فعالیت ۳۲ شعبه دادگاه صلح در استان کرمانشاه و رسیدگی به ۲۴ هزار و ۲۰۰ پرونده در ۴ ماه

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: طی چهار ماه گذشته ۳۶ هزار و ۲۰۰ پرونده ورودی دادگاه‌های صلح استان بوده و به ۲۴ هزار و ۲۰۰ پرونده رسیدگی شده است .

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، قانون شورای حل اختلاف در سال ۱۴۰۲ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که بر اساس آن، دادگاه جدیدی تحت عنوان دادگاه صلح به محاکم موجود در کشور اضافه شد به همین منظور یکی از تحولات مهم قانون شوراهای حل اختلاف، مربوط به تشکیل دادگاه صلح می‌شود حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون قوه قضاییه مکلف شد در هر حوزه قضایی شهرستان، شعبه یا شعبی از دادگاه‌ها را افتتاح کند.


در همین راستا افتتاح دادگاه‌های صلح در کشور از سال ۱۴۰۳ شروع شده و اکنون این دادگاه‌ها در سراسر کشور دایر است و برخلاف شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به برخی دعاوی حقوقی از جمله تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، دعاوی مربوط به جهیزیه و مهریه و دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال، همچنین برخی از جرایم عمدی و غیرعمدی مانند حوادث ناشی از کار یا تصادفات رانندگی را دارد.

ریاست و نظارت دادگاه صلح در استان با رئیس کل دادگستری استان و در حوزه قضایی شهرستان و بخش با رئیس حوزه قضایی است. دادگاه‌های صلح با همکاری شوراهای حل اختلاف به توسعه صلح و سازش کمک می‌کنند به طوری که دادگاه صلح در ابتدا پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع می‌دهد و در صورتی که امکان صلح و سازش برقرار نباشد و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا، در این صورت دادگاه صلح رأسا به ماهیت دعوا رسیدگی می‌کند.

شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه درباره وضعیت افتتاح شعب دادگاه‌های صلح در استان، اظهار کرد: در سطح استان کرمانشاه ۳۲ شعبه دادگاه صلح افتتاح شده است که از این تعداد ۱۷ شعبه در مرکز استان و ۱۵ شعبه در شهرستان‌های استان قرار دارد.

وی افزود: از زمان افتتاح دادگاه صلح تاکنون که حدود چهار ماه از آن می‌گذرد ۳۶ هزار و ۲۰۰ پرونده ورودی دادگاه‌های صلح بوده و به ۲۴ هزار و ۲۰۰ پرونده رسیدگی شده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر به همت همکاران دستگاه قضایی استان چندین ماه است که دادگاه‌های صلح استان با آمار مثبت مواجه است.در این مدت دادگاه‌های صلح قریب به ۴۰ درصد صلح و سازش را کسب کرده‌اند.

وی ادامه داد: سرعت در رسیدگی یکی از نتایج دادگاه‌های صلح است و نسبت به محاکم حقوقی قبلی سرعت رسیدگی افزایش یافته است. بیشترین آمار ورودی به دادگاه‌های صلح مربوط به مطالبه وجه است که این مطالبه ناشی از تصادفات، معاملات، گواهی حصر وراثت، تامین دلیل، تامین خواسته، جهیزیه، مهریه، دعاوی مالی، و... تا ۱۰۰ میلیون تومان است.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: دادگاه صلح دو مزیت دارد که باید از آن استفاده کنیم اولین مزیت کاهش اطاله دادرسی است به دلیل اینکه دادگاه صلح به صلح و سازش نزدیک‌تر است تسریع در رسیدگی صورت می‌گیرد و تشریفات آن در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شود. دومین مزیت آن این است که همکاران دادگاه‌های صلح به لحاظ ماهیتی که دارند و در معیت اعضای شورای حل اختلاف هستند سعی بیشتر و مثمرثمرتری در سازش انجام می‌دهند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403110402794
  • خبرنگار :

برچسب‌ها