کوروش خسروی امروز سهشنبه، ۲ بهمن در دیدار مجمع نمایندگان استان اصفهان با استاندار که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: طی چند ماه گذشته در چند شهرک صنعتی واقع در محمودآباد و رضوانشهر، طرحی متناسب با نوع مصرف و قطع نشدن برق اجرا شده است. در این طرح به درخواست صنعتگر قطعی برق انجام نمیشود و مدیریت مصرف بر عهده خود مشترکان است. شرکت توزیع برق در این پروژه همه مشترکان را رصد میکند و تخلف هر کدام از مشترکان، به شهرک اعلام میشود و مشترکان دیگر به مشترک پرمصرف، اخطار میدهند.
وی از تمرین مدیریت در مصرف برق تا اوایل تابستان و رسیدن به اوج مصرف خبر داد و افزود: تجربه حاصل از چند شهرک صنعتی داوطلب در مدیریت مصرف برق، به همکاری خانه صنعتومعدن طی یک ماه آینده به تمام ۴۰۰ فیدر(کابلی که برق را از منابع بزرگتر دریافت و به منابع کوچکتر منتقل میکند) صنعتی استان منتقل و هماهنگی مشترکان یک شهرک صنعتی در مدیریت مصرف برق از اول اسفند تا اواسط خرداد اجرا میشود.
مهران فاطمی، مشاور اقتصادی استانداری اصفهان ضمن اشاره به افق دید برای احداث نیروگاههای برق با تامین ۳۰ هزار مگاوات در کشور اظهار کرد: با توجه به جمعبندی وزارت نیرو و سایر دستگاههای مرتبط، احداث نیروگاه برق با تامین ۳۳۰۰ مگاوات در کل استان پیشبینی شده است. ارزش مادی این پروژه هزینهای بالغ بر ۱۰۰ همت است. استان اصفهان با این ترکیب میتواند در تامین ۱۰ درصد از تارگت کل کشور مشارکت کند و تشکیل دبیرخانه شورای انرژی با هدف مدیریت این طرح انجام شده است.
وی افزود: ۳۳۰۰ مگاوات در چند بخش و برنامه زمانی مشخص تا سال ۱۴۰۷ برنامهریزی شده است. مجاورت با صنایع، توزیع مزارع با مقیاس بزرگ یا مزارع با مقیاس کوچکتر، دسترسی به فیدر و پستها مورد بحث و بررسی است. سازمان ساتبا بهعنوان بزرگترین مرجع این کار، اجرای آن را ممکن و لازم دانسته است.
مشاور اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه قوانین، اصلاحیه لازم دارند، ادامه داد: در شهرکهای صنعتی و تسهیلات قانونی با وجود ماده ۲۱، دیگر شورای برنامهریزی دخیل نیست و با مصوبه زمینهای منابع طبیعی کار پیش میرود، اما با توجه به اینکه در این قانون، فقط جهاد کشاورزی ملزم شده است، زمینهای راه و شهرسازی و زمینهای صمت هنوز مشمول قوانین قبلی هستند. به این ترتیب زمینهای حریم شهر و داخل شهرکهای صنعتی باید فرایند قبلی را طی کنند.
فاطمی تصریح کرد: از حدود ۴۸ نقطه شهرکهای صنعتی، ۲۹ نقطه مطابق قانون مصوب به سرمایهگذار واگذار شدهاست. ظرفیتهای اعلامی بر اساس نیاز شهرکها هستند و ۵ تا ۱۰ مگاوات تخصیص داده شدهاند. بخشهای دیگر شامل صنایع پراکنده و صنایع بزرگ مثل فولاد مبارکه نیز مشمول این طرح هستند و تدابیری برای آنها اندیشیده شده است.
محمدرضا قاسمی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان نیز اظهار کرد: استان اصفهان بالاترین نرخ تورم در کشور را داشته، اما نرخ بیکاری آن نیز بیشتر از میانگین کشور است. کاهش نرخ مشارکت اقتصادی(تمایل مردم به کار) قبل از زمستان ۱۴۰۲ تا سطحی پایینتر از میانگین کشوری، نشان میدهد که ۶۰ درصد از مردم استان که در سنین کار قرار دارند، تمایلی به کارکردن از خود نشان نمیدهند، البته نرخ بیکاری فارغالتحصیلان استان اصفهان نسبت به کشور بهبود داشته است.
انتهای پیام