رئیس گروه سرمایه‌گذاری ساتبا تاکید کرد؛

پیش‌بینی ناترازی ۲۵ هزار مگاواتی برق در سال ۱۴۰۴

رئیس گروه سرمایه‌گذاری ساتبا گفت: در سال ۱۴۰۲ کشور با ۱۳ هزار مگاوات کسری و در سال ۱۴۰۳ با ۱۸ هزار مگاوات کسری برق مواجه بود که پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۴ با کسری ۲۵ هزار مگاواتی برق در کشور مواجه باشیم.

حمیدرضا بهمن‌آبادی امروز سوم بهمن‌ماه در جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کسری انرژی برق در کشور، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ کشور با ۱۳ هزار مگاوات کسری و در سال ۱۴۰۳ با ۱۸ هزار مگاوات کسری برق مواجه بودیم و پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۴ با کسری ۲۵ هزار مگاواتی برق در کشور مواجه باشیم.

رئیس گروه سرمایه‌گذاری ساتبا(سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق) در خصوص عوامل ناترازی انرژی در کشور، بیان کرد: رشد مصرف، فرسودگی نیروگاه‌ها، افزایش ناترازی گاز، مصارف جدید مانند خودروهای برقی و روند توسعه صنعت از جمله این عوامل است.

وی در ادامه با اشاره به مزایای نیروگاه‌های تجدیدپذیر، توضیح داد: سرعت بالای اجرا، سهولت نصب، عدم نیاز به سوخت، پدافند غیرعامل، ارزان بودن هزینه تمام شده، سازگاری با محیط‌زیست، جذب منابع مالی خارجی از جمله این مزایا است.

بهمن‌آبادی با بیان اینکه ۳۰ درصد برق برخی کشورهای خارجی از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود، گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته این میزان تا ۸۵ درصد افزایش افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس گروه سرمایه‌گذاری ساتبا با تاکید بر اینکه ایران از نظر تابش نور خورشید برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر خورشیدی بسیار مناسب است، یادآور شد: تنها بخشی از مناطق شمالی کشور برای این امر مناسب نیست، زاویه تابش خورشید در چهارمحال و بختیاری بازدهی بالایی برای این نیروگاه‌ها دارد که برای احداث یک نیروگاه یک مگاواتی ۱.۵ هکتار زمین مورد نیاز است.

وی در خصوص خرید تضمینی برق تجدیدپذیر طبق ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف، بیان کرد: قیمت خرید برق در نیروگاه‌های خورشیدی ۲۰ کیلووات و کمتر از ۲۵ هزار ریال و بین ۲۰ کیلووات تا۲۰۰ کیلووات ۲۲ هزار ریال است.

بهمن‌آبادی افزود: طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان از ابتدای سال ۱۴۰۲ صنایع با قدرت مصرف بیش از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان در پایان سال پنجم باید به ۵ درصد برسد، البته پیشنهاد می‌شود برای کاهش هزینه‌ها این کار به یکباره انجام شود، همچنین صنایع می‌توانند درصد فوق را از تابلوی سبز بورس خریداری کنند.

رئیس گروه سرمایه‌گذاری ساتبا خاطرنشان کرد: در چهارمحال و بختیاری در حال حاضر میزان برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال بهره‌برداری ۱۳.۱۷ مگاوات و نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال احداث ۱۶۹.۸ مگاوات است، همچنین نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال بهره‌برداری در کشور ۱۵۳۴.۳۵ مگاوات و در حال احداث ۲۲۰۰۳.۷ مگاوات است.

۱۹ مصوبه با ۱۱ همت اعتبار در حوزه بهینه‌سازی انرژی در کشور انجام شد

در ادامه سالار آتش‌پر-  مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه فضای کسب و کار انرژی ساتبا با اشاره به چالش ناترازی انرژی برق در کشور، اظهار کرد: این ناترازی باید در دو حوزه توسعه عرضه با احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی در مصرف است، این دو حوزه به یک اندازه اهمیت دارد.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه فضای کسب و کار انرژی ساتبا با بیان اینکه بهینه‌سازی از جنبه‌های مختلف باید مورد توجه قرار بگیرد، عنوان کرد: اجرای سریع پروژه، تحقق اهداف همزمان با پیشرفت اجرا، عدم نیاز به توسعه شبکه زیرساخت‌ها، نیاز به صرفه‌جویی کمتر، صرفه‌جویی در محل مصرف، حذف تلفات و وابستگی کمتر به واردات باتوجه به درصد بالای تولید داخل از مزایای بهینه‌سازی مصرف انرژی است.

وی در ادامه در خصوص مراحل انتخاب سرمایه‌گذار و انعقاد قرارداد در حوزه بهینه‌سازی انرژی، گفت: اعلام آمادگی، ارزیابی تصویب، تصویب نهایی، دوره صدور گواهی، تنظیم قرارداد و اجرای پروژه، اعلام گزارش، تایید صرفه‌جویی و صدور گواهی از جمله این مراحل است.

آتش‌پر با بیان اینکه ۱۹ مصوبه با ۱۱ همت اعتبار در حوزه بهینه‌سازی انرژی در کشور انجام شد، خاطرنشان کرد: با انجام این پروژه‌ها ۶۵۰ تا ۷۰۰ مگاوات صرفه‌جویی در حوزه انرژی برق انجام شد.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه فضای کسب و کار انرژی ساتبا در خصوص کاربرد اخذ گواهی صرفه‌جویی در حوزه انرژی، توضیح داد: تسویه قبوض، رفع جرایم ماده ۴۶، کاهش محدودیت دوران ناترازی، فروش گواهی در بورس، کاهش مبلغ قبوض و عدم قطع از جمله مزایای این گواهی محسوب می‌شود.

اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری آمادگی تشکیل دبیرخانه انرژی‌های تجدیدپذیر را دارد

شهرام زارع- رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: کمیسیون‌های تخصصی و واحد پژوهش اتاق بازرگانی استان نسبت به بررسی نحوه حمایت از فعالان حوزه صنایع تجدیدپذیر کار خود را از ماه‌ها قبل آغاز کرده‌اند.

رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اتاق بازرگانی استان آمادگی تشکیل دبیرخانه انرژی‌های تجدیدپذیر را دارد، خاطرنشان کرد: رسته بهبود فضای کسب و کار اتاق بازرگانی آمادگی این کار را دارد.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه بین اتاق‌های بازرگانی سه استان چهارمحال و بختیاری، یزد و اصفهان برای تشکیل یک شرکت تعاونی برای احداث یک نیروگاه خورشیدی در راستای پویش "من هم برای روشنایی ایران هستم"، بیان کرد: هر فرد می‌تواند به ازای هر ۱۰ وات ۳۰۰ هزار تومان سرمایه‌گذاری کند و از طریق اپلیکیشن پس از فروش برق سود دریافت کند.

زارع با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی در استان‌های محروم با مشکل تامین مالی مواجه هستند، خاطرنشان کرد: برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط صنایع این استان‌ها، مشوق‌هایی در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۸:۱۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403110302565
  • خبرنگار : 50123