به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای به فرمان اجرایی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای استقرار سربازان ارتش این کشور در مرز مکزیک و همچنین اظهارات کارشناسان درباره چگونگی اجرای این فرمان پرداخت.
به گزارش روزنامه «والاستریت ژورنال»، مقامات پنتاگون در تدارک اعزام سربازان فدرال آمریکایی به مرز آمریکا و مکزیک هستند تا از قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و ورود مهاجران غیرقانونی جلوگیری کنند، امری که نشاندهنده تغییر اولویتهای ارتش در دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» است.
گرچه بر اساس قوانین ایالات متحده، استفاده از ارتش برای رسیدگی به مسائل داخلی تنها در موارد اندکی مجاز است، اما ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی به محض ورود به کاخ سفید، اعلام کرد که تهدیدات جاری در مرز مکزیک مصداق «حمله» به خاک آمریکا بوده و بنابراین استفاده از ارتش برای کنترل این مرز مجاز است.
به گزارش رسانه آمریکایی، تلاش ترامپ برای گسترش دادن حوزه اختیارات و وظایف ارتش ایالات متحده با چندین مانع مواجه است، از جمله محدودیتهای قانونی و همچنین بیمیلی پنتاگون نسبت به ورود به مسئله امنیت مرزها، مسئلهای که پنتاگون آن را در حوزه وظایف نیروهای اجرای قانون میداند.
مقامات پنتاگون و وزارت امنیت داخلی ایالات متحده که بر مرزهای آمریکا نظارت دارد، هنوز نمیدانند این دستور اجرایی ترامپ چه تاثیری بر فعالیت و عملکرد این نهادها خواهد داشت.
فرماندهی شمالی ایالات متحده که مسئولیت عملیاتها در آمریکای شمالی را برعهده دارد، یک ماه فرصت دارد تا پیشنویس طرحی برای مقابله با «مهاجرت گسترده غیرقانونی، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و دیگر فعالیتهای مجرمانه» آماده کند. ترامپ در دستور خود تاکید کرده است که این طرح باید مرز آمریکا و مکزیک را «مهروموم» کرده و «انواع تجاوزات» را دفع کند.
«پیتر فیور» استاد علوم سیاسی در دانشگاه «دوک» میگوید پنتاگون باید تعداد سربازان، پروتکلهای درگیریها، تجهیزات و خودروهای لازم برای این ماموریت را تعیین کند، ماموریتی که به گفته این تحلیلگر آمریکایی، سربازان ایالات متحده برای اجرای آن آموزش چندانی ندیدهاند.
ترامپ همچنین با امضای یک فرمان اجرایی دیگر، کارتلهای مواد مخدر را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد و این بدین معناست که ایالات متحده میتواند علیه این گروهها از قوای نظامی استفاده کند.
یکی از سخنگویان فرماندهی شمالی ارتش ایالات متحده گفت پنتاگون در حال بررسی طرحهای ممکن برای اجرای این عملیات است و سعی دارد ضمن درک خواستههای ترامپ، راهکارهای نظامی کارآمدی برای تحقق آنها پیدا کند.
قوانین ایالات متحده به ارتش این کشور اجازه بازداشت مهاجران، کشف و ضبط مواد مخدر از قاچاقچیها و بازرسی خودروها را نداده و هرگونه اقدام آنها برای جلوگیری از ورود مهاجران از مرز را مجاز نمیداند. با این حال، برخی استثنائات وجود دارد که به رئیسجمهور اجازه میدهد برای مقابله با شورش و خشونت داخلی از ارتش استفاده کند.
ازسوی دیگر، ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی دیگر و اعلام وضعیت اضطراری ملی توانسته طرحهای خود در مرز را از محل بودجههای فدرال تامین اعتبار کرده و اعضای گارد ملی را هم تحت فرمان شخص رئیسجمهور به مرز اعزام کند.
تحلیلگران میگویند که احتمالاً ترامپ با قرار دادن قاچاقچیان انسان و مواد مخدر تحت فهرست متجاوزانی که امنیت آمریکا را تهدید کردهاند، میتواند محدودیتهای استفاده از ارتش را دور بزند، اما هنوز روشن نیست که آیا چنین اقدامی میتواند از پس چالشهای حقوقی برآید یا خیر.
«جان دِن» مدیر برنامه امنیت ملی و حقوق مدنی در دانشگاه «لویولا شیکاگو» میگوید احتمالاً دادگاههای آمریکا و کارشناسان حقوقی قبول نخواهند کرد که ترامپ ورود گسترده مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکا را مصداق «تجاوز» و حمله در نظر بگیرد.
گرچه ترامپ در دور نخست ریاستجمهوری خود هم در مرزهای جنوبی آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کرده و هزاران سرباز را در این مناطق مستقر کرد، اما مقامات آمریکایی میگویند ترامپ در دور دوم ریاستجمهوریاش سیاستها و مواضع تهاجمیتری اتخاذ کرده است.
به گزارش والاستریت ژورنال، گرچه ترامپ یک دستور قاطعانه صادر کرده و از ارتش درخواست مداخله در تامین امنیت مرزها را کرده، اما تحلیلگران با اشاره به عدم آشنایی نیروهای ارتش با مهارتهای لازم در مرزبانی، احتمالاً نیروهای ارتش وظایف تدارکاتی را بر عهده خواهند گرفت تا تعداد بیشتری از نیروهای گشت مرزی امکان رسیدگی به وضعیت مرز را داشته باشند.
انتهای پیام