به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف صبح چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ با حضور در همایش ملی خادمان حضور شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به برکات ماه رجب ادامه داد: سر تعظیم فرود میآورم در برابر زحمات یکایک شما عزیزان که از آغاز انقلاب اسلامی در شورای هماهنگی تبلیغات انقلاب اسلامی در برهه های مختلف انقلاب اسلامی ، موثر بودهاید. آن چیزی که ما در طول سالهای گذشته از مکتب حضرت امام و رهنمودهای مقام معظم رهبری درک کردهایم، حضور مردم در صحنه های مختلف زندگی عمومی آنان است که هیچ جایگزینی ندارد.
وی تاکید کرد: بدون حضور مردم این انقلاب و نظام نمیتواند قدم از قدم بردارد. حتی حفظ اررشهای انقلاب و توسعه آنها بدون میدانداری مردم معنا ندارد. مردم وقتی در صحنه حاضر هستند میتوانند بر مسائل و ارزشهای جامه عمل بپوشانند. مردمباوری و مردمسالاری یکی از مهمترین مباحث دینی ماست. انقلاب ما به رهبری امام خمینی, این مرد الهی که به غیر از راه خدا گامی برنداشت و کلامی نگفت.
وی یادآور شد: مردم باوری ما از متن دین برخواسته شده است و به تعبیر مقام معظم رهبری که میفرمایند امام بر سر مسائل دینی با هیچ کسی رودربایستی نداشت و مردم سالاری دینی را از جای دیگر به دین سنجاق نکردند. به همین دلیل برخی از جمهوریت و اسلامیت نظام دچار دوگانگی شدهاند و بد فهمی از این موضوع پیدا کردهاند. جمهوری اسلامی حقیقتی واحد است. نقش مردم و مردم سالاری و معنی بخشی برخواسته از انقلابی است که امام ما آن را به قدرت نرم امروز شناساند و امروز بعد ۴۵ سال ارزش آن را فهمیدهایم. باطلالسحر تمام نقشههای دشمن حضور مردم است.
علت بقای انقلاب ما تا امروز در گروی حضور مردم در میدان است
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه «علت پیروزی انقلاب اسلامی حضور وحدتآمیز مردم در صحنههای مختلف بوده است و مردم ما از هر قشری در انقلاب حضور داشتند»، گفت: علت بقای انقلاب ما تا امروز در گروی حضور مردم در میدان است. همان ویژگی که رمز پیروزی انقلاب ما بود، برای حفظ آن نیز واجب است. این انحراف از انقلاب است که خیال کنیم بدون حضور متکثر و متراکم مردم میشود نظام را حفظ کرد. بدون مردم انقلاب حفظ نخواهد شد. اگر دنبال انقلاب گری هستیم باید باور داشته باشیم که وقتی میگوییم مردم یعنی منظورمان همه مردم است. نباید آنان را دسته بندی و یا تردشان کنیم. نباید به گونه ای رفتار کنیم تا توده های مردم پراکنده شوند. این خلاف دیانت و سیاست ماست. این خلاف آرمانهای انقلاب و مکتب امام است. این خلاف رهنمودهای مقام معظم رهبری است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین فناوری های اجتماعی که امام برای پیروزی انقلاب به کار گرفت، برگرداندن اعتماد به نفس ملی مردم و احیای امر ملی در کشور بود. تا قبل از انقلاب مردم و جمعیت بود ولی این جمعیت تبدیل به یک امت واحده و بر اساس یک مبانی برخواسته از مکتب قرآن و اهل بیت نداشتیم. این امام بود که با برداشت خود و نگاه حکیمانه و فقیه گونه خود این مردم را آگاه و هدایت کرد و در این مسیر آورد و انقلاب را به پیروزی رساند.امام مردم باوری داشت. هم به خود هم به خدا و هم به مردم ایمان داشت. وقتی این موارد در کنار هم قرار گرفت، این اتفاق عظیم افتاد. مردم باوری امام از اسلام شناسی او و مکتب اهل بیت(ع) بود.
