به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی صداوسیما، علیرضا شریفی، معاون توسعه و فناوری رسانه صداوسیما و رئیس بیستویکمین اجلاس فناوری رسانه درباره اینکه اجلاس فناوری رسانه با چه انگیزهای شکل گرفت و چه عواملی به تداوم آن کمک کرده است؟ بیان کرد: وقتی به بررسی ارکان یک سامانه میپردازیم، ارزیابی عملکرد بهعنوان یکی از ضرورتهای یک سامانه پایدار مطرح میشود. آنچه مسلّم است این است که اگر هر عملکردی بهطور مداوم مورد ارزیابی قرار نگیرد، بهمرور زمان دچار خطا خواهد شد. ازاینرو، لازم است موضوع ارزیابی عملکرد بهطور سالیانه تکرار شود تا بتوانیم ضمن قدردانی از کسانی که در طول سال بهترین عملکرد را داشتهاند، از آن بهعنوان رویدادی مثبت بهرهبرداری و در برنامههای آتی موفقتر عمل کنیم. همچنین، دلمان برای همکارانی که در سراسر کشور پراکندهاند و بهدلیل مشغلههای فراوان در حوزه فنی رسانه ملی بهسختی میتوانیم با آنان دیدار کنیم، تنگ میشود.
او ادامه داد: بنابراین، برگزاری این اجلاس فرصتی ارزشمند برای ایجاد تعامل و ارتباط چهرهبهچهره با همکاران است. از چند منظر، ما بر این باوریم که اجلاس باید همواره ادامه یابد. یک جنبه این امر، نظارت بر عملکردهاست و جنبه دیگر، فراهم آوردن فرصت دیدار و قدردانی از برترینهای حوزه فنی رسانه ملی است. همچنین، این اجلاس محلی برای بررسی دستاوردهای یکساله معاونت، برنامهریزی برای سال آینده، رصد روندهای رسانههای جهانی، بیان نقاط قوتوضعف حوزه فنی رسانه ملی، ارزیابی جایگاه صداوسیما در عرصه جهانی و بررسی بایدها و نبایدهای حوزه فنی سازمان به شمار میرود.
شریفی در توضیح این پرسش که با توجه به تغییرات سریع فناوری و نیازهای مداوم برای بهروزرسانی، برگزاری دورههای مختلف اجلاس برای معاونت توسعه و فناوری رسانه چقدر حیاتی است؟ اظهار کرد: اجلاس فناوری رسانه بهواسطه اهمیت، اثرگذاری و ارزشمندیاش، در صورت فراهم بودن امکان و شرایط، بهنظرم، باید حداقل دو بار در سال برگزار شود. در دنیای امروز، سرعت تحول فناوری بهگونهای است که شرایط را بهشدت متغیر میکند؛ بنابراین لازم است هر سال بهصورت منظم همفکری انجام دهیم تا ازطریق بررسی فناوریها و موقعیت کنونی خود، رسانۀ ملی را همواره بهروز نگه داریم. این اجلاسها از برکات فراوانی ازجمله ایجاد همافزایی اطلاعات در حوزههای مختلف و تحول زیرساختهای فنی رسانه ملی برخوردار است.
وی در پاسخ به اینکه چگونه میتوان تأثیرات شعار «عدالتگستری و هویتمحوری» را در اجلاس سالانه سازمان صداوسیما مشاهده کرد؟ گفت: شعار «عدالتگستری و هویتمحوری» جزو اصول کلیدی در عملکرد سازمان صداوسیما محسوب میشود. در معاونت توسعه و فناوری رسانه، این شعار بهوضوح ظهور داشته است؛ اما اینکه آیا این سوگیری در بطن اجلاس نیز وجود داشته یا خیر، نیازمند تأمل بیشتری است.
شریفی تاکید کرد: در سالهای اخیر، اتفاقات بسیار مهمی در حوزه فنی رسانه ملی رخ داده که همسو با تحقق اهداف عدالتگستری و هویتمحوری است. ازجمله این اقدامات میتوان به راهاندازی ۲۰۸ کانال تلویزیونی انتخاباتی و همچنین رونمایی از سند تحول ۹بندی معاونت توسعه و فناوری رسانه اشاره کرد. بهعنوان مثال، اجلاس امسال با موضوع هوش مصنوعی درحال برگزاری است و ورود هوش مصنوعی به سازمان صداوسیما میتواند زمینهساز تحقق شعار رئیس سازمان باشد یا در سال گذشته با شعار توسعه پایدار توانستیم افتخاری ارزشمند در ABU داشته باشیم؛ توسعه پایداری که تأثیرات یک فناوری را از جنبههای مختلف بر جامعه بررسی میکند و اینگونه است که بحث عدالتگستری را میتوان در توسعه پایدار معنا کرد.
معاون توسعه و فناوری رسانه صداوسیما و رییس بیستویکمین اجلاس فناوری رسانه سپس درباره اینکه علت انتخاب شعار «هوش مصنوعی، تحول در صنعت رسانه» بهعنوان شعار اجلاس بیستویکم چیست؟ عنوان کرد: شرکتهایی در جهان موفقیت بیشتری دارند که بتوانند تولیداتشان را بهشکل انبوه ارائه دهند. در رسانه ملی، باتوجهبه تنوع زیاد رسانهها و محتوای مختلف، حفظ جایگاه خود در میان مخاطبان امری حیاتی است. حجم اطلاعات بهقدری فشرده و زیاد شده که نظارت بر آن از حیطه انسانی خارج شده و تنها ازطریق فناوریهای جدید، مانند هوش مصنوعی میتوان با حداقل امکانات، جذابترین تولیدات را در رسانه ملی ایجاد کرد. این وظیفه بر دوش معاونت توسعه و فناوری رسانه است که باید زیرساختهای لازم را در بخشها و معاونتهای مختلف سازمان فراهم کند، اما تا زمانی که در استفاده از فناوریهای سنتی مقاومت وجود داشته باشد، با مشکلاتی روبهرو میشویم و در زمینه فراگیری هوش مصنوعی دچار معضل خواهیم شد.
