رئیس انجمن ملی خرمای ایران تأکید کرد:

لزوم اصلاح سیاست‌های صادراتی برای حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان

رئیس انجمن ملی خرمای ایران گفت: سال‌های گذشته شاهد تصمیم‌های غیرکارشناسی و اشتباه در خصوص محصولات کشاورزی بوده‌ایم که پیامدهای منفی آن در بازار داخل و خارج از کشور به وضوح قابل درک است لذا نیاز است سیاست‌های اقتصادی کشور برای حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان و همچنین صادرات محصولات کشاورزی کشور ایران اصلاح و بازنگری شود.

محسن رشید فرخی امروز، ۳ بهمن در حاشیه هفتمین نمایشگاه تخصصی و بین‌المللی خرما، انجیر و انار استان فارس در شیراز بر اهمیت رفع موانع صادراتی و ضرورت اصلاح سیاست‌های موجود تأکید کرد.

وی افزود: نمایشگاه‌ها ویترین صادرات هر کشور هستند و نقش کلیدی در توسعه صادرات غیرنفتی، به‌ویژه محصولات کشاورزی دارند، اما این اهداف تنها در سایه سیاست‌گذاری مناسب و حمایت از صادرکنندگان قابل دستیابی است.

رشید فرخی به مشکلات ناشی از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های صادراتی اشاره کرد و گفت: ممنوعیت‌های مکرر در صادرات، زنجیره ارزش کشاورزی و تولید را مختل کرده است و این محدودیت‌ها نه تنها به ضرر تولیدکنندگان و کشاورزان است، بلکه بازارهای صادراتی را نیز به سمت رقبا سوق می‌دهد.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران با اشاره به سهم قابل توجه ایران در تولید و صادرات خرما ادامه داد: ایران با تولید بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما و صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری، نقش استراتژیکی در بازار جهانی دارد. اما عدم ثبات در قوانین صادراتی و چالش‌های ناشی از ناترازی زیرساخت‌هایی نظیر سردخانه‌ها و تأمین برق، مشکلات جدی ایجاد کرده است.

رشید فرخی همچنین به نیاز به تعاملات بین‌المللی تأکید کرد و افزود: رفع موانع FATF و تطبیق با استانداردهای جهانی برای رقابت در بازارهای بین‌المللی ضروری است. بدون دسترسی به زیرساخت‌های مالی جهانی، امکان توسعه صادرات وجود نخواهد داشت.

وی ابراز امیدواری کرد که با همراهی بخش دولتی و خصوصی، موانع پیش رو برداشته شود و ایران جایگاه خود را در بازارهای بین‌المللی تقویت کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403110302379
  • خبرنگار :