اهمیت ایجاد پیوست فرهنگی در طرح «یک جاده، یک کمربند»

رئیس فرهنگستان هنر در دیدار با سفیر جدید جمهوری خلق چین بر لزوم توجه به پیوست فرهنگی _ هنری برای اجرای طرح «یک جاده، یک کمربند» تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، در این نشست صمیمانه که صبح دیروز (دوشنبه اول بهمن ماه) با حضور دبیران سفارت کشور چین و تنی چند از مسؤولان فرهنگستان برگزار شد، طرفین ضمن مرور پیشینه روابط فرهنگی‌هنری دو کشور به تبادل نظر و ارائه راهکار برای عملیاتی شدن مفاد تفاهم‌نامه‌ای که اخیرا به امضای رؤسای آکادمی‌های هنر دو کشور رسید، پرداختند. همچنین پیشنهاداتی در راستای مراودات هرچه بیشتر فرهنگی‌هنری میان دو حوزه تمدنی ایران و چین مطرح شد.

مجید شاه‌حسینی ضمن ابراز خرسندی از دیدارهای رسمی انجام شده طی سفر هیئت اعزامی فرهنگستان هنر ایران به کشور چین، از حُسن میزبانی طرف چینی تشکر کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های علمی و هنری اعضای پیوسته به عنوان قلب تپنده و عالی‌ترین بخش اندیشه‌ورزی فرهنگستان هنر و گروه‌های تخصصی که در زمینه هنرهای سنتی و مدرن به‌ویژه هوش مصنوعی، آینده‌پژوهی هنر و هنرهای دیجیتال فعالیت می‌کنند، از آمادگی این سازمان برای اجرای بندهای تفاهم‌نامه میان دو فرهنگستان سخن گفت و افزود: طرح راهبردی «یک جاده، یک کمربند» که به ابتکار کشور چین در منطقه غرب آسیا پیگیری می‌شود، بدون پیوست هنری و فرهنگی عملا طرحی ناتمام خواهد بود.

شاه‌حسینی ادامه داد: از این‌رو آکادمی هنر جمهوری اسلامی ایران به سهم خود از همکاری‌های مشترک در حوزه پروژه‌های سینمایی از قبیل راه آبی ابریشم2، برگزاری نمایشگاه دوسالانه کشورهای طرح یک جاده یک کمربند، ترجمه کتاب‌های هنری، برگزاری وبینارهای معرفی هنر و هویت فرهنگی و باستانی دو کشور ایران و چین، میزبانی نمایشگاه نقاشی خوان‌ژو و نشست‌های تخصصی با حضور هنرمندان دو کشور استقبال می‌کند و معتقد است این طرح راهبردی منافع هر دو تمدن کهن را تأمین کرد و زمانی محقق خواهد شد که آکادمی هنر هر دو کشور در این زمینه گام‌های عملی بردارند.

رئیس فرهنگستان هنر با اشاره به تدبیر و جامع‌نگری تمدن‌های کهن، گفت: برخلاف سیلابی که از جانب کشورهای نوظهور و فاقد ریشه‌های عمیق فرهنگی در جهان امروز جریان دارد، تمدن‌های کهن به مثابه باران‌های ملایم و مداوم چندهزارساله موجب طراوت اقلیم‌های فرهنگی می‌شوند و ما امیدواریم به جایی برسیم که فرهنگ و هنر زبان مشترک جهان امروز باشد.

در ادامه این نشست زونگ‌پی‌وو، سفیر چین نیز در مقام پاسخ ضمن اعلام موافقت با طرح‌های طرف ایرانی، سخنان او را خردمندانه و همراه با بصیرت خواند و گفت: تبادل فرهنگی و رفت و آمد تمدنی نقش اساسی در روابط و همکاری‌های دو کشور ایفا می‌کند و این گفتگو و هم‌زیستی صلح‌آمیز میان تمدن‌ها، فاصله‌ها و تنش‌ها را می‌زداید.

وی افزود: سفارت ما کاملا از اجرای تفاهم‌نامه میان دو فرهنگستان هنر ایران و چین حمایت می‌کند و برای همکاری در زمینه‌های مختلف آمادگی کامل دارد. به علاوه جاده ابریشم از دیرباز محلی برای رفت و آمد فرهنگی بوده است. به عنوان مثال سازهای ایرانی سُرنا و بربط از طریق این جاده از ایران وارد چین شده‌اند. امروزه نیز غنی‌سازی ابتکار راهبردی «یک جاده، یک کمربند» با افزودن محتوای فرهنگی‌هنری صورت خواهد گرفت.

زونگ‌پی‌وو ادامه داد: همکاری‌های فرهنگی بین ایران و چین در حال انجام است. مثلا امروز نمایشگاه شکوه ایران باستان در در سه شهر مهم چین در حال برگزاری است. همچنین در زمینه آموزش زبان فارسی طی سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی اتفاق افتاده است. به‌طوری‌که امروز بیش از 10 دانشگاه نوابغی را برای آینده روابط دو کشور در رشته آموزش زبان فارسی پرورش می‌دهند. به همین خاطر ما از هر تلاشی در جهت گسترش همکاری‌های فرهنگی‌هنری ایران و چین استقبال می‌کنیم.

بنابر اعلام روابط عمومی فرهنگستان هنر در پایان طرفین ضمن اهدای آثاری به رسم یادبود و در راستای معرفی نمودهای تمدنی دو کشور، ابراز امیدواری کردند تداوم مناسبات، زمینه رشد و گسترش هرچه بیشتر در عرصه‌های فرهنگی‌هنری را فراهم کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1403110201393
  • خبرنگار : 71635