وی تاکید کرد: امروز هم اگر کسی اسلام را غیر این بداند، فهم او را فهم مکتبی و انقلابی نمیدانیم. امروز منتظر واقعی را کسی میدانیم که صالح مصلح است و با ظلم مبارزه میکند. اگر کسی امروز به اعتماد به نفس ملی ضربه بزند، انقلابی نیست. امروز نیازمندیم تا در این مسیر حرکت کنیم. باید توجه کنیم تا خواسته و ناخواسته به گونهای رفتار نکنیم که دست و زبان ما در اختیار دشمن قرار بگیرد و آب به آسیاب آنان بریزیم. بعد از انقلاب همان قدر که انتخابات یک مسیر مهم تحقق حضور مردم و مشارکت مردم شد و تبلور حضور مردم در عرصه های سیاسی بوده است به همین میزان هم برای ما حضور در مناسک و عرصه های مختلف مهم بوده است. حضور مردم در ایام الله بسیار ارزشمند است. این مناسک برای ما فرصت سازی میکنند و بقای انقلاب را تضمین میکند و انقلاب را با همه توطئه ها حفظ میکند. بستر سازی مردم در این مناسک بسیار مهم است. باید تلاش کنیم بسترها را برای حضور مردم فراهم کنیم. نباید مردم را نسبت به این مناسک بی تفاوت کنیم.
اسرائیل به تمام معنا از جبهه مقاومت شکست خورد
قالیباف گفت: همین آتش بسی که در ۳۰ دی ماه در غزه اتفاق افتاد، بسیار عظیم بود. دو هفته قبل در جمعی درباره حوادث فلسطین صحبت کردم. امام راحل چه کردند ؟ ایشان در سال ۱۳۴۳ در موضوع کاپیتالاسیون فرمودند که هر مشکلی که در کشور است و با شاه داریم این است که اینان سر سپرده رژیم صهیونسیتی و آمریکا هستند. دشمن اصلی ما این ها هستند. اساس مبارزه ما با رژیم پهلوی از همینجاست. امام راحل این موضوع را همین طور ادامه دادند. امام پس از پیروزی انقلاب اخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان روز قدس اعلام کردند و فرمودند موضوع فلسطین موضوع تمام جهان اسلام است. چرا که ظلم بزرگی برای مسلمین اتفاق افتاده است.امام این مسئله را فراتر از ایران مطرح کردند و از همه مسلمین خواستند این کار اتفاق بیفتد. امروز بعد از چند دهه که امام دیگر بین ما نیست اما موضوع فلسطین موضوع جهان بشریت شد و جنایات رژیم صهیونسیتی و آمریکا باعث شد تا مردم در همه شهرها و دانشگاه ها به میدان بیایند. هرکسی بویی از انسانیت برده بود، در مقابل این موضوع ایستاد.
وی ادامه داد: اسرائیل به تمام معنا از جبهه مقاومت شکست خورد. هم در حوزه راهبردی و هم تاکتیکی. این امام بود که با اعلام روز قدس چنین عظمتی را آفرید. مردم سالاری و حضور مردم به ارزش های اسلامی معنا میدهد. قبل و بعد از انقلاب برای ما سندهای بزرگی است تا از سنت های الهی و وظیفه شناسی در برابر مردم درس بگیریم. این موضوع برای امروز و فردای ما مهم است تا با همان همت و غیرت بایستیم. امام راحل و امثال او و امروز مقام معظم رهبری که چنین مکتبی را برای ما به یادگار گذاشتند،قدر بدانیم. حضور مردم یک راه حل است و نه یک مسئله. بعضی اوقات به گونه ای رفتار میکنیم که انگار مردم برای ما مسئله هستند. این ما هستیم که باید به درستی حضور مردم را تشخیص بدهیم. تجربه کرده ایم که بدون حضور مردم هیچ یک از مسائل و مشکلات کشور قابل حل نیست.
