به گزارش ایسنا، ترامپ ساعاتی پس از مراسم تحلیف، در دفتر بیضی، به خبرنگاران گفت: ما مجبور نیستیم نفت ونزوئلا را بخریم. ما خودمان، نفت زیادی داریم.
ریچارد گرنل، فرستاده ترامپ در ماموریتهای ویژه، پیشتر گفته بود که با مقامات متعددی در ونزوئلا صحبت کرده و دیدارهای خود را از اوایل سهشنبه، چند روز پس از اعمال تحریمهای جدید دولت بایدن علیه دولت نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا، آغاز خواهد کرد.
گرنل در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس»، با افشای تماسهای اولیه خود، گفت: دیپلماسی برگشته است. حرف زدن، یک تاکتیک است.
یک منبع آگاه گفت که گرنل که در اواخر دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، به عنوان سرپرست اداره اطلاعات ملی فعالیت میکرد، همچنین قصد داشت روز سه شنبه، با مخالفان دولت ونزوئلا در واشنگتن دیدار کند.
صادرات نفت ونزوئلا به آمریکا، در سال گذشته، ۶۴ درصد افزایش یافت و به ۲۲۲ هزار بشکه در روز رسید و آمریکا را به دومین بازار بزرگ صادراتی پس از چین تبدیل کرد. چین، در سال میلادی گذشته، ۳۵۱ هزار بشکه در روز نفت از ونزوئلا وارد کرد که ۱۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش داشت.
صنعت نفت ونزوئلا از سال ۲۰۱۹، تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفته است که محدود کردن درآمد نفتی این کشور را هدف گرفته است. با این حال، شرکت شورون از سال ۲۰۲۲، اجازه یافت نفت ونزوئلا را به آمریکا صادر کند تا سود نقدی پرداخت نشده از شرکای جوینت ونچرهای خود را پس بگیرد.
ترامپ که در دور اول ریاست جمهوری خود از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، تحریمهای شدیدی را علیه ونزوئلا و صنعت نفت این کشور اعمال کرد، در طول مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۴، مادورو را «دیکتاتور» خواند.
جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا، پس از وعدههای انتخاباتی مادورو، برخی از محدودیتهای دوران ترامپ را معلق کرد اما اندکی بعد با اعلام اینکه رئیس جمهور ونزوئلا از وعدههای خود برای برگزاری عادلانه انتخابات برگشته است، محدودیتهای مذکور را احیا کرد.
مادورو و دولت او، همواره تحریمهای آمریکا و متحدانش را رد کرده و اعلام کردهاند این تحریمها، اقداماتی نامشروع و به منزله «جنگ اقتصادی» طراحی شده برای فلج کردن ونزوئلا است.
رئیس جمهور ونزوئلا گفته است که انتخاب مجدد ترامپ، شروع جدیدی برای روابط دوجانبه است. یکی از وعدههای اصلی کمپین انتخاباتی ترامپ، اخراج دسته جمعی مهاجران غیرقانونی است که بسیاری از آنها از ونزوئلا آمده اند. بازگرداندن آنها، احتمالا مستلزم همکاری مقامات ونزوئلا است.
بر اساس گزارش رویترز، گرنل در سال ۲۰۲۰، مخفیانه با یک نماینده مادورو دیدار و تلاش کرد مقدمات خروج صلح آمیز رهبر ونزوئلا از قدرت را پس از اینکه انتخاب مجدد او در سال ۲۰۱۸ توسط اکثر کشورهای غربی، ساختگی تلقی شد، فراهم کند، اما توافقی حاصل نشد.
انتهای پیام