مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علمی کاربردی کشور بیان کرد؛

ضرورت برنامه‌ریزی هوشمندانه برای بهره‌مندی از هوش مصنوعی

مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علمی کاربردی کشور گفت: اگر نگاه ما به این باشد که هوش مصنوعی باید مانند یک انسان در کنار انسان باشد، دچار اشتباه بزرگی شده‌ایم، هوش مصنوعی یک ابزار است.

حجت الاسلام والمسلمین عباس نصیری فرد، در نشست «نقش حوزه‌های علمیه در ارتقاء مدیریت مصرف آب»، که امروز سوم بهمن‌ماه در سالن شیخ طوسی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه علم و همچنین تکنولوژی، یک فاصله طبقاتی در دنیا ایجاد شده است؛ کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه؛ در حوزه علم، این فاصله حدود ۷۰ سال و در تکنولوژی ۱۵۰ سال است. البته ما با هدایت‌های مقام معظم رهبری توانسته‌ایم در چند رشته علمی، جزء پنج کشور برتر دنیا باشیم.

مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علمی کاربردی کشور، با بیان اینکه پیشرفت ما مصداق «فتبارک الله احسن الخالقین» است، گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده که وارد زندگی بشریت شده، نیازمند نگاهی واقعی به نقش و جایگاه خود است. باید توجه داشته باشیم که هوش مصنوعی مانند اینترنت و شبکه‌های اجتماعی نیست؛ هوش مصنوعی یک ضرورت است، در حالی که اینترنت یک تحول بوده است.

رئیس اندیشکده هوش مصنوعی و تحول حکمرانی عنوان کرد: هوش مصنوعی تمام ابعاد زندگی بشر را پوشش می‌دهد، ما نمی‌توانیم زندگی‌مان را از این ابزار جدا کنیم و در همه حوزه‌ها به آن نیاز داریم.

وی گفت: در حال حاضر، سه نگاه در کشور ما به هوش مصنوعی وجود دارد. اولین آن، نگاهی است که برخی نخبگان به آن دارند و صرفاً از ابزارش استفاده می‌کنند و به مبانی کاری ندارند، این گروه به صورت افراطی از هوش مصنوعی استفاده می‌کند؛ اگر نگاه ما به این باشد که هوش مصنوعی باید مانند یک انسان در کنار انسان باشد، دچار اشتباه بزرگی شده‌ایم، هوش مصنوعی یک ابزار است.

نصیری فرد تصریح کرد: گروه دوم، کسانی هستند که در مقابل گروه اول قرار دارند و بسیار سطحی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند؛ لذا این دو تفکر به سرعت دارند بخش بزرگی از جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهند و گروه سوم، افرادی هستند که می‌گویند باید از هوش مصنوعی به‌طور هوشمندانه استفاده کرد، بنابراین نگاه درست به هوش مصنوعی و برنامه‌ریزی برای استفاده از آن از نکات مهم و قابل توجه در این حوزه است که بسیار ضرورت دارد.

وی در پایان یادآور شد: ما باید مبانی هوش مصنوعی را به خوبی درک کنیم و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم؛ در بحث هوش مصنوعی، نیازمند داده سازی هستیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403110302306
  • خبرنگار : 50989