بدون مردم هیچ تحولی اتفاق نمیافتاد
وی با بیان اینکه «مقام معظم رهبری میفرمایند: امام ما امام تحول بود»، گفت: بدون مردم هیچ تحولی اتفاق نمیافتاد. فرقی بین مسایل سیاسی، فرهنگی ، اقتصادی و امنیتی و دفاعی نیست. در دوران دفاع مقدس بنیصدر ملعون مانع حضور مردم در میدان جنگ شد و میگفت مردم آموزش ندیدهاند و نمیتوانند بجنگند و از بین میروند. بسیجیان که تبلور سازماندهی مردم و اراده آنان در همین عرصه است، امکان حضور در جبهه ها را نداشتند. اما از زمانی که بنی صدر عزل شد و خیانت کرد و فرار کرد، مردم در دفاع مقدس حضور پیدا کردند. ۴۵ روز پس از فرار بنی صدر شکست حصر آبادان و آزادسازی سوسنگرد و خرمشهر اتفاق افتاد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مدافعین حرم نشان دادند جوانان امروز از جوانان ابتدای انقلاب، انقلابیتر هستند و در غربت به کسانی که وحدت اسلام را با تفرقه شیعه و سنی میخواستند به هم بزنند، تو دهنی زدند. ما برای وحدت شیعه و سنی شهید سلیمانی را را دادیم. امروز هم برای حل مشکلات کشور در اقتصاد هم که در آن چالش داریم ، مردم باید در صحنه باشند. رهبر انقلاب نیز دیروز در بازدید از نمایشگاهی که مجموعههای بخش خصوصی حضور داشتند، فرمودند که مشکلات اقتصادی با استفاده از بخش خصوصی حل میشود. با اقتصاد مردمی مشکلات حل میشود. وقتی بیش از ۸۰ درصد اقتصاد ما دولتی میشود، این فساد بوجود میآید.اگر مردم در عرصه باشند حتی در حوزه فرهنگی و آسیب های اجتماعی نیز حضور مردم راه حل است و متاسفانه آنان را به رسمیت نشناختهایم. این ضعف مدیریتی و بی توجهی ما است که آن طور که امام به خدا و مردم ایمان داشت ما به مردم ایمان نداریم. توجه به نقش عامه مردم به عنوان عوام گرایی نیست. حضور توده مردم در صحنه ها و عرصه های مختلف به عنوان رد تخصص گرایی و نقش نداشتن نخبگان نیست. اگر همان بسیجی که در میدان جنگ آمد، شهید سلیمانی ها و همت ها در میدان جنگ آمد، کاری که در دانشکده به مدت ۴ سال انجام میشد در میدان جنگ کمتر از ۴ ماه با کیفیت بیشتری انجام میشد.
نباید با دسته بندیها مردم را جدا کرد
وی اظهار کرد: اجازه ندهیم با مفهومسازیهای غلط مردم باوری و میدان داری مردم را از ما بگیرند. نباید با دسته بندیها مردم را جدا کرد. در نظر داشتن عامه مردم ، کاری سیاسی و دینی است. مردم ولی نعمت ما هستند. در عالم سیاست در همه حکومت ها باید به مردم توجه کرد. اما ما در اسلام وظیفه دینی نیز داریم. اگر حضور مردم را نداشته باشیم نصرت الهی شامل ما نمیشود. باید به باورهای قرآنی خود عمل کنیم. اساس انقلاب ما از بین بردن انحصار طلبی ها و به میدان آوردن مردم بود.اینگونه امنیت ملی ما در سطح کشور و بین المللی تامین میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به مسئولان ستادهای دهه فجر گفت: تلاش شما عزیزان در مناطقی از کشور که دیده هم نشود، امید آفرین است. سازمان تبلیغات اسلامی در موضوع بودجه دهی دارای مشکلاتی است اما قطعا نقش شما بسیار مهم است. نقش شما به عنوان حلقه میانی مهم است. البته این نقش جای حضور مردم را نمیگیرد. ما نیز تلاش میکنیم تا کمکهای خود را انجام دهیم.
انتهای پیام