دکتر مومنی در گفت و گو با ایسنا، افزود: سیستان وبلوچستان به دلیل هم مرز بودن با کشورهای پاکستان و افغانستان و تردد غیرمجاز اتباع بیگانه هزینههای بالایی برای سیستم سلامت استان دارد.
وی گفت: مبتلا شدن اکثر این افراد به بیمارهای چون تالاسمی و نارسایی و بیماریهای مزمن و در کنار این بیماریها حوادث جادهای و تصادفات که به صورت غیر مجاز درحال تردد هستند برای سیستم سلامت استان هزینهساز شده است.
وی بیان کرد: براساس آمارهای ارائه شده از سال ۱۳۹۸ تا ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۳۵ میلیارد تومان برای حوادث ترافیکی و دیالیز بیماران کلیوی و تالاسمی اتباع بیگانه هزینه کردهایم که هیچ برگشت هزینهای نداشتهایم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین گفت: با توجه به محدود شدن ورود اتباع غیر مجاز در ۶ ماهه اول سال جاری به استان و کاهش حوادث جادهای اتباع که به ۲۵۰ مورد کاهش یافته بود، اما در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۴۰۰ حادثه جادهای اتباع را داشتهایم و پیش بینی میکنیم کل حوادث جادهای امسال به ۵۰۰ حادثه برسد.
وی افزود: تنها در شش ماهه اول سال جاری ۴میلیارد تومان هزینه برای این افراد شده است و احتمال میدهیم این میزان هزینه تاپایان سال با ورود اتباع غیرمجاز به استان به ۸ میلیارد تومان برسد.
مومنی تصریح کرد: اگر تردد اتباع غیرمجاز به استان انجام نگیرد این میزان هزینهها میتواند صرف احداث زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان شود تا هم استانیهای ما از امکانات بهتر بهداشت و درمان بهره مند شوند.
انتهای پیام