به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران پس از استماع گزارش مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران نظرات خود را بیان کردند که سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسون عمران و حملونقل شورای شهر تهران در ابتدا اظهار کرد: آموزش یکی از مهمترین موضوعاتی است که سازمان آتشنشانی باید سرلوحه کار خود قرار دهد؛ چرا که آموزشها میتواند مانع از وقوع حوادث باشد. تعاونی مسکن میتواند مشکل مسکن را حل کند؛ با حقوقهای فعلی شاید نتوان تا سالها خانه خرید؛ اما تعاونی مسکن میتواند مشکل آتشنشانان را برطرف کند.
وی ادامه داد: تعاونی مسکن باید به نام کارکنان آتشنشانی شود تا خدایی نکرده این تعاونی به کام دیگران نشود. هیچکس جز آتشنشانان نمیتوانند عضو تعاونی شوند و امیدوارم این امتیاز به کارکنان تعلق بگیرد. چرا که دفترچه مالکیت تعاونیهای مسکن آتشنشانی به اعضای تعاونی داده نشده است و تقاضای من این است که در این رابطه توضیح بیشتری داده شود تا ابهامات رفع شوند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به گزارشهای مالی گفت: مگر آتشنشانان چقدر حقوق میگیرند که ماهی ۲۷ میلیون تومان قسط برای تعاونی مسکن بدهند؟ تقاضای من این است که گزارشهای مالی به موقع و به طور دقیق در اختیار تمام کارکنان قرار گیرد تا ابهامی نداشته باشند؛ همچنین به شورا پیشنهاد میکنم تسهیلات وام برای آتش نشانان فراهم کنند.
وی در ارتباط با پیشرفت پروژه تعاونی مسکن گفت: گفته شده پیمانکار کار را مشروط به تکمیل شدن واحدهای تجاری و فروش آنها کرده که باید توضیح داده شود که آیا چنین اتفاقی رخ داده یا خیر؟، همچنین در خصوص سن استخدام نیز گفته شده که به ۴۰ سال رسیده است که باید تاکید کنم آتشنشانی نیروی جوان میخواهد.
همچنین مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران عنوان کرد: سال گذشته هزار و ۱۰۰ شیر هیدرانت تحویل سازمان آتشنشانی شده بود و مشکلی وجود نداشت اما از ابتدای امسال شرکت آب و فاضلاب در این زمینه و تبصره ۳ پاسخگو نیست و به وظیفه خود عمل نمیکند.
وی با بیان اینکه با ۳ تا ۵ درصد عوارض ایمنی آتشنشانی تجهیزات خوبی خریداری شده است، گفت: آتشنشانی تهران یکی از مجموعههای موفق دنیا بهشمار میرود اما در نگهداشت و آموزش در این زمینه باید تلاش بیشتری صورت بگیرد. باید تفاوتی بین افرادی که خودروهای میلیاردی آتشنشانی را در اختیار دارند، با دیگران قائل شد. ما چند مسئله را هم بارها و بارها اعلام کردیم که مسکن آتش نشانان یکی از این مشکلات است و از تلاشهای شهردار تهران بابت این موضوع تقدیر میکنیم.
وی افزود: سالانه تعدادی آتشنشان اضافه میشوند و باید آموزش و مسکن آنها نیز مورد توجه قرار بگیرد. میتوان مسکن سازمانی را برای آتشنشانان جدید در نظر گرفت.
سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه شورای شهر از ابتدای این دوره به ایمنی توجه ویژهای داشت و کمیته ایمنی در همین راستا امور را پیگیری کرد، گفت: خوشبختانه تعداد ساختمانهای ناایمن کاهش پیدا کرد؛ اما هنوز بیمارستانها و مراکز تجاری در بین ساختمانهای ناایمن قرار دارند. این ساختمانها در مرحله تشریفات هستند و اقدام جدی برای آنها انجام نمیشود در حالی که نباید نسبت به آنها مماشات کرد. همچنین شهرداری تهران هنوز نسبت به ایمنسازی ساختمانهای خود اقدام جدی انجام نداده که باید این موضوع را در دستور کار قرار دهد.
وی با اشاره به اهمیت اعمال سختی کار برای آتش نشانان، اظهار کرد: باید تجهیزات آتشنشانی و تلاشها برای اطفای حریق، نسبت به گذشته به روز شود. یکی از سوالات ما این است که تجهیزاتی به آتشنشانی در زمینه آواربرداری اضافه شده است؟
نجفی با اعلام اینکه نگرانیهایی در زمینه مسکن کارکنان آتشنشانی وجود دارد، یادآور شد: برای اولین بار آتشنشانان در بخش مسکن، امیدوار شدند. دور بودن محل اسکان آتشنشانان از شهر، توان عملیاتی را کاهش میدهد. به همان میزان که حقوق کارکنان افزایش پیدا میکند و اثرگذار است، تأمین مسکن آنها هم توان عملیاتی را افزایش خواهد داد.
در ادامه ناصر امانی با اشاره به معیشت آتشنشانان عنوان کرد: آتشنشانان تاکنون به طور میانگین ۷۰۰ میلیون تومان اقساط پرداختهاند. پرداخت ماهیانه ۲۸ میلیون تومان، اقساط سنگین است و هر چند حقوق افزایش یافته اما این میزان اقساط به آتشنشانان فشار وارد میکند؛ هنوز آتش نشانان قرارداد مسکن ندارند.
وی با تأکید بر اینکه در پرداخت حقوق و مزایا اقدام خوبی صورت گرفته است، اظهار کرد: حقوق پرسنل پلکانی افزایش پیدا کرده اما افزایش حقوق فرماندهان متوقف شده و تفاوت دریافتی فرماندهان با کارکنان چندان نیست و حقوق آنها تقریباً به هم نزدیک است.
