مدیرکل دامپزشکی استان خبرداد

کاهش ۵۰ درصدی کانون بیماری‌های دامی در همدان

مدیرکل دامپزشکی استان همدان از افزایش ۲۴ درصدی جوجه ریزی در ۱۰ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: در این مدت بیش از ۳۵ میلیون قطعه جوجه ریزی شده است.

امیرحسین نقی پور پنجشنبه ۴ بهمن در جمع خبرنگاران، افزود: تمامی واحدهای پرورش طیور صنعتی استان اعم از مزارع پرورش مرغ مادر، تخم گذار، نیمچه گوشتی و پرورش بوقلمون دارای مسئول فنی_بهداشتی بوده و بر فعالیت بهداشتی این واحدها توسط مسئولان فنی و کارشناسان ادارات دامپزشکی استان نظارت می‌شود.

وی اظهار کرد: تمامی واحدهای پرورشی شهرستان، پس از اخذ تاییدیه‌های لازم از اتحادیه تعاونی مرغداران و مسئول فنی و بهداشتی واحد، نسبت به درخواست صدور مجوز جوجه ریزی از ادارات دامپزشکی شهرستان اقدام کرده و پس از تایید اداره دامپزشکی نسبت به انجام جوجه ریزی و آغاز فعالیت واحد در دوره پرورشی جدید اقدام می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان به اجرای طرح ملی واکسیناسیون نیوکاسل طیور بومی و روستایی در سطح استان اشاره کرد و گفت: در این طرح بیش از دو میلیون دُز واکسن نیوکاسل مقاوم به حرارت برای واکسیناسیون همه طیور بومی استان توسط اداره کل دامپزشکی به صورت رایگان طی دو مرحله واکسیناسیون آشامیدنی انجام شده است.

نقی پور افزود: همچنین امسال حدود ۱۸۴ میلیون دز واکسن برای واکسیناسیون گله‌های پرورش طیور صنعتی در استان علیه بیماریهای مانند آنفلوآنزا، برونشیت، نیوکاسل و گامبورو استفاده شده که نشان دهنده رشد ۳۲درصدی افزایش استفاده از واکسن در واحدهای صنعتی در سال ۱۴۰۳ است.

وی تأکید کرد: خروج همه طیور زنده از مرغداری به مقصد کشتارگاه نیز باید توسط خودروهای مجاز و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی_قرنطینه ای صورت گرفته و مسئولان فنی_بهداشتی کشتارگاه های طیور پس از دریافت مجوز از خودروها و ثبت تأیید تخلیه آن در سامانه قرنطینه، نسبت به انجام کشتار طیور دریافتی در کشتارگاه اقدام می کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه از کاهش ۵۰ درصدی کانون بیماری های دامی در ۱۰ماه  سال‌جاری خبر داد و  گفت: در ۱۰ ماهه گذشته با افزایش میزان واکسیناسیون در جمعیت دامی، رصد و پایش بیماریها،بازدید و مراقبت از دامداری‌های سنتی و صنعتی استان ۵۰ درصد کاهش کانون بیماری‌های دامی در استان اتفاق افتاده است.

نقی پور کاهش خسارات ناشی از بیماری‌های دامی و جلوگیری از گسترش کانون های آلودگی را از وظایف سازمان دامپزشکی برشمرد و افزود: اگر این بیماری‌ها رصد و مهار نشوند با تلفاتی که بواسطه مسری بودن ایجاد می‌کنند، می‌توانند تلفات و خسارت اقتصادی زیادی را در حوزه صنعت دامپروری ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه در ۱۰ماه  سال‌جاری بیش از  ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نوبت سر دام توسط اکیپ‌های واکسیناسیون این اداره کل در راستای پیشگیری از شیوع بیماریهای واگیر دامی و بیماری‌های مشترک بین دام و انسان در جمعیت دامی استان واکسینه شده است، ادامه داد: در زمینه واکسیناسیون علیه بیماریهای دامی رشد ۶ درصدی واکسیناسیون در ۱۰ ماه امسال در استان همدان ثبت شده است.

مدیرکل دامپزشکی همچنین با تشریح میزان تست سل وبروسلوز در سطح استان همدان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود  ۲۶ هزار راس گاو و گوساله در زمینه تشخیص بیماریهای سل مورد تست توبرکولین قرار گرفته و در زمینه شناسایی دامهای آلوده به بیماریهای بروسلوز نیز ۲۸ هزار راس گاو تست شده است.

وی افزود: یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام بیماری تب همولوژیک کریمه کنگو نام دارد که یک بیماری ویروسی مشترک و بسیار خطرناک برای انسان است و کار زیربنایی دامپزشکی استان بخاطر پیشگیری از این بیماری،تعطیلی کشتارگاه های سنتی در کل استان و ترویج کشتارگاه های صنعتی و استفاده از پیش سرد در این کشتارگاه ها بوده است که هم اکنون استان همدان دارای پنج کشتارگاه صنعتی دام است.

نقی پور بیان کرد: در راستای مبارزه با انگل‌های خارجی، لمپی اسکین و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو سمپاشی جایگاه به میزان بیش از ۸۸۰ هزار متر مربع و سمپاشی بدن دام به میزان بیش از ۱۸۸ هزار رأس صورت گرفته است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403110402949
  • خبرنگار : 50037