به گزارش ایسنا، آژانس رتبه بندی «فیچ» اعلام کرد انتظار میدارد با وجود چشم انداز بهبود شرایط رژیم صهیونیستی پس از آتشبس، وضعیت مالی این رژیم نسبت به قبل از جنگ غزه ضعیفتر باقی بماند.
این آژانس اعلام کرد توقف جنگ در غزه خطرات ژئوپلیتیکی را که سایر کشورهای مستقل منطقه با آن مواجه هستند، از جمله اردن و مصر کاهش میدهد.
فیچ افزود: این میتواند خطرات ناشی از تأمین مالی خارجی را کاهش دهد، به عنوان مثال، منجر به افزایش درآمدهای گردشگری در این کشورها شود. با این حال، آژانس رتبهبندی اعتباری معتقد است که تأثیر مستقیم بر رتبهبندی این کشورها در کوتاهمدت حداقل خواهد بود زیرا درگیریهای غزه، لبنان و سوریه از عوامل اصلی این رتبهبندی در گذشته نبودند.
این آژانس گفت: با اجرایی شدن آتشبس بین اسرائیل و حماس، این ممکن است منجر به بهبود عملکرد مالی و اقتصادی اسرائیل در سال ۲۰۲۵ شود. علیرغم خوش بینیها، موقعیت مالی اسرائیل ضعیفتر از وضعیت قبل جنگ غزه باقی خواهد ماند.
از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر ۲۰۲۳، اقتصاد اسرائیل متحمل خسارات هنگفتی شده است. طبق برآورد بانک اسرائیل، هزینههای مستقیم و غیرمستقیم مربوط به جنگ بین سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۵ میتواند به ۵۵.۶ میلیارد دلار برسد که معادل حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی است. اگرچه این برآوردها رسمی هستند اما وضعیت ممکن است بدتر از آن چیزی باشد که گزارش شده است.
قبل از شروع جنگ، اقتصاد رژیم اشغالگر رشد اقتصادی قوی را ثبت میکرد و نرخ رشد آن در سال ۲۰۲۲ به ۶.۵ درصد میرسید اما سالهای اخیر به سرعت شاهد یک فروپاشی شدید اقتصادی بود و نرخ رشد آن در سال ۲۰۲۳ به ۲ درصد رسید. پیشبینیها نشان میدهد که این کاهش در سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت و برآوردها نشان میدهد که به ۰.۵ درصد کاهش مییابد، سطحی نزدیک به نرخ رشد ثبت شده در طول بحران کووید-۱۹.
پس از ۱۵ ماه جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه، آتشبس در غزه روز یکشنبه اجرایی شد و در مرحله نخست سه اسیر زن اسرائیلی با ۹۰ اسیر زن و کودک فلسطینی مبادله شدند.
از هفت اکتبر ۲۰۲۳ رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا جنگ نسل کشی علیه فلسطینیها را به راه انداخت که بیش از ۱۵۷ هزار شهید و مجروح بر جای گذاشت و یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان را رقم زد.
انتهای پیام