کولیوند مطرح کرد

سازمان‌های بین‌المللی در عمل به قوانین حقوق بشردوستانه اثرگذاری لازم را نداشتند

رئیس جمعیت هلال‌احمر در هفتاد و پنجمین سالگرد تصویب کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو با تأکید بر نقش حیاتی هلال‌احمر و صلیب سرخ در امدادرسانی به متاثران جنگ در غزه و لبنان، گفت: هلال احمر نه تنها در امدادرسانی به جنگ‌زدگان، بلکه در امیدآفرینی بین کسانی که زیر بار این جنگ و ظلم، کمر خم کردند، تلاش کرد.

 به گزارش ایسنا، دکتر پیرحسین کولیوند در این مراسم با گرامیداشت یاد کسانی که صدای انسانیت را در هیاهوی ظلم و بی‌رحمی رژیم صهیونیستی در یکسال گذشته زنده نگه داشتند، افزود: امروز دل‌های بسیاری از مردم جهان، غم و اندوه دارد و بسیاری از مردم در غزه، لبنان و سوریه آواره شده و یا زیرساخت‌های اساسی زندگی و کشورشان از بین رفته است. در یک سال گذشته و در غزه و لبنان، کودکان و زنان هراسان بودند و آسمان، زیر بار آتش گلوله‌ها و موشک‌باران رژیم صهیونسیتی سیاه و قوانین حقوق بشری نقض شده بود؛ اما هلال‌احمر و صلیب سرخ در میان آوارها و جنگ، سعی کرد در دفاع از انسانیت، نقش آفرینی کند و در حالی که جنگ و بیماری وجود داشت به دنبال نجات جان و حفظ کرامت افراد بود.

وی در ادامه با اشاره به اصول اساسی فعالیت نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر تاکید کرد: وقتی رژیم‌ صهیونیستی بیمارستان‌ها را بمباران کرد و افراد و امدادگران و زنان و کودکان را مورد هدف قرار داد و آمبولانس‌ها را زیر رگبار گلوله‌ها از بین برد، این سوال مطرح بود که چرا قوانین بین المللی نادیده گرفته می‌شود و هیچ بهایی به آنها داده نمی‌شود؟

رئیس جمعیت هلال‌احمر در ادامه افزود: کنوانسیون‌های ژنو بعد از جنگ جهانی دوم برای پیشگیری از نقض حقوق افراد بی‌دفاع تصویب شد؛ اما در یکسال گذشته رژیم صهیونیستی نه تنها به این قوانین عمل نکرد بلکه مرتب با نقض حقوق بشر، نمایشگاهی از تمام جنایت‌های جنگی یه راه انداخت.

کولیوند ادامه داد: در غزه، اماکن مسکونی، بیمارستان‌ها، مدارس، مراکز بشردوستانه مستقیم مورد حمله قرار می‌گرفت. هزاران غیر نظامی، آواره و بی‌خانمان شدند، دسترسی به کمک‌های بشردوستانه و امکانات اولیه زیستی محدود شده بود و اینها مصداق آشکار نقض قوانین و کنوانسیون‌های ۴ گانه ژنو بود.

وی با بیان اینکه در لبنان یک وسیله ارتباطی به یک ابزار تروریستی تبدیل شد و ۳۰۰۰ نفر را مجروح کرد، افزود: امروز چالش ما ریشه در واکنش دولت‌ها به اقدامات غیر انسانی رژیم صهیونیستی دارد که یا در قبال این جنایات ساکت بودند و یا از آن حمایت کردند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر در ادامه با قدردانی از دستگاه دیپلماسی کشورمان که در جریان تجاوزات رژیم اشغالگر صهیونیستی، ندای مظلومیت مظلومان را به گوش جهانیان رساند، افزود: سازمان‌های بین‌المللی علیرغم دسترسی به ابزارهای کافی، باز هم در این زمینه اثرگذاری لازم را نداشتند.

وی با اشاره به راهبردهایی برای آینده بهتر بشریت با اجرا و عمل به کنوانسیون‌های ژنو تأکید کرد: باید در این زمینه افشاگری و شفاف سازی کنیم. همه دنیا بدانند که جنایات رژیم صهیونیستی چه فجایعی به بار آورد و با دفاع از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو و نهادهای امدادرسان صلیب سرخ و هلال‌احمر، از مظلومان، زنان و کودکان جنگ‌زده دفاع کنیم و شرایط زندگی را برای آنها مهیا کنیم. باید بر دولت‌ها برای رعایت قوانین بین‌المللی فشار بیاوریم.

کولیوند با بیان اینکه وقتی کودکی در غزه از ترس و درد فریاد می‌زد و مادری در لبنان کودکش را در آغوش می‌گرفت و برای نجات او راهی به جز دعا کردن نداشت، تأکید کرد: این مسئولیت همه ماست که از کسانی که مورد ظلم قرار گرفتند دفاع کنیم. امروز باید جهان از خواب غفلت و بی تفاوتی بیدار شود. هلال‌احمر و صلیب سرخ می‌تواند در این زمینه نقش آفرینی کند و وظیفه اصلی این نهاد، امدادرسانی در شرایط اضطراری است و باید برای امدادرسانی به حادثه‌دیدگان، ترویج صلح و دوستی، حمایت از آوارگان و مهاجران و ... مورد حمایت قرار گیرد و تقویت شود.

وی گفت: هلال‌احمر اگر تقویت شود می‌تواند در پیشبرد اصول و بندهای کنوانسیون‌های ژنو نقش پررنگی ایفا کند. اجرای اصول حقوق بشردوستانه و آموزش و آگاهی بخشی جامعه، بخشی از وظایف و توانمندی‌های هلال‌احمر است که می‌تواند در این‌ زمینه نقش‌آفرینی کند. هدف مشترک هلال‌احمر و کنوانسیون‌های ژنو، ترویج انسانیت و انسان‌دوستی است.

بنابراین گزارش، در مراسم گرامیداشت هفتاد و پنجمین سالگرد تصویب کنوانسیون‌های ژنو، کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران، ونسان کاسارد، رئیس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در ایران، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر و رئیس کمیته ملی حقوق بین‌المللی بشردوستانه، احمدرضا پورخاقان ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح و معاون رئیس قوه قضائیه حضور داشتند.

در جریان برگزاری این نشست، میزگردی برای بررسی دستاوردهای کنوانسیون‌های ژنو و درس آموخته‌های اجرای این کنوانسیون‌ها، چالش‌های اجرای آنها و آینده این کنوانسیون‌ها برگزار شد.

در این برنامه مهمانانی از وزارتخانه‌های مرتبط، قوه قضاییه، نیروهای مسلح و وابسته‌های نظامی و کارکنان نمایندگی‌های دیپلماتیک مقیم ایران و تعدادی از اساتید دانشگاه حضور داشتند.

گفتنی است، کنوانسیون‌های ژنو به‌ عنوان بخش اصلی حقوق بین‌المللی بشردوستانه، مجموعه قوانینی است که سعی در محدود کردن ابزار و روش‌های جنگی به منظور کاهش آثار مخرب جنگ دارند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر، در محل برگزاری این نشست، نمایشگاه عکسی هم به همین مناسبت برگزار شد؛ عکس‌هایی از تاریخچه تصویب کنوانسیون‌های ژنو و همکاری ایران با کمیته بین‌المللی صلیب سرخ.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1403110201139
  • خبرنگار :