او ادامه داد: در این دوره از اجلاس برآنیم تا ابزارهای جدید جهان را معرفی و بستری فراهم کنیم تا تمام بخشهای سازمان، حتی در دورترین مناطق و مراکز صداوسیما از این ابزارها بهرهمند شوند. هماکنون نیز مواردی از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در تولیدات صداوسیما استفاده میشود، مانند سریال «حضرت موسی (ع)» که از آخرین فناوریها بهرهمند است و معاونت توسعه و فناوری رسانه در تولید آن همکاری موفقی داشته است.
شریفی در بخشی دیگر در واکنش به این موضوع که چگونه راهبردهای سند تحول معاونت توسعه و فناوری رسانه در برنامههای اجلاس گنجانده شده و چه اقداماتی برای پیادهسازی این راهبردها انجام دادهاید؟ توضیح داد: فراگیری و همهگیر شدن هر دیدگاهی، نیازمند روش و رویکرد خاص خود است. در دنیای امروز با وجود فضای مجازی و انبوهی از سکوها و شبکههای مختلف که درحال تبلیغ و شعار دادناند، هرکسی که بخواهد دیدگاهش جهانی شود، باید از این ترفندهای تبلیغاتی بهره ببرد. به همین منظور، ما برای عملیاتی کردن راهبردهای سند تحول، در همفکری با همکارانمان تصمیم گرفتیم نشستهای تخصصی اجلاس را حول بندهای این سند برگزار کنیم تا با بررسی متوجه شویم که این ادعا در زیرساختهای فنی چه معنایی میتواند داشته باشد.
وی افزود: ذکر این نکته اهمیت دارد که فرایند رشد یک دیدگاه باید در برهه زمانی خاصی جرقه بزند و تبلور یابد تا بتواند به رشد و توسعه برسد. در این معاونت، ما بهطور جدی پیگیر تحولات در حوزههای فناوری هستیم و تمایل داریم که پیشگام این امر باشیم. با همکاری و همدلی دیگر معاونتها و مراکز استانها، امیدواریم شاهد اجرایی شدن این تحولات باشیم.
شریفی درباره اینکه سازوکارهای حمایتی شما برای قدردانی از برگزیدگان فنی چیست؟ اظهار کرد: در معاونت توسعه و فناوری رسانه، در حد توان خود از برگزیدگان و برترینهای بخشهای مختلف در اجلاس فناوری رسانه حمایت میکنیم؛ اما این حمایت در سطح گسترده، نیازمند فرهنگسازی و همکاری در تمام ارکان سازمان است. یکی از پیشنهادهای من این است که بهمنظور قدردانی از نخبگان حوزه فنی، یک رتبه شغلی به آنان اعطا شود. بااینحال، در فرایند تحول رسانه ملی، به برنامهریزی بیشتری نیاز داریم. با افزایش اختیارات این امکان فراهم میشود تا نخبگان را بهطور شایستهتری حمایت کنیم و مشوق مناسبی برای خلق دستاوردهای نوین باشیم.
او یادآور شد: یکی از آرزوهای من این است که در برگزاری اجلاس فناوری رسانه، بهحدی منظم باشیم که همزمان با اختتامیه هر دوره، شعار اجلاس بعدی را نیز اعلام کنیم. بدینترتیب، یک سال کامل فرصت خواهیم داشت تا درباره موضوع موردنظر کار کنیم، آثار را در یک بازه زمانی مناسب جمعآوری کنیم و اطلاعات مرتبط را بهطور دائم در دسترس عموم قرار دهیم. بهنظرم، برکات اجلاس آنقدر زیاد است که میتواند در طول سال همه را درگیر خود کند و همواره رشد همکاران را بههمراه داشته باشد. ما باید از یکدیگر مطالبهگری کنیم. رشد در این است که یکدیگر را در کار مورد سؤال قرار دهیم و بهصورت جدی به پیش برویم. حتی اگر در معاونت خودمان نیز عملکرد خوبی نداشتهایم، باید تلاش کنیم که عقب افتادنمان را جبران کنیم.
شریفی در پایان خاطرنشان کرد: دنیا همواره درحال تغییر است؛ بنابراین برای توفیق اجلاس فناوری رسانه، نقد بخشهای مختلف آن را با جان و دل میپذیریم تا بتوانیم بهترین عملکرد را داشته باشیم. درنهایت، امیدوارم شاهد رشد روزافزون تمام بخشهای سازمان، بهویژه معاونت توسعه و فناوری رسانه باشیم.
بیستویکمین اجلاس فناوری رسانه که به همت معاونت توسعه و فناوری رسانه مقدمات برگزاریاش طی چندین ماه تدارک دیده شد، کارش را از یکم بهمن آغاز کرده و تا سوم این ماه در مرکز همایشهای صداوسیما به پایان می رسد.
این اجلاس شامل بخشهای مختلفی همچون گردهمایی معاونان فنی مراکز، نشستهای علمی و تخصصی، ارائه مقالات، طرح و دیدگاههای خلاقانه، ارزیابی حوزه فنی صداوسیما است و رونمایی از محصولات بومی صنعت رسانه را در خود دارد.
انتهای پیام