به گزارش ایسنا، این منبع در گفتوگو با خبرگزاری «بغداد الیوم» اظهار کرد: نیروهای آمریکایی از ۲۴ ساعت قبل پس از دریافت اطلاعاتی دال بر نفوذ برخی «شبهنظامیان» به مناطق نزدیک به ۲ بخش شرقی و غربی پایگاه العمر به حالت آمادهباش درآمدند.
این منبع آگاه با اشاره به پرواز گسترده بالگردهای مدل آپاچی و پهپادها بر فراز منطقه و استقرار گسترده خودروهای گشتی در اطراف دیوارهای بیرونی پایگاه گفت: این آمادهباش از زمان تحولات هشتم دسامبر بیسابقه محسوب میشود.
او افزود: نیروهای آمریکایی نگران این احتمال هستند که «شبهنظامیان» موشکهای پدافند هوایی دوشپرتاب داشته باشند، تسلیحاتی که میتواند هواپیماهای باری نظامی را که به طور مرتب برای انتقال سربازها و تجهیزات در پایگاه فرود میآیند، به خطر بیندازد.
منبع یاد شده با اشاره به نگرانی روبهفزونی نیروهای آمریکایی درباره احتمال وقوع درگیریهایی میان آنها و «شبهنظامیان» مستقر در منطقه که واشنگتن آنها را در لیست «تروریستها» قرار میدهد، به ویژه با توجه به آشوب و هرجومرجی که اخیرا در سوریه ایجاد شده، تاکید کرد: پایگاه میدان نفتی العمر از جمله پایگاههای استراتژیک برای پشتیبانی از عملیاتهای نظامی در مناطق اطراف به ویژه در حسکه و سایر پایگاهها است.
همچنین یک منبع آگاه دیگر شنبه در گفتگو با بغداد الیوم فاش کرد که سه دلیل برای افزایش پروازها در پایگاه عین الاسد واقع در غرب عراق و تبدیل آن به پایگاه اصلی برای تجهیز سایر پایگاهها وجود دارد.
این منبع اظهار کرد، پرواز هواپیماهای باری بزرگ در عین الاسد در غرب عراق از بعد از هشتم دسامبر به سرعت افزایش یافت و در چند روز گذشته به اوج خود رسید، برخی از این هواپیماها از پایگاههای آمریکا واقع در منطقه خلیج فارس و برخی دیگر از پایگاههایی در آمریکا در عین الاسد فرود آمدند و حامل سربازها، تجهیزات و مهمات بودند.
او تاکید کرد: عین الاسد به بزرگترین پایگاه موقت در خاورمیانه تبدیل شد و در ادامه این نیروها و تجهیزات به هفت پایگاه آمریکا در سوریه به ویژه در حسکه منتقل شدند و اطلاعاتی دال بر این منتشر شد که واشنگتن چراغ سبز احداث سه پایگاه جدید در دمشق، درعا و قنیطره را دریافت کرد.
منبع یاد شده ادامه داد: طی سه روز گذشته چهار فروند هواپیمای باری متوسط سربازها و تجهیزات را از عین الاسد به پایگاهی آمریکایی در حومه حسکه منتقل کردند، در واقع دلیل ترافیک هوایی در این منطقه شروع بزرگترین عملیات استقرار مجدد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه بوده و آغاز حضور گستردهتر و انتقال هزاران سرباز خواهد بود.
او در پایان گفت: انتقال هزاران تن از نیروهای آمریکایی تنها در صورتی که از ماهها قبل برای این کار آماده شده باشند، ممکن است و به نظر میرسد سناریوی برکناری (بشار) اسد از جمله آن بود و این با انتقال تعداد زیادی از نیروها به پایگاههای مختلف در سوریه بدون هیچگونه واکنشی از سوی حاکمان جدید دمشق همخوانی دارد.
انتهای پیام