امانی با بیان اینکه هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان برای تأمین کسورات حقوق آتشنشانان در لایحه متمم بودجه پیشبینی شده است، یادآور شد: با این اقدام نگرانی خاصی در پرداخت حقوق کارکنان وجود نخواهد داشت.
مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورا نیز با بیان اینکه دولت موظف بوده که لایحه مدیریت یکپارچه ایمنی شهر و روستا را بر اساس مصوبه هیئت وزیران آماده کند که روی زمین مانده است، تصریح کرد: امیدواریم با پیگیریها این موضوع نیز حل و فصل شود. احتمالاً شهرداری در چند جلسه آینده لایحه بودجه را به شورا ارائه خواهد داد. شرایط اقتصادی آتش نشانان شرایط خاصی است و ناچار به انتخاب شغل دوم شدند و آمادگی آنها را کاهش داده است. برخی بانکها طرح وامهای ۳۰۰ و ۵۰۰ میلیون تومانی دارند و میتوان این طرح را برای آتش نشان جهت پرداخت اقساط بلندمدت در نظر گرفت.
همچنین مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران نیز گفت: افتخار اصلی این است که اولین مجموعه در کاهش خطر و ریسک باشیم. ما در ابتدا مقاومتهایی داشتیم که چگونه میتوان کاهش حادثه را رقم زد و آیا آتشنشانی میتواند این اتفاق را رقم بزند؟ ما با تأکید بر کاهش حوادث با ایجاد الزام برای شهرداری، مناطق را ملزم به همکاری کردیم. آمار نشان میدهد که در سال ۱۴۰۳ حریق داخل ساختمان نسبت به مدت مشابه سال قبل شش درصد کاهش پیدا کرده و نشان میدهد برنامهها ثمربخش بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در چند هفته اخیر آتش سوزی لسآنجلس و کالیفرنیا رخ داد که دنیا را تحت تأثیر قرار داد، اظهار کرد: آتشسوزی باعث خسارت به اموال شهروندان شد و عدم مدیریت، پشتیبانی و پیشبینی در شهری که محیط زیست و منابع طبیعی دارد، قابل مشاهده بود. روحیه شجاعت و ایثارگری آتشنشانان کشور ما یکی از مواردی بود که در کالیفرنیا و لسآنجلس وجود نداشت. امیدواریم فناوریهای جدید در اطفای حریق را در کشور به کار بگیریم اما با این وجود، شجاعت آتشنشانان ما قابل تقدیر است.
به گزارش ایسنا، قدرت الله محمدی مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران در پاسخ به سوالات اعضای شورای شهر تهران با بیان اینکه بهترین راه خانه دار کردن کارمندان، مشارکت در ساخت است، گفت: ما مطالبات شهرداری تهران در مسکن سازی را پرداخت کردیم و با پیمانکار توافق کردیم که هر شش ماه یک پرداختی از سوی آتش نشانان داشته باشند و ۱۰ هزار دفترچه در تعاونی آماده کردهایم؛ اما اوقاف صاحب زمین است و به من رقم بدهد و من رقم را بین ۵۰۰۰ نفر تقسیم کنم اما هنوز رقم اعلام نکردند و دلیل تاخیر در تحویل دفترچه عدم تعیین قیمت زمین است.
وی با بیان اینکه اسامی آتش نشانان دریافت کننده مسکن مشخص است، گفت: فقط، شهرداری منطقه ۲۱ درخواستی داشت اما اجازه ندادم و به پیمانکار گفتیم که این افراد معرفی شده، خدماتی هستند و پیمانکار از سهم خود ۱۰۰ واحد به آنها داد وگرنه قسم میخورم از سهم آتش نشانان که حتی یک واحد به کسی ندادهام.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران در مورد استخدام افراد دارای سن بالا در سازمان آتش نشانی گفت: در مورد سن استخدام باید بگویم که سن استخدام را دولت سقف ۴۰ سال اعلام کرده است و آتش نشانان باید ۲۷ سال خدمت کنند؛ اما ما استخدام هایمان را زیر ۲۷ سال نگه داشتیم و اگر من نیروی ۴۰ ساله بگیرم. وقتی ۲۷ سالش پر شود میشود آتش نشان ۷۰ ساله و این آتش نشان به چه درد تهران میخورد؟
در ادامه دستورات جلسه امروز شورای شهر، با رأی اعضای شورای شهر مهدی علیزاده با ۱۸ رأی، شادی مالکی با ۱۸ رأی، محسن بیات با ۱۸ رأی و جواد درویش با ۱۷ رأی به عنوان کارشناسان متخصص در امور فنی و شهرسازی جهت عضویت در ستاد هماهنگی کمیسیونهای ماده ۱۰۰ انتخاب شدند.
همچنین در این جلسه عباس شیخی به عنوان نماینده سید محمد آقامیری، محمدصالح سجادیان به عنوان نماینده ناصر امانی، اکبر بهمنی به عنوان نماینده پرویز سروری، محمد حسین صفاری به عنوان جعفر بندی شربیانی، بهاره قنبری به عنوان نماینده حبیب کاشانی، محمد مهدی مهاجر به عنوان نماینده احمد صادقی، ایمان بدیعی به عنوان نماینده علی اصغر قائمی، مسعود رسولی به عنوان نماینده سید جعفر تشکری هاشمی، محمد امین مرتضوی به عنوان نماینده علیرضا نادعلی و سیده هانیه میر میکائیل زادگان به عنوان نماینده سوده نجفی در کمیسیون ماده ۱۰۰ انتخاب شدند.
انتهای پیام