یک مسئول در استانداری استان:

انتظار می‌رود در سفر معاون رئیس‌جمهور به خوزستان مشکلات مناطق محروم رفع شود

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: در سال‌های اخیر دولت با در نظر گرفتن اعتبارات عوارض آلایندگی به دهداری‌ها موجب شده وضعیت بهسازی و زیرساخت روستاها به ویژه روستاهای بزرگتر بسیار مطلوب تر شود

سید مهران علم الهدایی امروز (دوم بهمن ماه) در جمع رسانه ها، اظهار کرد: خوزستان با ۶۴ هزار کیلومتر وسعت و ۵ میلیون نفر جمعیت و دارای منابع خدادادی، استان بسیار استراتژیک و مهمی محسوب می شود. خوزستان دارای ۳۰ شهرستان، ۷۱ بخشداری، ۱۴۸ دهستان و ۴ هزار و ۱۳۹ روستا است که ۲ هزار و ۱۷ روستا دارای دهیاری و مابقی فاقد دهیاری هستند. خوزستان حدود یک میلیون و نیم نفر جمعیت روستایی دارد. 

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به تنوع قومیتی روستاها، افزود: با توجه به ظرفیت‌های مختلف و رنگین کمان اقوام روستاها می توانند به عنوان موتور محرکه پیشبرد اهداف بلند استان و دولت باشند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به تاثیر توانمندسازی روستاییان در توسعه روستاها، گفت: ۶ هزار و ۷۶۳ نفر عضو شوراهای اسلامی روستاها هستند که با استفاده از این ظرفیت در تصمیم گیری و توسعه پایدار روستاها نقش اساسی دارند.

علم الهدایی با بیان اینکه خوزستان در تولید بیشتر تولیدات کشاورزی رتبه اول را دارد و کشاورزان نقش حیاتی در این زمینه دارند، گفت: در سال‌های اخیر دولت با در نظر گرفتن اعتبارات عوارض آلایندگی به دهداری‌ها موجب شده وضعیت بهسازی و زیرساخت روستاها به ویژه روستاهای بزرگتر بسیار مطلوب‌تر شود، اما روستاهای کوچک و مناطق کم‌برخوردار هنوز مشکلاتی دارد.

وی ادامه داد: امسال از محل عوارض آلایندگی یک هزار و ۶۰۵ پروژه با ۶۸۳ میلیارد تومان اجرا شده است که با اعتبارات آلایندگی در سال‌های اخیر کارهای کلیدی انجام شده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: با این اعتبارات بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ پروژه عمرانی  تعریف شده که تاکنون ۶ هزار و ۹۰۰ پروژه از این تعداد به بهره برداری رسیده اند. آسفالت معابر یک هزار و ۷۰۰ روستا با بیش از ۸ میلیون مترمربع و تامین ۲۹ هزار تن قیر رایگان نیز از این محل انجام شده است.

وی عنوان کرد: تهیه و بازنگری طرح هادی یک هزار و هشت روستا و اجرای این طرح در ۸۱۷ روستا نیز از دیگر اقدامات انجام شده هستند. برای نخستین بار هم طرح مکانیزه کردن صدور پروانه ساختمانی در دهیاری ها به صورت پایلوت در شهرستان حمیدیه در حال انجام است.

علم الهدایی بیان کرد: در کنار این کارها در حوزه توسعه روستایی به دلیل شرایط اقلیمی و همچنین وجود صنایع بزرگ مثل نفت و گاز محدودیت های وجود دارد که محدودیت توسعه طرح هادی روستایی به دلیل وجود اراضی کشاورزی مرغوب و حریم تاسیسات نفت و گاز و لوله های انتقال آب وجود دارد و مشکلاتی ایجاد کرده است اما انتظار می رود در سفر معاون رئیس جمهور در مناطق محروم بخشی از این مشکلات رفع شود.

وی افزود: بافت داخلی طرح هادی روستاها با استفاده از اعتبارات دهیاری ها و نظارت استانداری تکمیل شده است اما از نظر زیرساختی مثل آب و برق باید دستگاه‌های اجرایی بیشتر کمک کنند و امیدوارم دستورات در این زمینه صادر شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: در بحث مدرسه سازی، فضاهای آموزشی، لایروبی انهار، کشاورزی، آبرسانی، احداث خانه های بهداشت و مساجد کمبودهایی وجود دارد که امیدواریم گشایش و اقدامات خوبی در این راستا انجام شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403110201466
  • خبرنگار : 50225