مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد فارس معارفه شد

آیین تکریم و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان فارس امروز، سوم بهمن‌ماه در سالن حافظ این اداره برگزار شد. در این مراسم از زحمات حمیدرضا قانعی تقدیر و مهدی رنجبر به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد فارس معارفه شد.

مدیرکل جدید ارشاد و فرهنگ استان فارس در این مراسم با بیان اینکه شهر شیراز حرم سوم اهل بیت(ع) با پیشینه قوی، نمایانگر پیوند دین، هنر و حماسه و میراث گرانسنگی در بازآفرینی هویت ایران اسلامی دارد، گفت: معتقدم در پاسداشت و تقویت اصالت و هویت ایرانی اسلامی می‌توانیم سرمایه‌های اجتماعی را در عرصه فرهنگ و هنر احیا کنیم. 

مهدی رنجبر ادامه داد: افول کنشگری و میدان‌داری مردم در آفرینش‌ها و فعالیت‌های فرهنگی را می‌توان با گفتمان میان نسلی از میان برداشت و اگر این مهم تحقق پیدا کند، گامی بلند در راستای بهبود جامعه مدنی فارس و ایران برداشته‌ایم. 

رنجبر افزود: شیراز از دیرباز میراث‌دار گنجینه‌ای از فرهنگ، ادب، هنر و حماسه ایران زمین بوده و جان بخشیدن به این گنجینه برای تقویت سرمایه‌های اجتماعی در سایه میراث جاودان بزرگانی چون سعدی، حافظ و ملاصدرا شیرازی ضرورتی انکارناپذیر است. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان فارس با تأکید بر اینکه گفتمان شیراز به عنوان الگویی برای مردمی‌سازی و عدالت فرهنگی می‌تواند شکاف‌های اجتماعی را ترمیم و پیوندهای وحدت بخش را تقویت کند، گفت: استفاده از زبان هنر و ظرفیت هنرمندان راه ورود به این گفتمان است، در همین راستا فارس می‌تواند زیست شبانه‌روزی در حوزه فرهنگ، هنر و معنویت را تجربه کند که به الگویی در گردشگری فرهنگی، هنری و اجتماعی بدل شود و در این راه رونق اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی را نیز به همراه آورد. 

وی ادامه داد: اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و معنویت فارس تلاش دارند تا این خانه را با ابزار هنر به خانه‌ای برای گفت‌وگو میان تمام اقشار، اندیشه‌ها، سنین و سلیقه‌ها در چارچوب قوانین انقلاب اسلامی ایران تبدیل کرده تا ایران شادتر و آگاه‌تر در بستر تاریخ داشته باشیم.

از زیرساخت‌های هنری تا حمایت از هنرمندان

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد فارس نیز در این مراسم در تشریح دستاوردهای یک‌هزار روز گذشته، با اشاره به اینکه فارس مهد ایمان، اراده، تاریخ، فرهنگ و هنر است، گفت: فارس سرزمین علمای بزرگ، مبارز، دلاور، سرزمین حماسه، دلاوری و رشادت است.

وی اظهار کرد: در حوزه زیرساخت، راه‌اندازی ۲ هنرستان دخترانه هنرهای زیبا در شیراز و لارستان، از مهم‌ترین اقدامات بوده است، همچنین در این دوره حدوداً ۳ ساله ظرفیت صندلی‌های سینما در سطح استان ۲ برابر شده است.

تعمیرات تالار حافظ پس از ۲۰ سال، بهره‌برداری از نگارخانه، احداث ۵ پلاتو ویژه تئاتر و نگارخانه در شهرستان‌ها از دیگر پروژه‌های زیرساختی انجام شده است که قانعی به آن‌ها اشاره کرد.

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد استان فارس ادامه داد: بازگشت مرجعیت فرهنگی و احیای جایگاه هنر، یکی از اهداف کلیدی این دوره بود که با گرامیداشت بیش از ۳۰۰ هنرمند و تشکیل شورای پاسداشت زبان فارسی و هنر محقق شد.

قانعی تأکید کرد: ایجاد هم‌افزایی بین دستگاه‌های مختلف متولی فرهنگ در استان، با محوریت مفاهیمی چون قرآنی، نشاط‌آفرینی، امید اجتماعی و زیست عفیفانه، به صورت مستمر رصد و حمایت شده است. 

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد استان فارس تصریح کرد: حمایت از مؤسسات و مجموعه‌های مردمی در قالب تشکیل قرارگاه‌های استانی و ملی، به طور چشمگیری باعث ارتقای سطح کمی و کیفی تولیدات هنری در استان شده است.

وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: در مدت زمان خدمت در این جایگاه به هنرمندان موسیقی بومی استان فارس توجه ویژه شده و حمایت از ارکستر سمفونیک و اجرای برنامه‌های متعدد و فاخر، از دیگر دستاوردهای این دوره است.   

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد استان فارس بیان کرد: فارس برای نخستین‌بار موفق به کسب طوبای زرین جشنواره تجسمی فجر شد و در عرصه هنرهای نمایشی جشنواره بین‌المللی فجر، موفق به کسب رتبه‌های برتر پرتکرار شده است.

قانعی ادامه داد: میزبانی جشنواره‌های مختلف در رشته‌های هنری و برگزاری رویدادهای بزرگ و مهم در تخت جمشید و حافظیه، با استقبال گسترده مردم همراه بود و هیچ رویداد فرهنگی یا هنری به رغم تمام مشکلات تعطیل نشد.

مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد استان فارس در خاتمه اظهار کرد: پذیرش مدیریت، افتخاری است که به واسطه خون شهیدان در اختیار مسئولان قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403110302329
  • خبرنگار : 50976