به گزارش ایسنا، «آویخای ادرعی» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در صفحه خود در پلتفرم «ایکس» نوشت: هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش در جلسه ارزیابی وضعیت اعلام کرد که ما باید در کنار آمادگیهای دفاعی روبهفزونی در نوار غزه، برای آغاز حملات نظامی چشمگیری طی چند روز آینده در «یهودا و السامره» (کرانه باختری) آماده باشیم تا به این شکل از «خرابکارها» پیشی بگیریم و آنها را قبل از اینکه به شهروندان ما برسند، بازداشت کنیم.
ادرعی افزود: هالوی دستور داد طرحهای نظامی برای استمرار جنگ در نوار غزه و لبنان تدوین شوند.
در حالی که برخی منابع سیاسی نزدیک به کابینه رژیم صهیونیستی اعلام کردند که کادری ویژه در دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم در حال آمادهسازی پروندهای از نقضهای ادعایی جنبش حماس در خصوص توافق آتشبس و تبادل اسرا جهت ارائه به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هستند تا به این شکل از تلآویو برای ازسرگیری جنگ پشتیبانی کنند، برخی منابع در تلآویو و رامالله افشا کردند که این اظهارات برای پنهان کردن واقعیت دیگری مطرح شدند و آن واقعیت این است که نتانیاهو سیاست قدیمی خود مبنی بر تقویت اختلافات داخلی فلسطین از طریق تقویت تواناییهای حماس برای حاکمیت را ازسرمیگیرد.
به گفته یکی از مسؤولان تشکیلات خودگردان فلسطین که گفته شد آگاه از سازوکار اجرای آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی در نوار غزه است، حضور تعداد زیادی از نیروهای نظامی حماس با لباس نظامی در خیابانهای غزه کمی پیش از تحویل اسرای زن صهیونیست در عصر یکشنبه، موضوعی مورد توافق ۲ طرف بود.
این منبع در تشکیلات خودگردان فلسطین اظهار کرد: توافق میان حماس و اسرائیل شامل یک ضمیمه پروتکل امنیتیِ اعلامنشده است که به موجب آن اسرائیل به پلیس غیرنظامی وابسته به دولت (حماس) اجازه میدهد به محض اجرایی شدن توافق آتشبس از صبح روز یکشنبه، با لباس رسمی آبیرنگ در مناطق مشخص و پرجمعیت توافق شده در نوار غزه فعالیت کند.
منبع یاد شده گفت: پلیس مسؤولیت مدیریت رفتوآمدها و جابهجایی آوارگان از جنوب نوار غزه به شهر غزه و شمال نوار غزه را به شکل کامل برعهده خواهد گرفت و این نیروهای حماس هستند که کمکهای بینالمللی را تحویل میگیرند و بر توزیع آنها میان ساکنان نوارغزه نظارت دارند.
او در ادامه تاکید کرد: طبق این توافق پلیس و دیگر نیروهای مسلح وابسته به حماس نباید به نقاطی که نیروهای ارتش اسرائیل حضور دارند و طبق توافق در طول مرزهای شرقی و شمالی نوار غزه باقی خواهند ماند، نزدیک شوند.
در اراضی اشغالی فلسطین نیز برخی مقامات سیاسی این موضوع را تایید کردند.
«رون بن یشای» نویسنده مسائل نظامی وبگاه عبری «واینت» وابسته به روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» در این خصوص مدعی شد: جنجالی که برخی مسؤولان کابینه درباره حضور مسلح نیروهای حماس به پا کردند، بیدلیل بود، حماس از آزادسازی سه بازداشتی به عنوان فرصتی برای به نمایش گذاشتن قدرت در غزه استفاده کرد که اتفاقا چشمگیر نبود و تنها چند ده نیروی مسلح حضور داشتند و به نظر میرسید آنها آنگونه که باید منظم نبوده و فرماندهی ضعیفی داشتند که این خطری را برای جان اسرای صهیونیست ایجاد کرد.
بن یشای در ادامه نوشت: این درخواست باید به میانجیها ابلاغ شود تا به حماس و صلیب سرخ اعلام کنند که انتقال «مردان و زنان ربوده شده» باید در مکانی مخفی انجام شود نه در دل جمعیتی «آشوبگر».
