جعفر محمدنژاد سیگارودی امروز، ۳ بهمن ماه در جلسه انرژی های نو که در استانداری گیلان برگزار شد، مصرف برق در اوج بار سال گذشته را ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات دانست و اظهار کرد: سال گذشته با کسری ۱۳ هزار مگاواتی مواجه بودیم.
وی اوج مصرف برق در تابستان سال جاری را ۸۰ هزار مگاوات با کسری ۱۸ هزار مگاواتی دانست و افزود: سالانه شاهد افزایش پنج تا هفت درصدی تقاضای مصرف برق مواجه هستیم و طبق پیش بینی ها در سال آینده به ناترازی ۲۵ هزار مگاواتی می رسیم که وضعیت هشدار است.
مدیرکل دفتر مدیریت طرحهای تجدیدپذیر ساتبا(سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق)، گیلان را چهارمین استان از نظر تقاضای مصرف برق دانست و ادامه داد: در صورت تداوم ناترازی برق، در تابستان آینده علاوه بر محدودیت تامین برق در بخش صنایع و بخش کشاورزی، با خاموشی بخش خانگی و اداری نیز مواجه خواهیم شد.
محمدنژاد سیگارودی ایران را سرشار از منابع انرژی فسیلی و تجدیدپذیر دانست و تصریح کرد: باید به سمت انرژی های تجدیدپذیر برویم، زیرا هم از نظر اقتصادی و هم از نظر فنی، راهکار توسعه محسوب می شوند.
وی ساخت یک نیروگاه برق حرارتی هزار مگاواتی را حداقل تا سه سال زمان بر دانست و گفت: در کوتاه مدت امیدی به تامین برق از انرژی های فسیلی وجود ندارد، اما نیروگاه های تجدیدپذیر در کوتاه مدت راه اندازی می شود و وابسته به سوخت نیست.
مدیرکل دفتر طرح های تجدیدپذیر ساتبا، نیروگاه های خورشیدی را سازگار با محیط زیست دانست و بیان کرد: هزینه تمام شده ساخت نیروگاه خورشیدی سه برابر ارزان تر از نیروگاه فسیلی است.
وی ۳۰ درصد تولید برق دنیا در سال ۲۰۲۲ را از نیروگاه های تجدیدپذیر دانست که تا سال ۲۰۵۰ به ۹۰ درصد خواهد رسید و عنوان کرد: حتی کشورهای دارای منابع غنی فسیلی همچون عربستان به سمت تولید برق تجدیدپذیر رفته اند.
محمدنژاد سیگارودی گیلان را از استان های مناسب برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر دانست و ادامه داد: براساس پتانسیل سنجی اولیه در گیلان، ظرفیت تولید ۲۰۰ مگاوات برق خورشیدی، ۳۰۰ مگاوات برق بادی، ۳۰۰ مگاوات برق زیست توده(زباله و کشاورزی) و ۳۰۰ مکاوات برق آبی در این استان وجود دارد.
وی میانگین تابش در گیلان را هزار و ۴۵۰ کیلووات به ازای هر پنل نصب شده دانست و گفت: گیلان علاوه بر ظرفیت نیروگاه خورشیدی، از نیروگاه بادی برخوردار است که قدمت ۳۰ ساله دارد.
مدیرکل دفتر طرح های تجدیدپذیر ساتبا، گیلان را از استان های جذاب برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر دانست و اضافه کرد: پنل های خورشیدی امکان تولید برق در محل مصرف را فراهم کرده و از تلفات انرژی جلوگیری می کند.
وی شهرستان رودبار را دارای ظرفیت احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی دانست و تصریح کرد: در کنار نعمت خورشید، باید از پتانسیل زیست توده نیز بهره بگیریم؛ نیروگاه های برق آبی کوچک نیز فرصت مناسبی برای تولید انرژی هستند که باید مورد توجه متولیان آب استان قرار گیرد.
محمدنژاد سیگارودی از احداث نیروگاه های تجدیدپذیر خورشیدی برای خانواده های تحت پوشش نهادهای حمایتی خبر داد و تاکید کرد: سهمیه استان گیلان در نیروگاه های حمایتی پنج کیلوواتی، هزار سامانه در سال است.
وی با بیان اینکه آماده خرید تضمینی انرژی برق از سرمایه گذاران در بخش نیروگاه های تجدیدپذیر هستیم، گفت: این سرمایه گذاری بسیار جذاب خواهد بود، زیرا بین دو تا سه سال شاهد برگشت سرمایه خواهیم بود.
مدیرکل دفتر طرح های تجدیدپذیر ساتبا، با اشاره به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، از صنایع خواست یک تا پنج درصد مصرف برق خودشان را از طریق نیروگاه های تجدیدپذیر تامین کنند و یادآور شد: براساس ماده ۵ قانون خدمات کشوری، ۲۰ درصد از برق ادارات نیز باید از محل پنل های خورشیدی تامین شود؛ استان گیلان دو هزار و ۵۰۰ انشعاب دولتی دارد که حدود هزار و ۵۰۰ انشعاب، مشمول این ماده قانونی است.
وی با بیان اینکه ۲۵ تا ۳۰ درصد مصرف برق در ادارات با راهکارهای کم هزینه و بی هزینه کاهش می یابد، خاطرنشان کرد: دستگاه ها یک مسئول فنی برای مدیریت انرژی داشته باشند و میزان مصرف آب، برق و گاز را محاسبه و مدیریت کنند.
ناترازی برق جدی است
هادی حق شناس، استاندار گیلان نیز، احداث نیروگاه های خورشیدی برای دستگاه ها را یک امر فنی و تخصصی دانست که نیازمند مشاور است و بیان کرد: وزارت نیرو با همکاری توانیر و ساتبا، نصب پنل های خورشیدی را از ساختمان های بلندمرتبه آغاز کند.
وی خواستار تعیین اراضی و زمین های مناسب در استان جهت احداث نیروگاه های تجدیدپذیر شد و گفت: بانک ها به تولید انرژی برق در واحدهای صنعتی کمک کنند تا بتوانیم ناترازی ها را مدیریت کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه اهمیت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر با زبان ساده برای مردم بیان شود، عنوان کرد: گیلان ظرفیت استفاده از نیروگاه های تجدیدپذیر در بخش های خورشیدی، بادی، آبی و زیست توده را دارد.
حق شناس، ناترازی برق را بسیار جدی دانست و خاطرنشان کرد: امکان قطع برق در برخی از مکان ها وجود ندارد و لذا باید به سمت تامین برق از انرژی های تجدیدپذیر برویم.
انتهای پیام