رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز:

بحران ناترازی انرژی در خوزستان جدی است/ دولت چاره‌اندیشی کند

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز با تاکید بر اینکه ناترازی انرژی در خوزستان به یک بحران جدی تبدیل شده است، گفت: دولت باید با مشارکت بخش خصوصی در خصوص این چالش چاره‌اندیشی کند.

حمید رضا مستانی امروز اول بهمن ماه در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز که با حضور جمعی از فعالان عرصه کشاورزی، شیلات و آبزری‌پروری استان برگزار شد، اظهارکرد: موضوع بحران انرژی در نشست‌های متعدد اتاق بازرگانی ایران، کمیسیون کشاورزی این اتاق و انجمن کارآفرینان ایران بررسی شده است.

وی افزود: با توجه به تاکید رییس‌جمهور مبنی بر مدیریت بحران ناترازی انرژی در سال آینده، مطابق برنامه هفتم توسعه، الزاماتی برای صنایع در نظر گرفته شده که بخشی از برق مورد نیاز باید توسط صنایع تامین شود.

مستانی ادامه داد: اکنون در بخش کشاورزی یک شرکت در حوزه انرژی تاسیس شده که به دنبال دریافت پروانه احداث نیروگاه خورشیدی۶۰۰ کیلوواتی است تا برق مورد نیاز در این بخش، تامین شود و قرار است علاوه بر تولید، بخشی از برق تولید شده نیز در بورس سبز عرضه شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه مصرف ما در بخش کشاورزی و آبزی‌پروری تنها حدود ۱۵۰ کیلووات است باقی آن بر اساس نرخ روز در بورس سبز عرضه می‌شود و درآمدزایی مناسبی خواهد داشت.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به اینکه دولت تسهیلات ویژه‌ای را در حوزه احداث سامانه‌ انرژی‌های تجدید پذیر ارائه می‌کند، گفت: این تسهیلات از ۲ منبع صندوق توسعه ملی و خط اعتباری دولت چین برای تولیدکنندگان برق پیش بینی شده است.

وی افزود: سال آینده بحران ناترازی انرژی جدی است و باید به سمت تولید برق برویم.

همچنین محسن امانی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اهواز گفت: همواره بخش آبزیان از بخش‌های پیشرو بوده و ارز آوری خوبی برای کشور دارد.

وی افزود: اتاق بازرگانی، پارلمان بخش خصوصی است که دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در آن مستقر است. مصوبات این شورا قابلیت اجرایی دارد که بررسی و پیگیری چالش‌های حوزه کسب و کار از جمله کارکردهای آن محسوب می شود.

وی بیان کرد: معضلات و مشکلات بخش آبزی‌پروری در شاخه ناترازی انرژی موارد متعددی دارد که باید با استفاده از ظرفیت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، برنامه‌ریزی اصولی برای کاهش مشکلات در دستور کار قرار گیرد.
 
صفدر پیرمرادی نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی اهواز در بخش دیگری از این نشست گفت: در تابستان امسال تنها روزهای شنبه با قطعی برق صنایع مواجه بودیم اما اکنون روزهای سه‌شنبه نیز به قطعی برق اضافه شده که مشکلات متعددی را برای ما ایجاد کرده است .

وی افزود: دولت نیاز است برای مشکل قطعی برق صنایع فکر اساسی داشته باشد که احداث نیروگاه خورشیدی یکی از راه‌های موثر برای جبران خسارت‌ها است اما باید تسهیلات مناسبی به بخش خصوصی اختصاص داده شود.

همچنین حمید مهاوی عضو هیات نمایندگان اتاق اهواز در این نشست بیان کرد: مشکلات ناترازی برق از جمله مشکلات اصلی کل کشور است که هم مصارف خانگی و هم صنایع را درگیر کرده است.

وی افزود: دولت به دنبال این است که بخش خصوصی به فکر احداث نیروگاه‌های تولید برق باشند اما یک بهره‌بردار و آبزی‌پرور مسئولیت‌های سنگینی را بر عهده دارد و تنها با دریافت تسهیلات ویژه می‌تواند علاوه بر مسئولیت‌های خود، در زمینه احداث نیروگاه نیز سرمایه‌گذاری کند.

مهاوی خاطر نشان کرد: ناترازی انرژی خسارات سنگینی را در سال.های اخیر به صنایع وارد کرده و بر اساس آماری که ارایه شده است در سال ۱۴۰۲ تولید ناخالص داخلی ۴۲۸ میلیارد دلار بوده که به آن حدود ۶ میلیارد دلار خسارت وارد شده است و خوزستان نیز از این خسارت‌ها سهم داشته و باید برای این مساله فکری کرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق اهواز گفت: این خسارت رقم بالایی است و آبزی‌پروران ما در استان نیز از ناترازی برق خسارت‌های زیادی دیده‌اند که باید با  تسهیلات کم‌بهره و سهولت در بازپرداخت اقساط ، همکاری لازم با بخش خصوصی صورت گیرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۲۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403110100699
  • خبرنگار : 50229