کابوس پشت کابوس
«آوی یسسخروف» کارشناس مسایل فلسطین در همین روزنامه عبری نوشت: اسرائیل به روز پس از جنگ حتی اگر موقتی باشد، رسید تا از کابوسی بیدار شده و وارد همان کابوس شود، در آن سوی مرزها حماس به حاکمیت، ساخت تونلها و جذب تعداد بیشتری از مردم ادامه خواهد داد بدون اینکه جایگزینی بومی برای آن ایجاد شود، به نظر میرسد کسانی که زمانی حماس را گنجی میدانستند، دیگر نمیتوانند از این وضعیت رها شوند.
این کارشناس مسایل فلسطین افزود: تصاویر سه زن «ربوده شده» که در حال انتقال به خودروهای صلیب سرخ در مرکز غزه بوده و اطراف آنها هزاران فلسطینی و صدها نیروی مسلح با سربندهای سبز رنگ حضور دارند، نشاندهنده گستره شکست سیاسی کابینهای است که آگاهانه انتخاب کرد حاکمیت حماس در غزه حتی پس از ۱۵ ماه جنگ ادامه یابد. حماس به حال خود باقی ماند و این عالیترین هدف حماس از زمان آغاز جنگ بود و با وجود اینکه کابینه به ریاست نتانیاهو اعلام کرده بود در راستای نابودی آن تلاش خواهد کرد، این سازمان نه فقط از منظر نظامی نجات یافت بلکه حاکمیتش به همان حال باقی ماند و این تاحدودی به لطف دولت اسرائیل بود.
شعارهای پوچ
این نویسنده آحارونوت در ادامه نوشت: ماهها نتانیاهو و وزرایش به شدت با انجام گفتوگوی گستردهای برای ایجاد جایگزینی برای حماس در حاکمیت مخالفت کردند در حالی که در تعداد بیشماری از محافل امنیتی هشدار داده شد که این کار باید انجام شود و اگر جایگزینی تعیین نشود، جنگ بیهوده خواهد بود، تعداد زیادی از تحلیلگران و کارشناسان نیز هشدار دادند اما نتانیاهو علاقهای به این موضوع نشان نداد. در واقع نخستوزیر متوجه شده بود که هر گفتوگویی در این زمینه در نهایت به این نتیجهگیری روشن میرسد که جایگزین حماس برای حاکمیت در غزه تنها با تشکیلات خودگردان و جنبش فتح میتواند ایجاد شود و نتانیاهو به دلیل برخی ملاحظات سیاسی با این مساله مخالف بود و نگرانی عمیقترش از دوگانه اسموتریچ و بن گویر بود.
این کارشناس مسایل فلسطین ادامه داد: شعارهایی همانند این که «تشکیلات خودگردان همانند حماس بد است و نباید اجازه دهیم نازیها جایگزین نازیها شوند»، زمانی پوچ بودنشان مشخص شد که دیدیم به جای اینکه یک تشکل فلسطینی که میتوانست در کنار اسرائیل فعالیت کرده و به آن کمک کند همانند آنچه در کرانه باختری برقرار است، اما روز گذشته دلیل دیگری دریافت کردیم که هیچ گزینه خوبی در خاورمیانه وجود ندارد تنها گزینههای بد و بدتر وجود دارند و کابینه اسرائیل آگاهانه گزینه بدتر یعنی استمرار حاکمیت حماس را انتخاب کرد.
پیشتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی با طرح این ادعا که «مطمئن است حماس توافق را نقض خواهد کرد» و این بازگشت به جنگ را برای اسرائیل توجیه خواهد کرد، اسموتریچ را متقاعد کرد در کابینه بماند، نتانیاهو به اسموتریچ گفت که در دفترش، ادارهای فعالیتهای حماس را زیر نظر داشته و حتی برای آن کمین گذاشته تا کنترلش بر نوار غزه پس از جنگ مشخص شود، این پرونده به ترامپ ارائه میشود تا با ازسرگیری جنگ موافقت کند.
انتهای پیام