزارتخانه اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه تحقق شعارهای آزادی، جمهوری اسلامی، عدالت و کرامت انسانی همچنان برای اتحاد و پیشرفت کشور ضروری است، گفت: ما به استقلال دانشگاه معتقدیم و شخصا از استدلال پیروی میکنم. حتی اگر رئیس دانشگاهی، که منتخب خودم هم باشد، در مقابل من برای حفظ هویت دانشگاه مقاومت کند، از او حمایت میکنم.
وزیر علوم همچنین تصریح کرد: یکی از اهداف اصلیاش، ایجاد تحرک و پویایی در دانشگاهها بوده و تا حدودی این هدف محقق شده است.
وی با تاکید بر اهمیت کرامت دانشگاهیان، به ویژه اساتید و دانشجویان، یادآور شد: باور به کرامت انسانی با شرایط نامناسب معیشتی اساتید سازگار نیست و از این رو، وزارت علوم تلاش میکند تا حداقلهای لازم برای زندگی آنها را تامین کند.
وزیر علوم در ادامه به اقدامات عملی انجام شده برای بهبود وضعیت اساتید دانشگاهها اشاره کرد و گفت: میز اقتصاد آموزش عالی با هدف بهبود معیشت اساتید تشکیل شده است. همچنین، توافقی با 31 دانشگاه برای ساخت مسکن در اراضی دانشگاهها انجام شده و کارگروه ویژهای نیز برای رفع موانع حقوقی مرتبط با این موضوع تشکیل شده است.
وی همچنین از پیگیری برای ساخت خوابگاههای دانشجویی متاهلی و مجردی خبر داد و به انعقاد تفاهمنامه با صندوق نوآوری و شکوفایی، ستاد اجرایی فرمان امام و چند بانک برای حمایت مالی و ارائه تسهیلات اشاره کرد.
وزیر علوم به چالشهای موجود در حوزههای مختلف اشاره کرد و بیان داشت: مشکلات زیادی از جمله رسیدگی به مسائل دانشجویان و موضوعات مرتبط با هوش مصنوعی و مسکن وجود دارد.
وزیر علوم تصریح کرد: این مسائل باعث شده تا ارتباط ما با دانشگاهیان تا حدی کاهش یابد.
وی با بیان اینکه به دلیل اهمیت به ثمر رسیدن اقدامات، از افشای زودهنگام برخی از برنامهها خودداری میکند، گفت: وزارت علوم با جدیت در تلاش است تا شرایط دانشگاهها را بهبود بخشیده و زمینه را برای پیشرفت علمی و آموزشی کشور فراهم آورد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه اظهارات خود به چالشهای مدیریتی دانشگاهها و وضعیت حقوق استادان پرداخت و بر ضرورت اصلاحات ساختاری در این زمینه تاکید کرد.
وی در این باره گفت: یکی از مشکلات اساسی که امروز در این جلسه مطرح شد، بحث مدیریت دانشگاه است و از همین دانشگاه تهران که در آن نشستهایم، شروع میکنم. تغییرات در دانشگاه تهران نیازمند مصلحتاندیشی و توجه به شرایط موجود بود. در این راستا، دکتر حسینی رئیس فعلی دانشگاه تهران با وجود کسالت و ناملایمات، ایثار کردند و دستورالعملی را برای انتخاب روسای دانشگاهها بر اساس شایستگی تهیه کردند. اما با محدودیتهای ساختاری و سلایق مختلف روبرو هستیم که باید این موارد را مدنظر قرار دهیم.
وزیر علوم ادامه داد: اجرا شدن تغییرات به دلیل پیچیدگیهای اداری و فرآیندهای طولانی به تعویق افتاده است. در مورد یکی از دانشگاه ما موردی را انتخاب کردیم که مقبول و منتخب دانشگاهیان بود، اما طولانی شدن فرآیند انتصاب باعث شد تا بیش از دو ماه زمان صرف شود و در نهایت نتوانستیم آن نفر را منصوب کنیم. برای گزینههای دیگر نیز زمانی کوتاه صرف میشود و در این میان، بر حفظ استقلال دانشگاهها تاکید داریم و به دانشکدهها اجازه میدهیم انتخاباتی برگزار کنند.
سیمایی صراف همچنین به برگزاری انتخابات در دانشگاههای دیگر از جمله دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه مدرس اشاره کرد و گفت: تغییرات در هیئتهای جذب و اعضای شورای فرهنگی دانشگاهها متعاقب تغییر روسای دانشگاه رخ داده است. در مورد سازوکار جذب نیز ما مطالعاتی را آغاز کردهایم و در صدد هستیم که فرایند جذب را بهبود ببخشیم.
وی در ادامه به مسئله حقوق استادان پرداخت و بیان کرد: ما با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم و حقوق استادان جدید به شدت پایین است. لذا از روز اول حضور در مسند وزارت تلاش کردیم تا راه حلی برای اصلاح حقوقها پیدا کنیم، چرا که این وضعیت قابل تحمل نیست. همچنین باید به حقوق کارکنان و همیاران علمی نیز توجه کنیم و در این راستا اقداماتی در شورای حقوق و دستمزد انجام دادهایم. پس از پیگیریهای متعدد، بالاخره سقف حقوق استادان برداشته شد و امیدواریم این موضاعات در آینده نزدیک به نتیجه برسد.
وزیر علوم در پایان تصریح کرد: این اقدامات در پی جلب رضایت و آرامش بیشتر دانشگاهیان و همچنین ایجاد تغییرات مثبت در فضای دانشگاهی است.
انتهای پیام