به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مطبی با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و به پایان رسیدن حیات سیاسی «جو بایدن»، گزارش داد که بایدن علاوه بر کرسی قدرت کاخ سفید، میراث ریاستجمهوری خود را هم به ترامپ واگذار کرده است.
به گزارش پالتیکو، اگر بایدن یا «کامالا هریس» معاون او در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ پیروز میشدند، تاریخ احتمالاً بایدن را بهعنوان قهرمانی به تصویر میکشید که آمریکا را پس از آشفتگی دوره اول ترامپ به حالت عادی بازگرداند، کشور را پس از همهگیری کرونا روی پای خود نگه داشت و نقش رهبری آمریکا را احیا کرد. اما حالا ممکن است بایدن بهعنوان فردی در تاریخ ثبت شود که تاثیر چندانی نداشت. آنچه او امروز به عنوان دستاوردهای افتخارآمیز خود قلمداد میکند نیز به احتمال زیاد توسط ترامپ از بین خواهد رفت.
مسئله فقط کهولت سن بایدن یا کاهش توان او نبوده، بلکه مشکل اصلی ناتوانی او در درک و رسیدگی کامل به مشکلات بوده است. بهعنوان مثال، بایدن لزوم تحریک اقتصاد پس از همهگیری کرونا را درک کرد، اما خطرات تورم را در نظر نگرفت؛ او از اوکراین و رژیم صهیونیستی حمایت کرد، اما مسیر احتمالی آن جنگها را پیشبینی نکرد. در یک کلام، بایدن همواره سختکوش بود، اما در شناسایی چشماندازها ضعیف بود، امری که باعث میشود او در روزگاری آرام، یک رئیسجمهور مطلوب باشد، اما در مواجهه با بحرانهای کنونی جهان کاری از پیش نبرد.
بایدن بیش از حد جدی گرفته شد
بر اساس این گزارش، در اوایل دوره ریاستجمهوری بایدن در سال ۲۰۲۱ بسیاری از آمریکاییها پس از یک دوره چهار ساله پرتنش، بالاخره نفس راحتی کشیدند. بایدن که از پیروزیاش دلگرم شده بود، خود را با رئیسجمهور محبوبی مانند «فرانکلین روزولت» مقایسه میکرد و سعی داشت دوره ریاستجمهوریاش را در تاریخ جاودانه کند.
تبلیغاتچیهای کاخ سفید در تمجید از بایدن اغراق فراوانی میکردند و او را بهطرزی غیرواقعی، توانمندتر و خردمندتر از پیشینیان دموکرات وی نمایان نمایش میدادند، تا جایی که به او لقب بزرگترین رهبر آمریکا پس از فرانکلین روزولت را دادند.
این در حالی بود که به گزارش رسانه آمریکایی، اکثر طرحها و ابتکارهای بایدن در واقع نتیجه کار روسای جمهوری سابق، یعنی باراک اوباما و بیل کلینتون بود. او حتی مدعی ابداع طرحهایی بود که به گزارش پالتیکو، در دوره ریاستجمهوری اوباما برای نخستین بار مطرح شده بودند. اگر بایدن برای دومین بار در انتخابات ریاستجمهوری پیروز میشد، میتوانست محصولات طرحهای دور نخستش را برداشت کرده و مشکلات اقتصادی موقتی که از این طرحها ناشی شده بود را از خاطرات محو کند، اما حالا او شکست خورده و لوایح او موجب بروز سطح بالایی از تورم شده است که از زمان ریاستجمهوری «جیمی کارتر» بیسابقه است.
ترامپ رشتهها را پنبه میکند
حالا بخش زیادی از بودجه بایدن برای این طرحها دستنخورده باقی مانده و ترامپ بسیاری از این برنامهها، بهویژه برنامههای زیستمحیطی را لغو کرده است. بایدن حتی در گسترش نفود بینالمللی آمریکا و ترویج لیبرالیسم هم گامهای خوبی برداشته بود، اما مواضع غیرقاطعانهاش باعث شد تا با بازگشت ترامپ، این دستاوردها از میان برود، از جمله در اوکراین و غرب آسیا.
پالتیکو همچنین با اشاره به وعده بایدن برای احیای تعقل، کارآمدی و منطق در فضای سیاسی آمریکا، گزارش داد که این اهداف امروز بسیار دور از دسترس هستند. به گزارش این رسانه، گرچه با روی کار آمدن بایدن دیگر خبری از حملات ترامپ به سلبریتیها یا اخراج چشمبسته مقامات دولتی نبود، اما بایدن هم تلاش فعالانهای برای دفاع از دموکراسی آمریکا انجام نداد. او نه قوانین جدیدی برای محافظت از وزارت دادگستری در برابر مداخله کاخ سفید تصویب کرد، نه تصریح کرد که روسای جمهور آمریکا حق عفو خود را ندارند، نه نامزدهای ریاستجمهوری را ملزم به انتشار سوابق پزشکی و مالیاتی کرد و نه از انتخاب مجرمان محکومشده بهعنوان رئیسجمهور آمریکا جلوگیری کرد.
دموکراتها در طول دوره اول ترامپ آسیبپذیریهای دموکراسی آمریکا را درک کرده بودند، اما اجازه دادند چهار سال دولت بایدن هم بگذرد و تلاش چندانی برای رفع این آسیبها انجام ندادند. فارغ از اینها، عفونامهای که بایدن برای «هانتر بایدن»، پسر خود صادر کرد هم لکه ننگی شد که شاید در تاریخ بر جای نماند، اما هنجارهای حکمرانی عادلانه را نقض کرد.
به گزارش پالتیکو، اغلب رؤسایجمهور تکدورهای در آمریکا محبوبیت چندانی ندارند و نمیتوانند در کنار بزرگان قرار بگیرند. حالا که بایدن صندلی خود در کاخ سفید را به ترامپ تقدیم کرده، بخش اعظم میراثی که قصد داشت برای آیندگان بر جای بگذارد هم سهم ترامپ خواهد شد، شخصی که به گزارش پالتیکو «با رحم و شفقتش شناخته نمیشود.»
انتهای پیام